To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Archiwum - Czy jesteś za przeniesieniem forum?

bartek82r - 2014-12-06, 23:08
Temat postu: Czy jesteś za przeniesieniem forum?
Witajcie,
W związku z trwającymi negocjacjami na temat przenosin forum (szczegóły w tym temacie - LINK) chcielibyśmy razem z Wami podjąć konkretną decyzję. W związku z tym zamieszczamy ankietę, która trwać będzie tydzień, a wyniki nie będą ujawnione aż do jej zakończenia. Prosiłbym o odpowiedź zgodnie z własnymi przekonaniami, żywo dyskutowaliście w temacie o przenosinach, więc myślę, że każdy z Was ma już gotowe zdanie.

Poniżej podaję skrót dyskusji.
ARGUMENTY NA TAK:
Forum ma w zwyczaju się wyłączać, zawieszać, istnieje obawa o utratę danych z miejsca, gdzie wszyscy się w pewien sposób zadomowiliśmy.
Forum od początku aspirowało do bycia forum ludzi z mistrzów, teraz będzie to powrót "do domu". Będzie jednak nadal niezależnym od portalu bytem, co oznacza rozróżnienie m.in. banów z mistrzów i z forum, administrację ze starego forum (plus kilka osób z mistrzowie.org jako pomoc), istnienie działu ukrytego oraz możliwość banowania trolli.
Być może dzięki temu układowi jeszcze jakaś wspaniała osobowość dołączy do naszej rodzinki. W końcu nawet do kółeczka adoracji dochodzą nowe osoby ;)

ARGUMENTY NA NIE:
Przyjdzie mnóstwo trolli - i tu muszę na ten temat coś napisać. Warunek o miesięcznym koncie na mistrzach pozostanie, możliwość banowania pozostanie. Część z Was pamięta nalot trolli po pierwszej głównej z forum, pamięta też, jak szybko to ucichło, pozostali ci, co chcieli. Wielki bum! nie potrwa długo, szczególnie ze względu na obecne forum oficjalne, które niezbyt się udało.
Wyciekną nasze informacje - nie wyciekną, ze względu na utajnienie tematu ukrytego. Nie rzucimy się na pożarcie małoletnich stalkerów, mamy swoich, oni wystarczą. :P
Nie chcemy obcych - cóż tu dużo mówić... każdy z nas był kiedyś obcym. Każdy z nas dawał się tu poznać. Uważam, że odbieranie innym tej możliwości jest w najwyższym stopniu objawem snobizmu. :P
Nie chcę łączyć konta z forum i mistrzów - nie będą jednym kontem, za to konto na mistrzach będzie kryterium, jak poprzednio.

Myślę, że zawarłem podstawowe za i przeciw.

Zastanówcie się, przemyślcie, zagłosujcie. Tworząc to forum od zawsze chciałem je powiązać z mistrzami, a istnienie zarówno forum, jak i wiadomego portalu, są dość ściśle powiązane. Chciałbym, żebyśmy teraz mogli zrobić to oficjalnie, z wielką pomocą administracji mistrzowie.org. Liczę na Waszą pomoc i uwagi. To wspólna decyzja i jesteśmy w tym razem.

Pomożecie?

widzu - 2014-12-06, 23:10

Już jeden temat o takiej treści zignorowałem... :alucard:
JankielKindybalista85 - 2014-12-06, 23:10

Oddałem swój głos, kończę udział w dyskusji.
KicerK - 2014-12-06, 23:45

Proszę jak ładnie. Mamy podane wszystkie argumenty na tak i żeby nie było to też argumenty na nie. Z tym że abyśmy nie podjęli złej decyzji wszystkie argumenty na nie spośród podanych zostały obalone po myślniczku :haha:
Tak na serio to nie mówię, że zrobiliście tym źle, ale rozśmieszyło mnie to i trochę przypomniało zachowanie coponiektórych mediów :-D

A tak w ogóle to przecież nie odmawiamy nikomu przyjścia na forum! Witamy z radością każdego kto przyjdzie.

Jeszcze muszę się nad tym zastanowić

brzozik70043704352251515 - 2014-12-07, 00:27

czy glosy nieaktywnych z niewiadomych przyczyn uzytkownikow z tego tematu beda dodane do tej ankiety?
KicerK - 2014-12-07, 00:42

Raczej nie powinny. To bylo dawno a teraz to lepiej przedyskutowalismy
Moris299 - 2014-12-07, 01:50

Boże zamiast tak, nie to jeszcze trzecia Opcja... Po co ona?
Davos - 2014-12-07, 02:19

KicerK, ze spokojem. Masz jeszcze 6 dni na namyślenie się.
RudaMaupa - 2014-12-07, 08:28

Moris, trzecia opcja jest po to, by wiadomo było, dla ilu osób ewentualne przeniesienie byłoby równoznaczne z odejściem. Proste.

Nie, stare głosy nie będą dodawane do ankiety, szczególnie dlatego, że co nam po nieaktywnych. Inna sprawa, że zupełnie inaczej to teraz wygląda.

Sporo głosów na nie było że względu na niezaznajomienie się z rodzajem zmian, stąd wytłumaczenie jak najbardziej na miejscu, aczkolwiek rzeczywiście, zabawnie może brzmieć ;) swój rozum tak czy owak macie, "idź za głosem serca, Pocahontas..."

-Veon- - 2014-12-07, 09:57

Wybrałem opcje 3.
Wprawdzie na początku forum aspirowało do miana oficjalnego, ale uważam że gdzieś po drodze straciło ten cel. Stało się osobnym bytem. Bo powiedzmy sobie szczerze. Ilu z was jest rzeczywiście aktywnych na mistrzach? Ja zbyt wielu takich osób nie widzę, choć oczywiście mogę się mylić.

bartek82r napisał/a:
ARGUMENTY NA TAK:
Forum ma w zwyczaju się wyłączać, zawieszać, istnieje obawa o utratę danych z miejsca, gdzie wszyscy się w pewien sposób zadomowiliśmy.

Nie wiem czemu to wstawiłeś w argumentach na "Tak". Inny serwer nie oznacza od razu braku problemów, szczególnie że będzie spory napływ nowych użytkowników.
Może i nie wierzysz w ten spory napływ, ale jednak powinieneś uwzględnić możliwość dwukrotnie większej liczby aktywnych użytkowników i masy osób która logowałaby się tylko po to by pochwalić się screenami. To natomiast generuje więcej danych co w konsekwencji kończy się większym obciążeniem serwera.

No chyba że zmiana serwera oznacza również zmianę skryptu o czym pisałem w poprzednim temacie o tym.

RudaMaupa - 2014-12-07, 10:19

Veon, w tym jednym jedynym przypadku mielibyśmy fachową techniczną pomoc. Przenieść można, ale pierwsze primo, to nie takie proste, drugie primo, w tym przypadku dałoby się wyjść poza ramy szablonu, bo korzystalibyśmy z serweru mistrzów, a nie burka z koziej wólki.

Przynajmniej ja tak to widzę.

Fail nie oznaczałby też konieczności zmiany kolejnej serwera, gdyż - jak mówiliśmy - wszystko jest do ustalenia. Jeśli się zgodzicie, będzie o czym rozmawiać, na razie mamy zarys.

widzu - 2014-12-07, 11:40

A może zmienimy nazwę tego forum, a na serwerach Mistrzów zaczniemy od zera?
decp - 2014-12-07, 11:57

3 razy tak!!!

widzu napisał/a:

Coo a czemu niby?

KicerK - 2014-12-07, 12:46

widzu napisał/a:

Nie ma sensu. Każdy będzie siedział tutaj a na mistrzach będzie tak jak teraz z oficjalnym

JankielKindybalista85 - 2014-12-07, 12:56

-Veon- napisał/a:
Ilu z was jest rzeczywiście aktywnych na mistrzach?

A to swoją drogą! Osobny wątek ale pytanie bardzo słuszne! Wielu z was: wstydźcie się!

Do czego to doszło, że zgadzam się z Veonem ale też zaznaczyłem trójkę.

I jeszcze malutki prztyczek na koniec: ankieta o wielkiej wadze w fundamentalnej sprawie a w niej literówka. Plissss!

Barbra - 2014-12-07, 13:19

a będzie opcja ''oddaję się w ręce administracji''? :-D ja się wstrzymam od głosu

swoją drogą, nie wiem czemu veon wypowiadasz się tyle na ten temat gdy prawie nie wchodzisz na to forum...

Davos - 2014-12-07, 13:41

KicerK napisał/a:
widzu napisał/a:

Nie ma sensu. Każdy będzie siedział tutaj a na mistrzach będzie tak jak teraz z oficjalnym

Dokładnie, taka zmiana nie miałaby za bardzo sensu...

JankielKindybalista85 napisał/a:
I jeszcze malutki prztyczek na koniec: ankieta o wielkiej wadze w fundamentalnej sprawie a w niej literówka. Plissss!

Poprawione.

Barbra napisał/a:
a będzie opcja ''oddaję się w ręce administracji''? :-D

Na pewno żaden z adminów nie będzie miał nic przeciwko, jeśli zechcesz nam się "oddać" :P

widzu - 2014-12-07, 14:19

Davos napisał/a:
Na pewno żaden z adminów nie będzie miał nic przeciwko, jeśli zechcesz nam się "oddać" :P

Tylko podejrzewam, że to już wtedy nie będą tylko ręce. :haha:

matheus3004 - 2014-12-07, 21:11

Zagłosowałem, ale nie wiem czy coś to zmieni. Dziękuję.
decp - 2014-12-07, 22:45

widzu napisał/a:
Davos napisał/a:

Tylko podejrzewam, że to już wtedy nie będą tylko ręce. :haha:

gdyby Icywind był adminem, to z pewnością byłby pierwszy który by przytakiwał tej opcji xd