Wiesz, nie mam na myśli flagowych serii Nintendo. Wątpię w to, że wielu ludzi słyszało o takich tytułach jak na przykład Conquest of the Crystal Palace czy Kabuki Quantum Fighter.
To teraz zagadka ode mnie:
Gra wydana w 1994 (albo '95, nicht pamientieren) na SNESa. Jesteśmy sobie gargulcem z przerośniętą czaszką i ambicją, zbieramy sobie kryształki o wielkiej mocy, nabierając przy tym niezwykłych umiejętności. Gra silnie stawiająca na zręczność i walki z licznymi, świetnie zaprojektowanymi, nietypowymi bossami. Można ją określić jako hardkorową. Nie powiem, do jakiej serii należy, bo za łatwo byłoby znaleźć.
widzu Junior Admin To co wpiszesz, będzie pod twoim nickiem.
Dołączył: 25 Lis 2013 Posty: 22221 Skąd: Village killed by planks
Hahaha, to trzeba zagadki formułować tak, żeby nie było to możliwe
Na swoje usprawiedliwienie dodam, że podawanie gier na SNES'a jest nie fair, mało kto w takie gra
A więc dobrze. Postaram się szczegółowo, ale tak, by google nie był pomocny.
Akcja toczy się w jednym z amerykańskich miast. Jesteś Kainitą, należącym do jednego z wielu klanów. Każdy klan dysponuje pewnymi rodzajami... Nazwijmy to bronią, charakterystyczną dla każdego z nich. Okoliczności zmuszają cię do podążania ścieżką, jaką wytyczył ci pewien osobnik o przerośniętym ego, który twierdzi, że należał do armii napoleońskiej. Gra ma kilka alternatywnych zakończeń, ale tak naprawdę w każdym z nich zwycięzcą okazuje się niepozorny menelik, a kierowca jest w rzeczywistości bardzo ważną personą.
Celowo użyłam określenia Kainita. Jest na taką istotę inna, bardziej znana nazwa, jednakże ta przewija się w grze niemalże w co drugim dialogu, tak więc jeśli ktoś grał, nie sprawiłoby mu problemu domyślenie się, o co chodzi.
[ Dodano: 2014-11-27, 01:16 ]
Widzu, BARDZO blisko, ale muszę powiedzieć nie
Dokładnie Nie mogłam uznać samej MaASKARAdy, bo oficjalnie nie jest to traktowane jako kontynuacja (inne studio i w ogóle). Nie grałam w samą Maskaradę, więc ciężko mi powiedzieć, ale wg opisu to Więzy krwi są jakby prequelem
Dałam za dużo szczegółów i google?
Nie chce mi się wierzyć, że znasz i nie wiedziałeś, co to Kainici!!!!
Zajebysta gra, aktualnie zamiast się uczyć przechodzę po raz któryś.
Ascara, znalazłem na google definicję Kainitów, a dalej już poszło.
To teraz ja:
Gra platformowa, w której wcielamy się w młodą, fioletowowłosą astronautkę wyposażoną w działko grawitacyjne, pozwalające wystrzelić jeden z dwóch rodzajów pól materii: grawitacyjnej i antygrawitacyjnej.
_________________ Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 3000
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum