Sprawy związane z Mistrzowie.org - Status skrina "czeka na akceptację"
curriculum - 2013-11-16, 03:58 Temat postu: Status skrina "czeka na akceptację" Właśnie znalazłem to forum i mam nadzieję, że może tu wreszcie uda mi się ostatecznie wyjaśnić i rozwiązać tę kwestię.
Otóż od prawie dwóch lat część moich skrinów, zamiast trafić od razu do poczekalni, tkwi zawieszone od kilku godzin do kilku dni w statusie "czeka na akceptację".
Bywa to dość frustrujące, gdyż taki skrin pojawia się potem w poczekalni na odległej stronie i trudniej mu się przebić.
Pisałem w tej sprawie przez formularz kontaktowy na stronie. W końcu odpisał mi niejaki Dawid Nowak.
Kod: | Cześć,
z tego co widzę, Twoje obrazki są na głównej / w poczekalni / w archiwum, ale nie czekają na akceptację.
Dodaj jakiś nowy obrazek i wyślij mi linka jak problem będzie się powtarzał.
Pozdrawiam,
Dawid |
Rzeczywiście w tamtym momencie żadne nie czekały, a potem miałem przez jakiś czas z tym spokój, ale ostatnio problem wrócił i napisałem do owego Dawida.
Faktem jest, że w następnej turze mój skrin znalazł się na głównej i to na samym jej szczycie, ale odpowiedzi nie dostałem, a od tego czasu wrzuciłem dwa kolejne i kolejne dwa razy ujrzałem komunikat: "Twój skrin dołączył do kolejki oczekujących na akceptację" zamiast "Twój skrin dodano do poczekalni."
Napisałem maila ponownie, ale skoro jest to forum, to poruszę sprawę i tu.
Tak wygląda skrin, który w tej chwili czeka na akceptację: bezpośredni link
Adijos - 2013-11-16, 10:59
Nie widzimy tego skrina do którego podałeś link bo czeka na akceptację
Jest to chyba uzależnione np. od tytułu typu "główna" a "gówna" i już czeka na akceptację. Innego pomysłu nie mam. Może ktoś inny będzie wiedział coś na ten temat więcej.
curriculum - 2013-11-16, 14:19
Właśnie zupełnie nie jestem w stanie określić "klucza" według którego to się dzieje. Na pewno nie chodzi o tytuł - zdarzyło mi się to z wieloma skrinami o całkiem neutralnych tytułach np ostatnio "Co to za film?".
Przez pewien okres skriny, które wrzuciłem w środku nocy trafiały do poczekali, a cała reszta musiała czekać.
Wyjaśnieniem jakie ja wymyśliłem jest, że moderacja może ma opcję tworzenia czarnej listy dla jakichś trolli i innych podejrzanych osób, którzy w efekcie muszą przejść przez dodatkową weryfikację, toteż pisząc o tym w formularzu spytałem między innymi, czy moderacja ma wobec mnie jakieś zastrzeżenia, ale nie dostałem odpowiedzi.
A nie widzę żadnych logicznych przyczyn, dla których miałbym zostać tak potraktowany.
Mam 12 skrinów na głównej, sumę punktów: 13595, komentarzy nie wiele, ale ocena też na plusie, prywatnych wiadomości żadnych nie pisałem, przez formularz kontaktowy tylko w tej sprawie.
Oczywiście kilka moich skrinów wylądowało na minusie, jeden zakwalifikowano jako mogący zawierać treści nieodpowiednie dla niepełnoletnich, ale to chyba nic nadzwyczajnego.
A los wczorajszego skrina dobrze odzwierciedla problem - wrzucony o 23:23, zaakceptowany ponad 12 godzin później, od razu trafił na odległą stronę poczekalni i nadal ma 0 głosów gdy to piszę. Paru skrinom udało się wybić mimo wszystko, ale kilka razy dostając nawet prawie same plusy kończyłem z oceną w stylu 17 (Głosów: 23).
Chciałbym myśleć, że po prostu wiele osób pomyślało - ni to dobre, ni to słabe, wstrzymam się i taka ocena została. Ok, bywa i tak, ale gdy skrin nigdy nie ujrzał wyższej strony poczekalni niż 5 i trzeba się mocno przez nią przekopać, żeby go znaleźć, to trudno oprzeć się wrażeniu, że to nie pozostało bez wpływu.
Adijos - 2013-11-16, 15:35
Masz temat "Pytania do admina" Wlsz, czasami wchodzi i odpowiada, daj może link tam do tego tematu i Ci odpowie.
Barbra - 2013-11-16, 21:23
ja zazwyczaj miałam to "oczekiwanie na akceptację", ale po paru minutach znikało, więc nie wiem od czego to zależy, nawet nie wiedziałam że niektórym od razu wchodzi do poczekalni :o
(ale ja wrzucam skriny średnio raz na rok :D)
brzozik70043704352251515 - 2013-11-16, 22:39
ja tak mialem dwa razy, wydaje mi sie, ze ze wzgledu slowo "miss".
moze kiedys dodawales cos glupiego i wlsz ma Ciebie na oku.
Samara - 2013-11-16, 22:45
Mi też się to kilka razy zdarzyło i też nie mam pojęcia czemu, chyba każdy nieraz ma taką kontrolę
Moris299 - 2013-11-17, 00:08
U mnie tez zawsze od razu leci do poczekalni
bartek82r - 2014-10-27, 17:49
A może administracja podałaby nam słowa, które powodują, że nasz screen trafia do "akceptacji"?
JankielKindybalista85 - 2014-10-27, 17:51
"Proszę, oto 500złotych w kopercie". Sprawdź czy zadziałają. Pumperpierdolnikiel druga dyskotekę otwiera bo z jednej już mu hajsu nie starcza na promowanie swoich skrinów na główną.
Davos - 2014-10-27, 18:04
bartek82r napisał/a: | A może administracja podałaby nam słowa, które powodują, że nasz screen trafia do "akceptacji"? |
Podłączam się do prośby. Aczkolwiek jak mi się zdarza, że jakiś screen ma czekać na akceptację to po prostu zmieniam tytuł i za drugim razem już wchodzi bezpośrednio do poczekalni
matheus3004 - 2014-10-28, 14:27
bartek82r napisał/a: | A może administracja podałaby nam słowa, które powodują, że nasz screen trafia do "akceptacji"? |
Na pewno jakieś słowa związane z reklamą...
bartek82r - 2014-10-28, 14:46
Na pewno są przekleństwa i jest też słowo "admin"
Ale co jeszcze?
Mackers - 2014-10-28, 14:48
Jest jeszcze WLSZ, MacDada itp.
Davos - 2014-10-28, 22:40
Na pewno jest też słowo "papież".
matheus3004 - 2014-11-23, 18:03
Następny przykład słowa, po którym screen czeka na akceptację:
Davos - 2014-11-23, 18:06
Wzrost? Hm, tego bym się nie spodziewał
widzu - 2014-11-23, 18:07
matheus3004, może to niekoniecznie tytuł? Wydaje mi się, że rzecz może się mieć także w tagach/źródle.
matheus3004 - 2014-11-23, 18:13
widzu, możliwe, ale prędzej w źródle, bo ja nigdy tagów nie wpisuje.
|
|
|