To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Archiwum - Scalanie postów

widzu - 2014-03-09, 12:14
Temat postu: Scalanie postów
Czy istniałaby możliwość wyłączania scalania postów po określonym czasie, nie wiem, dwóch tygodni albo miesiąca?

Rozumiem, że scalanie zostało wprowadzone, by uniknąć spamu, natłoku "Nieprzeczytanych" i nabijaniu postów.

Ale gdy, na przykład, po miesiącu w danym temacie chce się rozpocząć nowy wątek (na przykład wyżalić się w "Narzekalni") na temat, a ostatni post należy do Ciebie komentującego wątek poprzedni jest to niemożliwe, z powodu że następuje scalenie postów i nikt nie zauważa rozpoczęcia nowego wątku z powodu braku informacji o nowym poście.

Dlatego uważam, że na scalanie wiadomości powinien być określony (nawet dość długi) czas i po tym czasie powinien być wyłączony (nie sądzę, by ktoś po pół roku chciał napisać jakieś post scriptum do swojej wypowiedzi a jak nawet by chciał, to istnieje możliwość edycji).

Czy istniałaby taka możliwość ?

Love178 - 2014-03-09, 12:25

Jeszcze w tym temacie- fajnie by było wyłączyć scalanie postów w dziale "screeny" :P
Sharvari - 2014-03-09, 12:30

myślałam o tym żeby całkowicie wyłączyć scalanie, a wtedy nadużywanie tego (nawet pisanie posta pod postem w odstępie kilkunastu minut) byłoby karane jak spam, żeby sobie postów nie nabijać.

bumbum, 2000. post.

Davos - 2014-03-09, 12:44

A nie macie pod oknem pisania postów opcji: "Nie łącz tego postu"? Czy to jest zarezerwowane tylko dla adminów/modów? Jeśli tak, to można zrobić tak jak napisała Shar, byle korzystać z tego w uzasadnionych przypadkach (chęć odświeżenia starego tematu).

Teoretycznie możecie też napisać coś w danym temacie jako gość np. "odświeżam", potem już po zalogowaniu dodać swojego posta, a któryś z modów usunie tego napisanego przez gościa.

Love178 - 2014-03-09, 12:45

To jest dobry pomysł :P Mało komu się zdarzyło napisać np. 3 wiadomości pod rząd, w ogóle to wydaje mi się, że forum jest zbyt spokojne, żeby miało się od tego coś zawalić :P

Gratuluję 2000 postu!!! >0<

Sharvari - 2014-03-09, 12:48

Davos napisał/a:
A nie macie pod oknem pisania postów opcji: "Nie łącz tego postu"? Czy to jest zarezerwowane tylko dla adminów/modów?

to chyba tylko nasze. ale wyłączyłam łączenie postów w tym dziale, niech zobaczą.

edit: teraz będę musiała edytować posty jak będę chciała coś dopisać, tamto było wygodne... :(

widzu - 2014-03-09, 12:59

Sharvari napisał/a:
edit: teraz będę musiała edytować posty jak będę chciała coś dopisać, tamto było wygodne... :(

A może po prostu dacie nam "Nie łącz tego postu", które byłoby domyślnie odznaczone? :pomysl:

Davos - 2014-03-09, 13:00

Cytat:
to chyba tylko nasze. ale wyłączyłam łączenie postów w tym dziale, niech zobaczą.

Przed chwilą sprawdziłem kontem testowym w tym temacie i w dziale o offtopie i w żadnym nie mogłem łączyć postów.

Edit: Ok, jednak działa :) Tylko nie ma tego okienka o nie łączeniu postów, ale domyślnie jest ustawione, żeby nie łączyło.

AnswersMaster - 2014-03-09, 14:08

A nie możecie swoich ostatnich postów usuwać? Możnaby wtedy skopiować zawartość posta, usunac go wkleić jeszcze raz, razem z nową treścią, albo już jako nowy post, scali go, ale bedzie się świeciło, że to nowy post.
widzu - 2014-03-09, 14:12

Na razie tak robię, ale ani to wygodne, ani miłe. :/