W ramach petycji protestujący domagają się przede wszystkim:
-całkowitego usunięcia sieci Wi-Fi na terenie szkół i zastąpienia ich instalacjami kablowymi,
-usunięcia sieci 5G z terenu miasta,
-wprowadzenia obowiązku uruchamiania w telefonach uczniów trybu samolotowego w szkołach,
-wprowadzenia zakazu używania telefonów komórkowych w trakcie przerw między lekcjami,
-przeprowadzenia kampanii informacyjnej mówiącej o szkodliwości pól elektromagnetycznych.
Ostatni postulat akurat nie jest zły. Ale reszta to bez komentarza...
A nie potrzeba najpierw przeprowadzić badań? Bo chyba dużo się rozchodzi o to, że żadna ze stron nie ma argumentów, bo nikt nie zabrał się za porządne przebadanie tematu
A nie potrzeba najpierw przeprowadzić badań? Bo chyba dużo się rozchodzi o to, że żadna ze stron nie ma argumentów, bo nikt nie zabrał się za porządne przebadanie tematu
toć nawet ja znam typa który to przebadał na wszystkie strony
Electroboom dość łopatologicznie wyjaśnił kwestię częstotliwości w swoim ostatnim filmie na yt. Problem w tym, że ludzie są tak zaparci, że nawet jak ich wyślesz na orbitę to nadal będą twierdzić, że ziemia jest płaska, a okna zakrzywiały obraz.
_________________ I'm boring myself just talking about this.
Ostatnio robi się coraz więcej badań na temat i szkodliwość pola elektromagnetycznego to nie jest jakiś wyjęty z dupy fakt Wiadomo, że uniknąć tego się nie da, ale też pewne środki ostrożności można zachować np. rozmawianie przez komórkę na słuchawkach zamiast trzymać ją tuż przy głowie jak się długo codziennie rozmawia np. w pracy. Tak samo trzymanie laptopa na jakiejś podstawce, a nie bezpośrednio na udach czy budowanie masztów telefonicznych w pewnej odległości od zabudowań, a nie tuż przy płocie. To z tych bardziej oczywistych przykładów.
no ale to bardziej od częstotliwości zależy czy szkodzi czy nie. Z tego co wiem, na to związane z częstotliwościami radiowymi nie ma dowodów że jest szkodliwe. Nawet światło widzialne ma większą częstotliwość niż promieniowanie radiowe czy mikrofalowe. Szkodzi promieniowanie jonizujące czyli ultrafiolet rentgen i gamma. Jonizujące mogą odrywać cząsteczki np. elektrony od atomów. Przynajmniej z tego co mi wiadomo na dzień dzisiejszy
[ Dodano: 2020-05-28, 22:52 ]
w ogóle tak poza tematem to mój ulubiony Ukrainiec z Youtube nagrał fajny film o człowieku, który przyjął największą dawkę promieniowania. Bardzo ciekawy https://www.youtube.com/watch?v=2ANgfUJve00
no ale to bardziej od częstotliwości zależy czy szkodzi czy nie
bardziej od częstotliwości zależy mocy, no bo 5G działa na częstotliwości fal mikrofalowych, wystarczy podkręcić moc żeby coś upiec xD
ale whatever. Moje zdanie jest takie, że czas pokaże kto miał rację. Moim skromnym zdaniem nawet jeśli zostały przeprowadzone badania na temat tego czy szkodzi czy nie szkodzi to i tak nikt w tych badaniach nie jest w stanie stwierdzić co się dzieje z komórkami w organizmie po 20 latach mieszkania pod nadajnikiem, bo nikt nie będzie 20 lat poświęcał na badanie xD
Naukowcy nie potrafią powiedzieć nawet skąd się biorą niektóre nowotwory i co wpływa na ich powstanie ale potrafią powiedzieć, że to na pewno nie sieć 5G XD?
Dla mnie to tam jeden chuj ogólnie, czy 5G wejdzie czy nie, na co dzień z każdej strony uderza w nas tyle różnych promieniowań, że te 5G czy jest czy go nie ma i tak nic nie zmieni. Są satelity które non stop bombardują ziemię podobnym zakresem częstotliwości i cużzrobić.
Mnie w 5G wkurza, że ledwo sieci komórkowe zdążyły postawić wszędzie nadajniki LTE a już wychodzi 5G i będzie to samo co z 4G czyli na początku będzie dostępne na 5% telefonach i tylko w centrach miast xD
Druga sprawa, że po wprowadzeniu 5G, operatorzy zapewne będą chcieli wygaszać 2G, co uśmierci wiele starszych telefonów i urządzeń.
[ Dodano: 2020-05-28, 23:50 ]
Love178 napisał/a:
Używam u mnie w mieszkaniu 5G, jak umrę to Wam dam znać
seriously? Jakie prędkości internetu osiągasz? Jaki masz telefon/modem/, że obsługje 5G? W Japonii już wszyscy operatorzy uruchomili 5G?
Ostatnio zmieniony przez Moris299 2020-05-29, 00:21, w całości zmieniany 3 razy
Mnie w 5G wkurza, że ledwo sieci komórkowe zdążyły postawić wszędzie nadajniki LTE a już wychodzi 5G i będzie to samo co z 4G czyli na początku będzie dostępne na 5% telefonach i tylko w centrach miast xD
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum