Wysłany: 2017-08-07, 10:04 VIVA znika z Polski po 17 latach
Kawał historii ginie na naszych oczach
Ale w sumie szykuje się godny zastępca, MTV i to w dodatku tylko muzyczna.
Cytat:
W październiku br. kanał muzyczny VIVA Polska, należący do koncernu Viacom International Media Networks Polska, zostanie przekształcony w całkiem nową muzyczną stację MTV Music - podaje portal Wirtualnemedia.pl.
Oznacza to, że jeden z pierwszych kanałów muzycznych w naszym kraju przestanie nadawać po 17 latach pobytu na rynku. Główną przyczyną rebrandingu stacji jest niska oglądalność, która w I półroczu br. na rynku telewizyjnym wyniosła 0,07 proc.
Nowa stacja MTV Music ma być w całości poświęcona muzyce. Twarzami stacji mają być polscy wokaliści.
I dobrze. I tak ostatnio tam właściwie nigdy nie natrafiałem na muzykę (choćby i taki najbardziej sztampowy pop), a głównie na jakieś tandetne podróby amerykańskich/brytyjskich programów z MTV.
ChodnikowyWilk, właśnie to nas cieszy, że kanał będzie muzykę nadawał.
Narzekanie było na VIVĘ, bo zamiast nadawać normalną muzykę, to emitowali te durne programy o celebrytach, bodajże rodzinie Kardashianów albo Nastoletnie matki czy jakoś tak. A jak szła muzyka, to sama tandeta była.
VIVA była zajebista w pierwszej połowie poprzedniej dekady, bo nie tylko się na mainstreamie skupiali, puszczali muzykę różnych gatunków. Potem przerzucili się na sam pop, a potem to już była porażka na całego.
ChodnikowyWilk, nom.
W 2003 VIVY nie miałam, ale sąsiedztwo miało i nieraz zdarzało się mi tam oglądać ten kanał. Teraz mnie rozpierdala, jak koło nowej wówczas piosenki Britney Spears puścili któryś ze starych numerów Metalliki. A może to były dwa różne programy na tym kanale, tylko uwagi nie zwróciłam, nie wiem. W każdym razie wtedy puszczali stare utwory obok nowych i to było naprawdę spoko.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum