To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Archiwum - Czy jesteś za przeniesieniem forum?

R - y - 2014-12-07, 23:02

No ja tam myślę, że nowi użytkownicy dadzą nam świeżości. Sama przyszłam tutaj na forum w otoczeniu "skandalu" (brak lepszego słowa) i byłam pewna, że odejdę po dniu czy dwóch, ale się okazało inaczej.
Ale Bartek ma rację, pojawi się ktoś i zniknie. Mało jest osób, które regularnie korzystają z for.

Ja jestem ogólnie na "nie wiem". Nie korzystam z mistrzowie.org, ba! nie byłam tam nawet od dłuższego czasu (nie liczę tematów, w których były jakieś akcje by napisać jeden komentarz i zniknąć). Ale to forum ma ostatnio problemy serwerowe i naprawdę mam obawę, że zniknie.
Poza tym jak pisałam, nie jest ważne gdzie, ale ważne z kim. Mamy tu juz zgraną ekipę i razem będzie raźniej stawić czoła nowemu otoczeniu.

brzozik70043704352251515 - 2014-12-08, 08:25

widze, ze juz nawet naglowek jest zmieniony, wiec po co te glosowanie?

[ Dodano: 2014-12-08, 08:28 ]
i jak wyglada sprawa reklam na nowym forum?

ChodnikowyWilk - 2014-12-08, 13:28

Jaki nagłówek? Po to jest głosowanie żeby każdy mógł wyrazić swoje zdanie, my co prawda delikatnie przekonujemy do zalet przenosin, ale wszystko jest otwarte, zawsze można wybrać opcję nie.
JankielKindybalista85 - 2014-12-08, 13:49

brzozik70043704352251515 napisał/a:
i jak wyglada sprawa reklam na nowym forum?

A to jest ciekawe pytanie. Podbijam! Nie żeby mnie to nie jebało, adblock i dziękuję bardzo, reklamujcie se co chcecie, ale to zagadnienie interesujące.

Barbra - 2014-12-08, 14:06

na komputerze reklamy to nie problem, ale na telefonie już tak :\
bartek82r - 2014-12-08, 14:35

Dlatego pisałem już TUTAJ żeby wypisawać tamtym temacie wszystkie nasze pytania i wątpliwości, odnoście ewentualnych przenosin oraz działania forum na serwerach Media Monster Group.
W razie przenosin sam chciałbym mieć wszystko dopracowane, wszystkie moje wątpliwości muszą zostać rozwiane.

K - k - 2014-12-08, 18:08

-Jestem na nie!
-Ale połączenie z Mistrzami!
-Co połączenie, koniec imprezy dziękuje dobranoc.

JankielKindybalista85 - 2014-12-08, 20:47

Barbra napisał/a:
na komputerze reklamy to nie problem, ale na telefonie już tak :\

Wystarczy mieć starożytną komórkę na korbkę bez internetu i problem pierwszego świata przestaje być problemem. :P

Dobra, już nie offtopię. Obiecuję. To znaczy tutaj - innych tematów ta obietnica nie dotyczy.

ZSK - 2014-12-08, 20:58

Wystarczy nie wchodzić na forum z telefonu :)
Barbra - 2014-12-08, 22:31

SUPER ROZWIĄZANIE DZIĘKI KUMPLE
koniec gadania

Davos - 2014-12-08, 22:37

Ja sam tego nie wiem, ale nie sądzę, żeby na nowym forum miały być reklamy. W końcu to by mogło zniechęcić sporo osób, którzy będą chcieli przyjść z mistrzów. A jesli nawet miałyby być, to pewnie będzie też możliwość ich wyłączenia, tak jak tutaj.
Moris299 - 2014-12-08, 22:40

Imo skoro teraz nie ma na oficjalnym forum to w przyszłości tez nie będzie
-Veon- - 2014-12-13, 16:07

RudaMaupa napisał/a:
Veon, w tym jednym jedynym przypadku mielibyśmy fachową techniczną pomoc.

Która przez 6 miesięcy nie robiła nic w sprawie zmian na mistrzach...

RudaMaupa napisał/a:

Fail nie oznaczałby też konieczności zmiany kolejnej serwera, gdyż - jak mówiliśmy - wszystko jest do ustalenia. Jeśli się zgodzicie, będzie o czym rozmawiać, na razie mamy zarys.

Wait. O czym ty tu mówisz? Przecież samo pytanie można przetłumaczyć na "czy chcesz zmiany serwera z aaf. na serwer mistrzów".
No chyba że chodzi ci o skrypt. A ten warto zmienić na taki który wymaga mniej danym
Mniej danych = mniejsze obciążenie = mniej problemów
Choć mogły by wtedy zniknąć takie rzeczy jak IN FOrum, ale taki jest już ten świat. Albo mniej problemów i lepiej działające forum, albo masa dodatków.
Poza tym gdzieś czytałem że phpbb by przemo obciąża serwer jakieś 10 razy bardziej od zwykłego.

Barbra napisał/a:

swoją drogą, nie wiem czemu veon wypowiadasz się tyle na ten temat gdy prawie nie wchodzisz na to forum...

Jako były członek administracji czuje się za nie w pewnym stopniu odpowiedzialny. O swoje dzieci trzeba dbać. ;)

Davos napisał/a:
Ja sam tego nie wiem, ale nie sądzę, żeby na nowym forum miały być reklamy. W końcu to by mogło zniechęcić sporo osób, którzy będą chcieli przyjść z mistrzów. A jesli nawet miałyby być, to pewnie będzie też możliwość ich wyłączenia, tak jak tutaj.

Taa. Na stronie mistrzów też nie ma wcaaale żadnych reklam.
Można wiele zakładać, ale to że reklamy tam będą jest pewne jak w banku.

JankielKindybalista85 napisał/a:
-Veon- napisał/a:
Ilu z was jest rzeczywiście aktywnych na mistrzach?

A to swoją drogą! Osobny wątek ale pytanie bardzo słuszne! Wielu z was: wstydźcie się!

Czy ja wiem czy osobny wątek. Zwyczajnie pokazuje że forum równie dobrze mogłoby nie wymagać konta na mistrzach i nazywać się inaczej skoro ludzie z niego właściwie nie wchodzą na mistrzów.
Początkowo forum powstało jedynie jako dodatek do mistrzów, ale sądzę że wielu o tym zapomniało.

Marcin55522 - 2014-12-13, 16:35

Barbra napisał/a:
swoją drogą, nie wiem czemu veon wypowiadasz się tyle na ten temat gdy prawie nie wchodzisz na to forum...

Bardzo dobrze powiedziane. :git:

Davos - 2014-12-13, 17:26

Veon, a po co niby na na nowym forum miałyby być reklamy? Mistrzowie i forum to dwie różne sprawy. Mistrzowie mają dawać jakieś zyski z tego, że tyle osób tam wchodzi oglądać screeny więc są reklamy. Normalna sprawa. Ale forum jest tylko dodatkiem - miejscem, gdzie siedzą osoby, które lubią lub kiedyś lubiły przeglądać mistrzów i z czasem wytworzyły swego rodzaju społeczność. Na obecnym forum oficjalnym mistrzów też przecież nie ma reklam... No chyba, że się mylę to mnie poprawcie - byłem tam tylko raz w życiu :-D Ale nie pamiętam, żeby wyskakiwały jakieś reklamy...
K - k - 2014-12-13, 20:41

Jeszcze tylko 3 godziny.....
KicerK - 2014-12-13, 21:06

Krokorok napisał/a:
Jeszcze tylko 3 godziny.....

Cholera, dobrze, że mi przypomniałeś bo bym zapomniał oddać głosu :P

brzozik70043704352251515 - 2014-12-13, 21:28

Davos napisał/a:
Veon, a po co niby na na nowym forum miałyby być reklamy?
To forum odwiedzono już 128187 razy
Davos napisał/a:
Na obecnym forum oficjalnym mistrzów też przecież nie ma reklam

nic dziwnego, jaki reklamodawca skusi sie na parenascie odslon dziennie

Moris299 - 2014-12-13, 21:46

Parenaście? Tyle to oni w tydzień mają z czego połowa należy so wlsz
Fudal - 2014-12-13, 23:00

Mam nadzieję, że żartujecie, bo jeśli nie to po prostu jesteście śmieszni.

Spójrzcie na forum motokiller - forum wcześniej wyglądało jak to obecnie oficjalne na mistrzach i demotach, ludzie się postarali i chcieli inne, stworzono takie jak jest obecnie, czy są tam reklamy? Nie, nie ma.
Nie wiem czego się boicie, nowych? Wy też byliście nowymi, gdyby inni Was nie chcieli, to dalej byście się tu nie dostali i nie mieli kontaktu z tymi, których tu teraz lubicie. Przekonywać Was do czegoś, co dla Was będzie lepsze? No proszę, to śmieszne.
Negują osoby, które albo nie bywają na tym forum często, albo są kretyńsko negatywnie nastawione na wszystko.

A Ty brzozik70043704352251515? Gdy trzeba było, to wszyscy się zmobilizowali i przypomnieli Ci o wylocie, ale jeśli Tobie coś nie pasowało, to zacząłeś wyzywać adminów Mistrzów od "pedałów", Ty jesteś poważny? Bo Twoje zachowanie na to nie wskazuje.

Macie swoje idealne forum, które nie potrzebuje zmian i jest dla osób wybranych.