A co ja jestem, właścicielem, że na coś "pozwalam" lub "nie pozwalam"? :< To się może wydawać proste, że wystarczy powiedzieć "ej, odłóż to", ale jak się weźmie pod uwagę, że zwyczajnie nie jest tą drugą osobą - on często szuka wydarzeń i koncertów żeby wziąć udział, ma mnóstwo znajomych, którzy mieszkają daleko, ma artystów, których podziwia i śledzi, co wstawiają, ma polajkowane serwisy informacyjne, które wrzucają informacje przydatne do pracy... Jak je stwierdzę, że moim zdaniem on za dużo siedzi na fejsie, a on swoim zdaniem nie, to niczego to nie zrodzi
Love178, to, że on Twój kareshi siedzi za dużo na FB, to swoją drogą, jego sprawa.
Istotne jest, że jak jest z Tobą, żeby się zajął Tobą, a nie fejsbukiem.
Można sobie być na portalach społecznościowych na bieżąco, wiadomo, nikt nie ma prawa nikomu tego zabraniać. Pod warunkiem, że siedzi się samemu w pokoju czy tam na mieszkaniu, czy w czasie wolnym w pracy. Ale jak spędza się czas z kimś, to już trzeba to odłożyć na później.
ChodnikowyWilk, no to fakt, każdy ma swoją wolną wolę.
Ale czy przy swojej dziewczynie (ew. chłopaku) na randce przeglądałbyś media społecznościowe? No raczej to brak szacunku do drugiej osoby.
W związku z m.in. niedawnym skandalem dot. Cambridge Analytica w Facebooku zawrzało. Serwis opublikował właśnie nowy regulamin.
Czego więc Facebook zabrania? Każdej formy propagowania przemocy lub przedstawiania w dobrym świetle śmierci, chorób lub krzywdy. Szczególną uwagę zwraca na odczłowieczanie interlokutorów, czyli np. odniesienia do brudu, bakterii czy odchodów bądź zwierząt postrzeganych jako gorszych pod względem intelektualnym czy fizycznym. Innymi słowy: za nazwanie kogoś świnią będzie można dostać bana. Co więcej, Facebook wyszczególnia konkretne wyrazy dotyczące różnych ataków. Chodzi o słowa typu "zdeformowany", "niedorozwinięty", "brzydki", "kretyn", "głupi", "puszczalska", "oszust", "skąpiec", "na krzywy ryj", czy treści pogardliwe np. "nienawidzę" a nawet "nie lubię".
nie będzie można pod jakimś postem napisać "uwaga, op to oszust, sprzedaje podrobione ubrania" bo się dostanie bana xD
To jest nic bo przecież:
Moris299 napisał/a:
Czego więc Facebook zabrania? przedstawiania w dobrym świetle śmierci
Czyli na Wielkanoc 2019 wszyscy chrześcijanie dostaną bana. W końcu przedstawiają śmierć Jezusa w dobrym świetle, jako coś co zbawiło ludzkość.
Cóż... Tylko ktoś kto nigdy nie miał konta na żadnym portalu społecznościowym może poczuć jak bardzo mam na to wszystko wypierdolone i jak mnie to bawi.
_________________ I'M TOO OLD FOR THIS SHIT!
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.
Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
widzu Junior Admin To co wpiszesz, będzie pod twoim nickiem.
Dołączył: 25 Lis 2013 Posty: 22221 Skąd: Village killed by planks
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum