manciara9, Ogolem kosciół sie skurwił po II soborze, wczesniej tez koscielne elity mialy w sobie jakies kurestwo, czasami nawet papiez okazał sie chujem, ale sredniowieczny kosciol to byla klasa, generator cywilizacji, dzsiaj... a szkoda gadac, szkoda strzepic ryja.
SlownikOrtograficzny, to obejrzyj film. Podesłałem aż dwa.
[ Dodano: 2016-10-29, 22:33 ]
Ale w skrócie przeje*ywali kasę Caritas na dziwki i burdele i próbowali zrobić machloję na przepisanie na nich działki na Bermudach.
_________________ Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 3000
Jakbym ja byl Dziwiszem pedałem to przed smiercia powiedzialbym, ze ruchalem sie z Janem Pawłem II - W koncu praktykujacy pedał idzie do piekła wiec albo bym nie wierzyl w Boga albo bylo by mi wszystko jedno a przynajmnej umarlbym ze swiadomoscia, że narobilem grunt pod bol dupy masy ludzi.
I właśnie dlatego z kościołem nie ma prawa być dobrze. Mamy tutaj procedurę:
- Wtracaja się W życie rodzinne, pouczaja, wyklinaja wszelkie "zboczenia".
- Sami wyczyniaja różne ekscesy, za które... no, do nieba to by nie poszli.
- Ci dobrzy księża wiedzą, co się dzieje, ale są zbyt bezradni, by się przeciwstawić i jeszcze bronią tych złych.
- Co niektorzy wyznawcy katolicyzmu zamiast walczyć o prawość swojego kościoła tylko próbują usprawiedliwić i jeszcze mówiąc przeciwnikom kk, że oni to nie powinni oceniać, bo sami święci nie są i w ogóle są bezbożnikami.
- A tutaj mamy pójście o kolejny krok naprzód: Radość z tej sytuacji, bo "lewaki mają ból dupy hehe". Jeżeli tak mają wyglądać te "wartości chrześcijańskie godne pielęgnowania", to cieszę się, że jestem agnostykiem.
Szyszek, Zawsze jakiś ksiadz okaże sie chujem, calej instytucji kosciola bym nie potepial, ale chce jedynie zauważyć, że pedofilia, homoseksualizm w kosciele itd. to nic w porownaniu z tym co odpierdolil wczoraj Franciszek.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum