To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Humor - Czarny humor obowiązkowy!

icywind - 2017-11-09, 12:53

Poza tym twoje dzieci z Antkiem byłyby mikroskopijne. I weź tu takich nie zgub.
JankielKindybalista85 - 2017-11-09, 12:56

A na koniec: nie popieram żadnego programu prorodzinnego realizowanego gdziekolwiek przez jakikolwiek rząd. To że dzieci rodzi się coraz mniej wraz z postępującą komplikacją życia społecznego to naturalny trend. I zajebiście że jest bo ludzi już mamy o prawie połowę za dużo. Zamiast więc myśleć jak tu nakłonić kobiety na jednym kontynencie do rodzenia myślmy o tym w jaki sposób sprawić, zeby chodzące inkubatory na kontynencie sasiednim przestały kurwa rodzić jak locha warchlaki.
Love178 - 2017-11-09, 12:59

Rządy promujące rozród robią to z powodu niewydajnego w stosunku do realiów systemu. Przecież w takim razie powinniśmy przeanalizować system :frusty:
JankielKindybalista85 - 2017-11-09, 13:09

Love178 napisał/a:
Rządy promujące rozród robią to z powodu niewydajnego w stosunku do realiów systemu. Przecież w takim razie powinniśmy przeanalizować system :frusty:

Bardzo słusznie.
Ale ta analiza została już wielokrotnie dokonana i wygląda ona tak:

Tuż po wyborach rząd mówi: działający od 150 lat system emerytalny oparty na konstrukcji piramidy finansowej jest martwy, upadnie z hukiem i nic się nie da z tym zrobić poza galwanizowaniem trupa jeszcze przez jakieś 10-20 lat. Koniec kropka. Więc my go dziś likwidujemy. emerytur nie będzie ale przynajmniej nie będzie się okłamywać ludzi i okradać młodych, którzy właśnie na rynek pracy wchodzą. Dziękuję za uwagę."

Efekty:
Szczerość i chęć przecięcia absurdalnej fikcji po to by wreszcie rozwiązać sobie ręce i oczyścić pole dla jakiegoś innego rozwiązania sprawia, że w następnych wyborach (o ile w ogóle rząd przetrwa całą kadencję) partia rządząca zdobywa max 10% głosów i przepieprza z kretesem.

Więc nie ma nic dziwnego w tym, że wszyscy, którzy akurat przejęli władzę, stwierdzają: "eee ściemniajmy że nie jest tak źle i tłuczmy ludziom do łbów, żeby sie płodzili to się jakoś te parę lat pociągnie."

A to wszystko jest elementem szerszego zjawiska czyli całkowitej niezdolności systemu demokatycznego do przeprowadzenia gwałtownych i radykalnych zmian. Bo dana zmiana najpierw spowoduje wielkie problemy, przyniesie pierwsze efekty za 5 lat a genialna okaże się za lat 20. Ale wtedy ci wizjonerzy-geniusze co ją wprowadzili już daaawno będą leżeli w politycznych grobach zlinczowani przy urnach przez wyborców. A za geniuszy będzie uchodzić opozycja, która 100% zasług z radością sobie przypisze. Albo i nie bo po wygranych wyborach skasuje radykalną niepopularną zmianę wprowadzoną przez knkurentów bo przecież wygrała wybory właśnie dzięki temu, ze obiecała ją zlikwidować. Szach mat demokracjo - ustroju, który wobec wielkich rpoblemów jest jak ten koleś ze starego dowcipu: skacze z drapacza chmur więc lot będzie długi, więc po minięciu każdego piętra mówi: "eeee, na razie wszystko dobrze."

Lilith - 2017-11-09, 13:13

A widzieliście tę kampanie propagandową, która każe nam się mnożyć jak króliki? :haha:
icywind - 2017-11-09, 13:18

Lilith_Madness napisał/a:
A widzieliście tę kampanie propagandową, która każe nam się mnożyć jak króliki? :haha:

Żenująca xD

JankielKindybalista85 - 2017-11-09, 13:20

Jako przejaw czarnego humoru jest doskonała.

ONTOP BICZYS!!!!!!!!!!!!!!!!

Lilith - 2017-11-09, 13:23

Jeśli ktoś nie oglądał, podaję link https://www.youtube.com/watch?v=Rixb93zvfFM
Love178 - 2017-11-09, 13:23

Zarzuć ktoś
Moris299 - 2017-11-09, 16:53

ja
ka
że
na
da

to w tv puszczają czy jak?

Lilith - 2017-11-09, 16:54

Moris299, nie mam pojęcia, ja to w Internetach widziałam. Ale niewykluczone, że puszczają w TV. W kinach może też :troll:
JankielKindybalista85 - 2017-11-09, 17:11

Ba! To jest polski kandydat do Oscarów 2018.
dyniator - 2017-11-09, 17:44

:offtop:
Jedyny temat który tak uwielbiam na forum. A tu offtop -,- ONTOP jakiś zarzuście, a nie dyskusje o polityce czy wychowaniu dzieci ;o
Moje dzieci same polują żeby przeżyć. W nocy wypuszam je do lasu żeby mogły coś zjeść, a rano spowrotem w kagańce. Takie wychowanie jest najlepsze. Uczy życia!

Lilith - 2017-11-09, 17:46

Cytat:
W nocy wypuszam je do lasu

Dziwnie nazywasz kibel

Całkiem_Dobry_Chłop - 2017-11-09, 17:47

Lilith_Madness napisał/a:
Cytat:
W nocy wypuszam je do lasu

Dziwnie nazywasz kibel

Dziwnie nazywacie kuchnie.

dyniator - 2017-11-09, 17:49

z piwnicy* zapomniałem dopisać skąd je wypuszczam ;o