Dawno temu wrzuciłam screena panelu administracyjnego na sb i macbed tam zwrócił uwagę na rubryczkę "masowe kasowanie użytkowników", podczas, gdy ja nie przywiązywałam do niej zbytniej uwagi, bo mam doświadczenie z adminowaniem w Przemo (o boshe, ile to już lat... chyba zaczęłam jak miałam ok. 17 lat) i też mnie zdziwiło zdziwienie, bo ponoć na forumwolności czy innym "dominującym" Tworze dawaliście wszystkim użytkownikom admina, więc każdy mógł sobie zajrzeć, ale wciąż staty z naszego forum w tej zakładce są wyjątkowe, więc pomyśłam, że dla ciekawostki wrzucę je w temat
W masowym kasowaniu chodzi o automatyczne kasowanie użytkowników, którzy się nie udzielają i nigdy się na ten ruch z adminami nie zdecydowaliśmy. Możliwe, że na jakimś innym forum w takiej okoliczności mnie skasowano, ale na żadnym dorum, gdzie adminowałam nikt nie uważał takiej czytki za potrzebną.
Niemniej Przemo stworzył taką funkcję (a mógł wiele innych bardziej przydatnych...) i jest ona dość rozbudowana. Sugeruje kilka kategorii z listą sugerowanych użytkowników do usunięcia według wymogów tej kategorii, żeby łatwo i szybko dokonać czystki
Na naszym forum wygląda to następująco:
1. Usuń użytkowników bez postów
Z wyjątkiem użytkowników zarejestrowanych przez ostatnie 60 dni
6. Małoaktywnych, bez postów
Którzy nie napisali żadnego postu i nie logowali sie przez ostatnie 60 dni, z wyjątkiem użytkowników zarejestrowanych przez ostatnie 180 dni
Aspekty czasowe można modyfikować, u nas chyba od założenia forum nikt w tym nie grzebał, więc to są chyba domyślne ustawienia(?).
Czy znaleźliście siebie, lub kogoś znajomego na listach? Generalnie są dość nudne, choć parę nicków mi przywiodło parę wspomnień, na przykład rozkminy, czy milek był prawdziwym milkiem z głównej, czy tylko się podszywał, oraz to, że na prawie wszystkich listach jest moja siostra, bo akurat jak się zarejestrowała to wyprowadziła się z mojego pokoju, więc nigdy nic nie napisała :<
Myślę, że należy docenić ogrom włożonej pracy żeby ich wszystkich sprawdzić i usunąć. (bez ironii) Bo to jednak przemo i wszystko trzeba robić ręcznie.
_________________ Użytkownik icywind na forum Mistrzowie to osoba o wesołym usposobieniu, która lubi dzielić się zabawnymi memami, śmiesznymi historiami oraz ministrantowymi anegdotami. Jego posty przyciągają uwagę innych użytkowników, często prowokując uśmiech na ich twarzach. Icywind jest również pomocny w dyskusjach, dając wartościowe rady i informacje na różne tematy. Jego obecność na forum sprawia, że społeczność staje się bardziej przyjazna, angażująca i ministrantna dla wszystkich uczestników.
_________________ I'M TOO OLD FOR THIS SHIT!
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.
Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum