Davos akurat jeśli chodzi o pamiętanie czegoś z lat dziewięćdziesiątych i początków XXI wieku to zazwyczaj jestem niezawodny. Dla mnie czas właśnie wtedy się zatrzymał a cywilizacja ludzka osiągnęła swe apogeum.
_________________ I'M TOO OLD FOR THIS SHIT!
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.
Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
Wiem i dlatego m.in. lubię czytać Twoje różne wspomnienia z tamtych lat, bo sam je dobrze pamiętam
Trochę offtopa zrobiliśmy więc żeby jakoś wrócić do wątku głównego napiszę, że w latach 90tych pedofile byli piętnowani i nikt nie myślał o robieniu z nich celebrytów, co tylko dowodzi wyższości lat 90tych nad współczesnymi
Chociaż, żeby być sprawiedliwym trzeba powiedzieć, że to właśnie w latach dziewięćdziesiątych zapadły takie a nie inne decyzje dotyczące kodeksu karnego, które sprawiły, że np. Trynkiewicz zamiast być od ćwierćwiecza martwym właśnie sobie wyszedł z pierdla i w dodatku podatnicy łożą na ochronę policyjną jego osoby. Żadne czasy nie są idealne!
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.
Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
Wiem wiem, pisałem trochę z przymrużeniem oka, bo lata dziewięćdziesiąte to choćby czasy świetności Pruszkowa i Wołomina, nie wspominając o gigantycznych aferach z FOZZ na czele.
Ale sprawa Trynkiewicza i innych podobnych degeneratów i zamiana kary śmierci na 25 lat to akurat lata osiemdziesiąte, w latach dziewięćdziesiątych przywrócono dożywocie.
W XII 1989 była amnestia, która skazanym na śmierć zamieniła ich karę na 25 lat. I to było zgodne z ówczesnym kodeksem karnym. Niemniej kara śmierci wciąż obowiązywała.
Dopiero w 1995 roku wprowadzono moratorium na jej wykonywanie a KK z 1997 roku ją zniósł, wprowadzając za to dożywocie.
A konkretnie co do Trynkiewicza. Wyszedł zgodnie z prawem, zgodnie z prawem odsiedział swoje i rządowi teraz nic do tego. Ale jeśli naprawdę jest otoczony dyskretną ochroną policyjną to już jest wkur.wiające. Choćby dlatego, że płaca za to podatnicy, z których zdecydowana większość twierdzi, że gościa powinno się spławić w przeręblu. (Może za rok się uda - zima będzie sroższa, lód skuje rzeki .)
........................
........................
dopiero co dotarłem do tego tematu, doszedłem ino do czwartej strony na razie i poczułem że muszę zareagować skoro mnie o to podejrzewacie. nie kur*a, to nie jestem ja. nie mam gg wojtusia.
szczytem trollowania były wpisy Jasia Śmietany i Czułego Wojtka na Onecie (ciekawe czy ktoś z was ich kojarzy ).
No Panie! Jakże miałbym ich nie kojarzyć? WojtekVanHelsing przy Czułym Wojtku wygląda jak multipla przy Gwieździe Śmierci.
Na filmwebie mysleli kiedys, ze czulywojtek to ja...
P.S. Nie oftopowac k***a!
xkenq napisał/a:
dopiero co dotarłem do tego tematu, doszedłem ino do czwartej strony na razie i poczułem że muszę zareagować skoro mnie o to podejrzewacie. nie kur*a, to nie jestem ja. nie mam gg wojtusia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum