_________________ I'M TOO OLD FOR THIS SHIT!
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.
Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
Wiele tych biznesów faktycznie na spokojnie może działać mimo pandemii i były bez sensu zamknięte. Aczkolwiek jedyny, który się otwiera w moich okolicach to akurat głopota totalna - klub. Dyskoteki, gdzie zawsze były takie tłumy, że nie było czym oddychać. Byłam tam tylko z 3 razy, akurat to tego klubu nie lubiłam jeździć, ze względu na to, że pomieszczenie dość małe a wpuszczają mnóstwo osób, więc zawsze było tam bardzo ciasno, baaardzo gorąco, ciężko było się przeciskać między ludźmi i co jakiś czas i tak trzeba było wyjść na dwór złapać trochę świeżego powietrza, zwłaszcza że w środku zezwalaja na palenie.
I widzę, że ludziom z okolic bardzo się ten pomysł podoba - ponad 1,5 tysiąca lajków pod postem, że się otwierają. Oczywiście nie ma żadnej informacji, że będą jakkolwiek ograniczać ilość osób, a jedynie że będą stosować środek do dezynfekcji przy wejściu, więc na pewno jak zwykle zgromadzą tłumy. Czarno to widzę. Obawiam się, że możemy mieć przez to znacznie więcej zakażeń w okolicy
[ Dodano: 2021-01-14, 14:52 ]
JankielKindybalista85 napisał/a:
Davos zaraz potępi tych samolubnych warchołów. 😉
Również potępiam, a przynajmniej niektórych. Co innego fryzjer, siłownia, restauracja, pub i ogólnie miejsca gdzie można zachować jakiś dystans i się trzymać wymogów sanitarnych, więc na spokojnie mogliby działać. Ale co innego jakieś kluby taneczne, a widzę, że jest tego więcej. To już jest według mnie bezmyślne i samolubne.
No a ja nie potępiam. Ja kibicuję. Niech ratują. Siebie, swoich pracowników i polską gospodarkę, skoro rząd robi coś zupełnie przeciwnego.
[ Dodano: 2021-01-14, 15:01 ]
Żeby nie było, dostrzegam różnice między różnymi gałęziami działalności. Ale teraz już za późno na takie niuanse, tym bardziej, że - jak sama zauważyłaś - wiele branż mogłoby działać bez problemu. Ba, przedstawiciele tych branż wysyłali do rządu propozycje samoograniczania się tak, żeby było możliwie jak najmniej niebezpiecznie ale żeby było jakoś działać i zarabiać. Ale rząd na to nie i chuj, i said we are close today! No to mają co chcieli.
_________________ I'M TOO OLD FOR THIS SHIT!
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.
Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
Również potępiam, a przynajmniej niektórych. Co innego fryzjer, siłownia, restauracja, pub i ogólnie miejsca gdzie można zachować jakiś dystans i się trzymać wymogów sanitarnych, więc na spokojnie mogliby działać. Ale co innego jakieś kluby taneczne, a widzę, że jest tego więcej. To już jest według mnie bezmyślne i samolubne.
^ W pełni się zgadzam. Co innego punkty usługowe, w których nie ma tłumów i mogłyby spokojnie działać, a co innego miejsca masowych spędów typu dyskoteki, koncerty itd. Te drugie nie powinny być otwierane, ale właściciele powinni dostać rekompensatę finansową, żeby mogli przetrwać dopóki większość społeczeństwa się nie zaszczepi i nie będzie już takiego dużego ryzyka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum