Dzisiaj pani pozwolila mi wprowadzic swoje modyfikacje w castingu i dziubasie, kazdy mowiu, ze wyszlo przynajmniej kilka razy lepiej, pozwolilem sobie zrobic jaja z takiego ostatnio dosc popularnego nauczyciela, to sala sie prawie zesrala, i ja jak mnie pozniej zaczepil na korytarzu (ale też mu sie spodobalo, 5 mi wstawil z jego przedmiotu XD)
Oho! Widzę, że już czerpiesz korzyści! No i fajnie. Najważniejsze, że się podobało
_________________ Powiedziałbym, że w życiu cenię forumków. Eeem… Forumków którzy podali mi pomocną dłoń, kiedy sobie nie radziłem, kiedy byłem sam, i, co ciekawe, to właśnie przypadkowe spotkania wpływają na nasze życie. Chodzi o to, że kiedy wyznaje się pewne wartości, nawet pozornie uniwersalne, bywa, że nie znajduje się zrozumienia, które by tak rzec, które pomaga… się nam rozwijać. Ja miałem szczęście, by tak rzec, ponieważ je znalazłem. I dziękuję Bartkowi82r. Życie to Gość.
Fajnie wyszło Wprawdzie zgadzam się z Wilkiem, że skecz o dziubasie strasznie słaby, ale to akurat nie Wasza wina, tylko autora/autorki. A dziewczyna, która w nim brała udział, bardzo dobrze zagrała.
Brawa za odwagę. No i co, chyba nie żałujesz, że się zgodziłeś w tym zagrać?
[ Dodano: 2016-03-13, 20:43 ]
Jeśli myślisz, że ort to sorry, ale nie. Słowo "dziubas/dziubasek" nie ma nic wspólnego ze słowem "dziób/dzióbek".
http://www.miejski.pl/slowo-Dziubasek
Kierować się miejskim.pl Niebywale cudowna osoba, charakteryzująca się przede wszystkim lofcianym wyglądem i słitaśnym charakterem. - w chuj profesjonalna definicja
Prawda jest taka, że trudno ustalić etymologię i nawet na sjp nie ma pewności... Mnie osobiście niebywale razi forma przez "u".
Prawda jest taka, że trudno ustalić etymologię i nawet na sjp nie ma pewności... Mnie osobiście niebywale razi forma przez "u".
Tyle, że mylisz słowa, bo to nie ma nic wspólnego ze słowem "dziób".
Jak już poprawiasz to najpierw sprawdź, czy na poprawną formę. Bo że Cię "razi" to akurat żaden argument.
To kliknij link od Askary, panie najmądrzejszy. Dokładnie o tym pisałem. Nie piszę rzeczy, których nie jestem pewien, po prostu rozważam etymologię. Dlatego podaj mi proszę etymologię słowa "dziubasek", bo jestem jej bardzo ciekawy.
[ Dodano: 2016-03-13, 20:53 ]
Davos napisał/a:
Słowo "dziubas/dziubasek" nie ma nic wspólnego ze słowem "dziób/dzióbek".
Macbed - skoro sjp mówi, że obie formy są poprawne to kto ma rację? Ten, który kłóci się, że jedna z nich jest niepoprawna, czy ten, który mówi, że użył poprawnej?
_________________ Powiedziałbym, że w życiu cenię forumków. Eeem… Forumków którzy podali mi pomocną dłoń, kiedy sobie nie radziłem, kiedy byłem sam, i, co ciekawe, to właśnie przypadkowe spotkania wpływają na nasze życie. Chodzi o to, że kiedy wyznaje się pewne wartości, nawet pozornie uniwersalne, bywa, że nie znajduje się zrozumienia, które by tak rzec, które pomaga… się nam rozwijać. Ja miałem szczęście, by tak rzec, ponieważ je znalazłem. I dziękuję Bartkowi82r. Życie to Gość.
Słowo "dziubas/dziubasek" nie ma nic wspólnego ze słowem "dziób/dzióbek".
co
sjp napisał/a:
Etymolodzy twierdzą jednak, że dziubek – od dawnego dziubać 'uderzać czymś ostrym, kłuć' – nie jest wcale spokrewniony z dziobem, a więc i z dzióbkiem.
Pokaż mi wyrażenie "obie formy są poprawne" na sjp.
[ Dodano: 2016-03-13, 20:57 ]
Ascara napisał/a:
sjp napisał/a:
Etymolodzy twierdzą jednak, że dziubek – od dawnego dziubać 'uderzać czymś ostrym, kłuć' – nie jest wcale spokrewniony z dziobem, a więc i z dzióbkiem.
[ Dodano: 2016-03-13, 20:58 ]
No to jaki ma to związek z miną pustych lasek na zdjęciach? Bo byłem pewien, że chodzi o kaczy dziób. Ich usta są ostrze i kłują nimi, jak rozumiem?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum