Od kilku miesięcy uczę się grać na gitarze(tak wyszło, że nigdy nie powiedziałem lel )
no i muszę się nauczyć grać jakiś utwór no i właśnie może macie jakieś propozycje czegoś w miarę łatwego czego mógłbym się nauczyć grać?
PS: Mój pierwszy temat(:O) bez hejtuw plx1
Edit: omg miała być samopomoc :musk:
Proszę cię bardzo.
-SO Dziękuję Słowniku za pomoc.
-bartek A jaki kolor ma być mój? :<
-Love
Ostatnio zmieniony przez Love178 2014-08-19, 18:59, w całości zmieniany 3 razy
jesli elektryk (chociaz na akustyku tez mozna) to na poczatek polecam AC/DC highway to hell i back in black. satisfaction stonesow layle claptona, smoke on the water - mozna zagrac podczas 1 dnia nauki gry na gitarze nawet : D
jesli akustyk to np. and i love her i yesterday beatlesow, stairway to heaven zepellinow czy every rose has its thorn zespolu poison
a po za tym nie wazne jaka gitara, ucz sie pentantonic scale i ogolnie ogarniaj dzwieki na gitarze. grac to se kazdy moze sie nauczyc, ale improwizowanie i tworzenie jest wazniejsze i trudniejsze
O, temat może i mnie się przyda, bo też mam zamiar się w końcu nauczyć grać, jak znajdę trochę wolnego czasu.
Ja z kolei słyszałem, że dla początkujących dobre są np. Morskie Opowieści bo jest mało chwytów do nauczenia, za to dużo zwrotek więc można je często powtarzać.
fajne jest to że raz masz tak że grasz kilka strun naraz a potem nagle masz takie przejścia po strunach każdej z osobna no nie znam tych fachowych słówek ale wiesz o co chodzi
ale to chyba źle brzmi tak zagrane samo bo lepiej śpiewać do tego, a jak masz to grać przed ludźmi to pewnie nie chcesz bo słabe :< ale dla poćwiczenia się nadaje
_________________ Gość
Sztuczna pochwa pod kątem 90 stopni przymocowana do czegoś, i rucham i jem
ale to chyba źle brzmi tak zagrane samo bo lepiej śpiewać do tego, a jak masz to grać przed ludźmi to pewnie nie chcesz bo słabe :< ale dla poćwiczenia się nadaje
Niee, tylko przed nauczycielką będę to grał, zaraz zobaczę, dzięki
Moris napisał/a:
Też bym się nauczył ale nie mam gitary znaczy mógłbym akustyczna od siostry pożyczyć ale ja bym wolał elektryczną
Sam za jakiś czas mam zamiar elektryka kupować, ale jeszcze nie wiem kiedy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum