Czy istnieje opcja grania multilayer na najnowszym minecrafcie bez premium? Ja mam (mogę dać jakiś dowód jak mi nie wierzycie) , ale chciałem pograć z kolegą.
Medale: Brak
Wysłany: 2013-10-29, 09:41
http://minecraft.org.pl/k...o-premium-1-6-1 - Nie wiem czy w 100% działa na 1.7.2 (mam też oryginał). Ale znajomi sprawdzali na poprzedniej wersji, ale tym samym launcherze i działało. Więc powinno być git.
_________________ Ludzie zakładają, że lubię szyszki.
Lubię.
=====================
Nabijam godziny na forum.
Dobra, dzięki bo nudzi mi się ostatnio. I wybaczcie mi moje głupie zachowanie(mogę udowodnić itp.) ,ale jestem przyzwyczajony do for o grach, gdzie wszędzie szukają piratów.
Medale: Brak
Wysłany: 2013-10-29, 22:50
Pingvin napisał/a:
Dobra, dzięki bo nudzi mi się ostatnio. I wybaczcie mi moje głupie zachowanie(mogę udowodnić itp.) ,ale jestem przyzwyczajony do for o grach, gdzie wszędzie szukają piratów.
Notch jak i wielkie M nigdy nie pochwaliło piractwa ale też nie potępiło go. No i według mnie MC rozwija się w pełni dopiero na serwerach multi. A dobrego multi na piracie to ze świecą szukać.
_________________ Ludzie zakładają, że lubię szyszki.
Lubię.
=====================
Nabijam godziny na forum.
No, to prawda. Ja minecrafta poznałem na beta 1.2, i grałem na piracie do beta 1.8 wtedy kupiłem i bardzo dobrze, bo to była ostatnia beta i potem kosztował 2 razy tyle.
[ Dodano: 2013-10-30, 07:10 ]
I grałem na takim pirackim serwerze- nie dość że złodzieje kazali sobie płacić za wszystko,(ja nie dałem ani grosza, nie po to okradłem firmę która zrobiła grę którą lubię, żeby potem płacić jakimś patałachom) to było pełno dzieci i debili. Szkoda że nie ma trybu TCP/IP czy coś takiego, bo to głupie że chcesz pograć w 2 osoby i musisz stawiać serwer.
_________________ Powiedziałbym, że w życiu cenię forumków. Eeem… Forumków którzy podali mi pomocną dłoń, kiedy sobie nie radziłem, kiedy byłem sam, i, co ciekawe, to właśnie przypadkowe spotkania wpływają na nasze życie. Chodzi o to, że kiedy wyznaje się pewne wartości, nawet pozornie uniwersalne, bywa, że nie znajduje się zrozumienia, które by tak rzec, które pomaga… się nam rozwijać. Ja miałem szczęście, by tak rzec, ponieważ je znalazłem. I dziękuję Bartkowi82r. Życie to Gość.
Wiem, że idzie grać jakoś przez LANa, otwierając w singlu swój świat na sieć lokalną. Jak to działa w relacji oryginał - pirat, nie wiem. Pewnie pirat - pirat będzie działać. Ale tu ogranicza nas sieć, chyba, że chcesz grać przez to gówniaste hamachi.
Jeżeli już sam miałbyś zamiar postawić/kupić serwer, aby piracki klient mógł zagrać na nim, należy:
w pliku server.properties (edycja w notatniku) parametr:
Kod:
online-mode=true
zamienić na:
Kod:
online-mode=false
Po tej zmianie piracki gracz już może wejść na serwer.
Najtańsze serwery zaczynają się od 5zł/miesiąc, w takie coś nawet warto zainwestować i grać na stabilnych maszynach niewielkim kosztem. Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania to pytaj.
Wiem, że idzie grać jakoś przez LANa, otwierając w singlu swój świat na sieć lokalną. Jak to działa w relacji oryginał - pirat, nie wiem. Pewnie pirat - pirat będzie działać. Ale tu ogranicza nas sieć, chyba, że chcesz grać przez to gówniaste hamachi.
Jeżeli już sam miałbyś zamiar postawić/kupić serwer, aby piracki klient mógł zagrać na nim, należy:
w pliku server.properties (edycja w notatniku) parametr:
Kod:
online-mode=true
zamienić na:
Kod:
online-mode=false
Po tej zmianie piracki gracz już może wejść na serwer.
Najtańsze serwery zaczynają się od 5zł/miesiąc, w takie coś nawet warto zainwestować i grać na stabilnych maszynach niewielkim kosztem. Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania to pytaj.
To to wiem, grałem z tym samym kolegą kiedyś (serwer na moim kompie, bo on jest większym noobem niż ja, a ja za bardzo się nie znam , czego przykład mieliście jak pomyliłem BBCode z HTML) . W połączeniu ze skype to była masakra. Ale grało się...Na lanie idzie grać, wiem o tym. Ma sens tylko jak jesteś u kogoś ze swoim kompem/u kogoś kto ma conajmniej 2 , bo wątpię żeby ktoś w jednym domu kupował 2 minecrafty.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum