Hej. Mam pomysł na zabawę. Wymyślamy tutaj własne państwo. Ja tutaj tworzę o ZKKE zaproponowanym kiedyś przez wojtka, ale jeśli zabawa się przyjmie i będziecie robili inne państwa to róbcie oddzielne tematy i proście administracje żeby zrobiła dział na kraje. Chodzi o to żeby kraj był jak prawdziwy, robimy mu walutę, hymn, godło , flagę,konstytucję i wszystko co jest potrzebne.
Och wybacz, jestem w trakcie robienia waluty i tam jest to rozwinięte, ale brakowało mi czegoś więc postanowiłem opublikować temat a do tego czasu niech żyje, może ktoś coś da. Związek Kapitalistycznych Królestw Europejskich. Wyobrażam to sobie jako zbiór państw eurpejskich ze wspólną walutą i władzą (przedstawiciel każdego państwa członkowskiego, wyznaczony przez króla), która decydowałaby o sprawach międzynarodowych.
[ Dodano: 2013-11-20, 00:05 ]
Zainspirowało mnie to, że kiedyś na mistrzach było o tym że na Bałtyku jest ryć fok , a w komentarzach bawiliśmy się tak jak ja teraz proponuję. Zobaczymy co z tego będzie . Wymyśliłem że pieniądze( oczywiście oparte o złoto ) każdy kraj będzie mógł sobie robić jakie chce, ale po lewej musi być błękitny pasek z godłem, i napisem "związek kapitalistycznych królestw europejskich"
Macie pomysł na nazwę waluty? Na razie jest dolar europejski,ale to tak z braku pomysłu
[ Dodano: 2013-11-20, 23:18 ]
Stworzyłem przód Hiszpańskiej studolarówki. Zrobię na pewno Polską , a potem się zastanowię. Jak wam się podoba? Element międzynarodowy jest po polsku, bo oczywiście polski wtedy będzie międzynarodowym językiem.
AnswersMaster Loża Szyderców bezwzględny sędzia i kat
Nazwa kraju: Polska
Nazwa Panstwa: Królestwo Polskie
Glowa panstwa/Wladze ustawodawcz: Król
Szef rządu: Premier
Funkcja reprezentacyjna: Prezydent
Wladza wykonawcza: Senat
Flaga: Obecna flaga Polski
Godlo: Obecne godlo Polski
Waluta: Obecna.. w miare rozwoju dodalbym może 500 zl, 1000 zł itp.. Staralbym sie by zyskala na wartosci
Hymn: Rota
Konstytucja: W budowie
Pingvin jakby co, to ja chętnie zostanę ministrem finansów tego nowego państwa. Ostatnio zwolniłem jeden etat więc mam czas!
_________________ I'M TOO OLD FOR THIS SHIT!
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.
Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
Pingvin jakby co, to ja chętnie zostanę ministrem finansów tego nowego państwa. Ostatnio zwolniłem jeden etat więc mam czas!
Jak ja dojde do wladzy to bedziesz wisial.. jak trup moze byc ministrem?
Nie mów hop, póki nie przeskoczysz!:) Moje masońskie czarnuchy z Bilderbergu obronią mnie przed wszystkim. Choćbyś naprawdę za jakieś 20 lat rządził tym krajem to i tak dla Vincenta Rostowskiego na brytyjskiej emeryturce będziesz za krótki. :]
_________________ I'M TOO OLD FOR THIS SHIT!
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.
Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum