Ogółem to chyba normalne, że potwory morduja kobiety, są slabsze itd. na dodatke na wojnach kobiety sie z reguly gwalci (zawsze tak jest) to bylo normalniejsze w sredniowieczu, n co oni liczyli?
Tak samo,że głowne bohaterki są ładne.. to w 100% normalne, jakie by mialy do cholery być? XD
Ale najbardziej mnie rozpierdolilo (w drobny mak) to:
Giesowi nie podoba się także nadreprezentacja postaci białoskórych. Po spędzeniu z grą ponad 70 godzin recenzent odnotował, że nie dostrzegł ani jednej postaci humanoidalnej, która nie miałaby białej skóry.
– Gdy tylko zdałem sobie z tego sprawę, nie mogłem przestać wypatrywać jakiegokolwiek przykładu osoby z kolorową skórą. Nigdy takiego nie znalazłem – napisał Gies. Autor zaznaczył jednak, że nie zdołał przeszukać całego świata gry.
Imiona sugeruja, ze to Skandynawia, legendy itd. sugerują, że to starożytnosc, czasy przedchrzescijanskie (no chyba, ze to zupelnie inny świat) XD
Murzynów tam szukał XD
widzu Junior Admin To co wpiszesz, będzie pod twoim nickiem.
Dołączył: 25 Lis 2013 Posty: 22221 Skąd: Village killed by planks
No ku*wa. To tak samo jak czepianie się "Frozen" że nie było Murzynów. Wytłumaczenie, że akcja dzieje się w kraju gdzie w opisywanych czasach Murzynów nie mogło być (Norwegia, czasy królestw) zostało olane.
_________________ Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 3000
Ej, ale od Wiedźmina to spierdalać.
Kobiety są ładne i roznegliżowane, bo to Wiedźmin.
Kobiety są mordowane, bo to Wiedźmin. Mężczyźni też są mordowani.
Kobiety są białe, bo to nie jebana Afryka.
Tyle w temacie. -.-
[ Dodano: 2015-05-17, 20:17 ]
Jeśli się już czepiać takich spraw, to tylko tego, że Murzyni są wszędzie wciskani na siłę...
Imiona sugeruja, ze to Skandynawia, legendy itd. sugerują, że to starożytnosc, czasy przedchrzescijanskie (no chyba, ze to zupelnie inny świat) XD
Właściwie to według Sapkowskiego to jakieś Północno-Słowiańskie tereny. To naturalne, że nie ma czarnoskórych. Głupio by było jakby były murzyny, indianie czy chinole. Toż to kurde nie te tereny.
WojtekVanHelsing napisał/a:
"Wiedźmin 3" oskarżony o seksizm i mizoginię. "Kobiety są bite, mordowane"
Patrzcie jaka beka.
To podobno tylko jeden serwis. Reszta nawet tego nie dostrzega (i dobrze bo to nadinterpretacja). Nie widzę w tym seksizmu. To nie te czasy kiedy kobiety miały prawa wyborcze itp. więc pewnie jakaś feministka tą recenzję pisała.
A co do samego Wiedźmina 3 to czekam już dłuuugo. Mam zamówiony preorder i 19 Maja już będę grał. A nie mogę się doczekać. Gerald, czekaj na mnie! No i Ciri czyli kobieca wiedźminka w dodatku grywalna!
[ Dodano: 2015-05-17, 20:23 ]
macbed napisał/a:
Jeśli się już czepiać takich spraw, to tylko tego, że Murzyni są wszędzie wciskani na siłę...
Dokładnie. Np. Skyrim. Zastanawiałem się dlaczego tam są murzyni. Przecież to nie ten teren. Murzyni-wampiry, murzyni-thani w ogóle murzyni w każdej wiosce.
Potwierdzam, film to była kompletna porażka. Spieprzyli koncertowo. Z resztą ocena na filmwebie (3.9) mówi sama za siebie.
Filmweb nie zawsze jest źródłem wiedzy o filmach bo wiesz upodobania ludzi są różne ale film spieprzyli. Ma powstać nowy film o Wiedźminie ale mam nadzieję, że animowany z polskim dubbingiem bo co jak co ale głosy wielu aktorów pasowały.
[ Dodano: 2015-05-17, 20:33 ]
widzu napisał/a:
Dead_Laugh, nie wiem czy grałeś w Sam & Max: Seazon 1, ale polscy dubbingowcy wpletli tam taki dialog, easter egg:
Sax: To wygląda całkiem realistycznie.
Max: Smok w Wiedźminie też wyglądał realistycznie.
Tak Uśmiałem się przy tej scenie co niemiara Ale przy filmie faktycznie płakałem. Płakałem, że spieprzyli taki potencjał świata Wiedźmina.
Przy dzisiejszej technologii coś lepszego. Film naprawdę mi się podobał i często się zastanawiałem czy to film z aktorami a dopiero po chwili zauważałem, że to animacja.
Filmweb nie zawsze jest źródłem wiedzy o filmach bo wiesz upodobania ludzi są różne ale film spieprzyli.
Filmweb jest wg mnie właśnie w miarę dobrym źródłem o filmach, zobacz choćby na topkę filmów, praktycznie same najlepsze filmy, klasyki gatunku, doceniane przez krytyków są z wysokimi ocenami. Ze swej strony jeszcze chyba nigdy się nie zawiodłem patrząc na ocenę.
Dokładnie. Np. Skyrim. Zastanawiałem się dlaczego tam są murzyni. Przecież to nie ten teren. Murzyni-wampiry, murzyni-thani w ogóle murzyni w każdej wiosce.
Ale ci murzyni akurat nie pochodzą ze Skyrim, tylko tam przybyli.
Aczkolwiek mnie też wkurza to wciskanie murzynów. W jakimś filmie zrobili, że Thora grał murzyn ;__; ale nie pamiętam co to było bo nie znam się.
Ale ci murzyni akurat nie pochodzą ze Skyrim, tylko tam przybyli.
Aczkolwiek mnie też wkurza to wciskanie murzynów. W jakimś filmie zrobili, że Thora grał murzyn ;__; ale nie pamiętam co to było bo nie znam się.
Wiem, ale było ich aż za dużo jak na imigrantów. W Thorze szczególnie mnie przeraziło, że Heimdall został murzynem w filmie. Lub Nick Fury również murzyn. Masakra.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum