To nie wyjdzie. Loppy naftowe blokuje tego typu projekty od 100 lat.
To akurat prawda.
Na początku motoryzacji pojazdy elektryczne stanowiły większość, jednak gdy zaczęły pojawiać się auta spalinowe ceny paliw były bardzo niskie a technologia niewystarczająca by zbudować dobry pojazd elektryczny
[ Dodano: 2017-04-12, 13:14 ]
Barbra napisał/a:
bogate fagasy kupują coś z v12 a nie teslę
Dla przeciętnego człowieka zawsze jest jeszcze Nissan Leaf czy Renault Fluerence czy nawet Ford Electric
Obecnie elektryki są droższe od spalinowych mimo prostszej i tańszej konstrukcji z jednego powodu:
Badania nad usprawnieniem ich są bardzo drogie i sam Elon Musk kiedyś mówił, że dziękuje tym co kupują teraz ich auta, bo przyczyniają się do tego, że za ileś lat będą czymś powszechnym.
A poza tym brak dobrej konkurencji i odpowiedniego popytu ale mimo tego elektryki z biegiem lat i tak się dobrze kalkulują.
A wiesz, że są też hybrydy gdzie elektryka napędza tył, a spaliny przód? I wtedy nie ma żadnej różnicy względem normalnej benzyny w automacie, plus silnik elektryczny na tylnej osi.
[ Dodano: 2017-04-15, 15:36 ]
byłem pewny, że Saab już nie wróci nigdy
Cóż ostatni model wyszedł od nich z fabryki w 2012 roku więc nie tylko ja tak pewnie myślałem
Chociaż Chiński Saab to już nie to samo imo
[ Dodano: 2017-04-24, 17:11 ]
Ford Evos
Kurwa, czemu ja o tym, nigdy wcześniej nie słyszałem
Prześliczny 10/10
Konecpt hybrydowego Coupe
Ostatnio zmieniony przez Moris299 2017-04-24, 16:13, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum