Czy osobom używającym fejsa na urządzeniach mobilnych też przy próbie odebrania wiadomości prywatnej wyskakuje, że musi ściągnąć nową oddzielną aplikację o nazwie Masseger? Mi tak od wczoraj pokazuje i internet na ten temat mówi bardzo nieciekawe rzeczy... Ktoś z Was tego używa?
Chciałabym tego nie mieć, bo jakoś mi się szczerze nie widzi używanie oddzielnych dwóch aplikacji na fejsa i wiadomości prywatne z fejsa. Nie mówiąc już o tym, że już mam aplikację posiadającą identyczne funkcje, co ten Masseger i jest to LINE- został stworzony stricte do smsowania, więc to, z czym facebook teraz wyskakuje to już olej po frytkach =.= I wszystko wskazuje na to, że tego forsowania do ściągnięcia nowej aplikacji nie wycofa, co w takim razie z czatem na PC, czemu on pozostaje bez zmian? xP
Ja mam messengera i jest strasznie wygodny, klikasz apke i masz wszystkie rozmowy, z tego co sie orientuje to prawie wszyscy moi znajomi z tego korzystaja na smartach i fokle
No, ale jak mam już apkę do rozmów to to się staje niewygodne, dla mnie chat na fb był dodatkową funkcją na fejsie, która sobie może się wyświetlać w górnym rogu, a takie funkcje jak rozmowa z kamerką pozostawiałam innej apce =.= Chyba, że to nie wynosi cię z fejsa, w co wątpię...
Wynosi bo to calkiem oddzielna aplikacja chyba ze jestes na fejsbukach i wchodzisz na wiadomosci to przechodzisz do messengera a pozniej mozesz wrocic znowu na fejsbuki
Niestety ale aplikacje zostały wydzielone. Poj*bało ich do reszty. Chcieli ludzi zmusić do pobrania dodatkowego programu, Efekt jest taki, że piszę przez przeglądarkę a nie przez natywny program (a właściwie natywne programy).
Obie aplikacje tylko niepotrzebnie siedziały na pamięci RAM i zajmowały niepotrzebnie przestrzeń dyskową
Też nie byłem zachwycony i przerażony niskimi ocenami w google play, ale można się przyzwyczaić. Baa, jest nawet całkiem wygodna Pod warunkiem, że masz w miarę szybki telefon (lub niezaśmiecony) bo na moim starym strasznie mulił ten messenger i tylko wkur.wiał.
A po za tym to widzę, że jesteś na bieżąco z aktualizacjami Na moim starym telefonie musiałem zainstalować messengera bo wymusiła to aktualizacja fb z GRUDNIA
w ogole jak mogli wymysles jakies urzadzenie mobilne ktorego nazwa brzmi tak samo jak pewien rodzaj uzywek
Albo co brzmi jak nazwa tabletu rysunkowego Przypomina mi to jak chciałam sobie taki kupić to jeździłam po sklepach, a tam sprzedawcy mi mówili "jestem po studiach informatycznych i nigdy o niczym o nazwie tablet nie słyszałem" i dosłownie rok później spopularyzowały się dla mnie te dziwne "tablety" co to dalej nie rozróżniam czym to się różni od pada, smartfona i tym podobnych
Pod warunkiem, że masz w miarę szybki telefon (lub niezaśmiecony) bo na moim starym strasznie mulił ten messenger i tylko wkur.wiał.
Pod warunkiem, że już nie mam apki, która mi do tego służy, jak dla mnie to podróbka LINEa, więc tego nie ściągnę, ile można tego mieć smuci mnie, że wiadomości prywatne zostały oddzielone od facebooka, już ludzie się wypytują o portale konkurencyjne, do których można przejść, bo ze wszystkich błędów, które popełnił facebook ten jest chyba największy
bo ze wszystkich błędów, które popełnił facebook ten jest chyba największy
Ja przed epoką messengera praktycznie wcale nie pisałem na fb z telefonu więc tych oburzeń kompletnie nie rozumiem
Ahh te problemy pierwszego świata ^^
_________________ I'm boring myself just talking about this.
To, że dla mnie nie ma czegoś takiego jak "epoka massegera", tylko używałam innych aplikacji do robienia tego, co ten narzucany mi masseger i to jest niewygodne, bo chciałam pozostawiać chat facebookowy w obrębie facebooka, chcę nie używać czegoś, co nie jest mi potrzebne, a skoro fb nie daje mi opcji, to muszę z niego na tablecie zrezygnować
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum