Ja bym o tych wszystkich rakach nie słyszał, gdyby nie narzekania innych. Zwyczajnie oglądam normalne kanały i nigdy mi nie wyskoczyło nic takiego w proponowanych. Pomijam obecność na niesławnej karcie na czasie.
Każdy kraj ma swoje dobre i rakowe kanały YT, trzeba po prostu wiedzieć jak je filtrować, nie ma co skreślać wszystkich bo są z kraju X.
No ale już raz zagrałam tutaj w grę "znajdź mi kanał, który nie jest kopią" i każda sugestia nią była - po co mam oglądać ten sam kontent miesiąc później po polsku, skoro mogę obejrzeć oryginał?
Pierwsze z brzegu trzy polskie kanały z moich subskrybcji, które nie są kopiami (znaczy możliwe, że pomysły te były już wcześniej, ale same filmy nie są podjebkami nawet w ułamku procenta):
Poza tym jest sporo kanałów, które może nie mają aż tak oryginalnego pomysłu, ale są wartościowe, ewentualnie poruszają tematy dostosowane pod widza krajowego, chociażby ten:
No i oczywiście masa kanałów z humorem nastawionych stricte pod polskiego widza, jak wszelakie machinimy z Gothica (który jest na dany moment popularny w 3-4 krajach tylko) czy przeróbki polskich programów (chociażby https://www.youtube.com/user/KakaMclarenF11 i jego przeróbki Sensacji XX wieku).
Ostatnio zmieniony przez widzu 2020-01-11, 16:37, w całości zmieniany 1 raz
A Darwini? Te swoje coś vs coś mają podobne do takich rapsów z usa chyba ale reszta to ich produkcje filmowe. Tak mi się zdaje.
A co do gówna to ja kiedyś to troszkę oglądałem z ciekawości żeby zobaczyć co to jest i dlaczego jest to popularne. Ale nie wiem dlaczego wiem tylko że to strasznie głupie
ja kiedyś znalazłem bardzo ciekawy i merytoryczny filmik polskiego youtubera w którym opisywał w fajny klarowny sposób swoje doświadczenia z praktykowania techniki oddychania, tak mi się spodobało że zasubskrybowałem a potem zajrzałem na jego inne filmiki
a tam... typowe youtubowe rakowisko :I
wniosek jest taki że nie należy oceniać książki po okładce i nawet osoby tworzące filmiki w takim klimacie mogą mieć coś wartościowego do przekazania
Pierwsze z brzegu trzy polskie kanały z moich subskrybcji, które nie są kopiami (znaczy możliwe, że pomysły te były już wcześniej, ale same filmy nie są podjebkami nawet w ułamku procenta):
Poza tym jest sporo kanałów, które może nie mają aż tak oryginalnego pomysłu, ale są wartościowe, ewentualnie poruszają tematy dostosowane pod widza krajowego, chociażby ten:
No i oczywiście masa kanałów z humorem nastawionych stricte pod polskiego widza, jak wszelakie machinimy z Gothica (który jest na dany moment popularny w 3-4 krajach tylko) czy przeróbki polskich programów (chociażby https://www.youtube.com/user/KakaMclarenF11 i jego przeróbki Sensacji XX wieku).
Ale nic w tym poście nie zaprzecza temu, co napisałam - powiedziałam, że niekopiujących kanałów jest niewiele i w odpowiedzi podałeś ich niewiele. Napisałam, że nie chce mi się oglądać tego samego po polsku i piszesz o "dostosowaniu do krajowego widza" - znowu brak sprzeczności.
I też generalnie poprzez ściąganie chodzi mi o całościowy format - sposób tworzenia miniatur, aranżacja filmiku, sposób pisania tytułu, wszystko na podstawie amerykańskich poradników. Nic oryginalnego. A widywałam oryginalne koncepcje, więc to nie jest kwestia "bo inaczej się nie da"
Jak uważasz, ja nie mam zamiaru skreślać wartościowego contentu bo ktoś zrobił coś podobnego anglojęzycznym kanale, szczególnie jeśli jedyne podobieństwo to temat filmu ¯\_(ツ)_/¯
_________________ Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 3000
Ale czy ja Ci mówię co masz robić? xD Moim jedynym punktem jest to, że większość polskich kanałów niestety naśladuje, jeżeli nie mamy tutaj sprzeczności to jesteśmy cool
A jakbyś miała wybierać, to wolisz naśladującego polskiego youtubera który mocno dba o jakość i wartościowość filmu, czy kreatywnego ale który robi chłam?
_________________ Użytkownik icywind na forum Mistrzowie to osoba o wesołym usposobieniu, która lubi dzielić się zabawnymi memami, śmiesznymi historiami oraz ministrantowymi anegdotami. Jego posty przyciągają uwagę innych użytkowników, często prowokując uśmiech na ich twarzach. Icywind jest również pomocny w dyskusjach, dając wartościowe rady i informacje na różne tematy. Jego obecność na forum sprawia, że społeczność staje się bardziej przyjazna, angażująca i ministrantna dla wszystkich uczestników.
Kosztuje tak sporo bo w środku są kamerki do nagrywania dzieci
_________________ Użytkownik icywind na forum Mistrzowie to osoba o wesołym usposobieniu, która lubi dzielić się zabawnymi memami, śmiesznymi historiami oraz ministrantowymi anegdotami. Jego posty przyciągają uwagę innych użytkowników, często prowokując uśmiech na ich twarzach. Icywind jest również pomocny w dyskusjach, dając wartościowe rady i informacje na różne tematy. Jego obecność na forum sprawia, że społeczność staje się bardziej przyjazna, angażująca i ministrantna dla wszystkich uczestników.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum