Stwierdziłem, że skoro jest temat o różnych ligach piłkarskich (hiszpańskiej, angielskiej i martwy temat Krokoroka o polskiej ekstraklapie), to czemu by nie założyć tematu o siatkarskiej lidze aktualnych mistrzów świata
Śledzicie rozgrywki w naszej lidze? Komu kibicujecie?
Ja, jako studiujący w Gdańsku, zacząłem kibicować gdańskim ekipom w różnych sportach. W piłce nożnej moim faworytem jest Lechia, zaś w siatkówce kibicuję Lotosowi Trefl Gdańsk Strasznie mnie cieszy to, że ten sezon jak na razie kapitalny w wykonaniu ekipy z Gdańska! 7 zwycięstw z rzędu i są bliscy wygranej w 8 meczu
Szkoda Zaksy. Ale mam nadzieję, że się podniesie.
I pamiętaj, żeby kibicować swojej ulubionej drużynie niezależnie od aktualnej formy Wiem, co mówię. Kibicuję Lechii, choć gra przeciętnie. Polscy skoczkowie (poza Stochem) też skaczą w kratkę.
Jak mam czas, to zdarza mi się oglądnąć jakiś mecz w PlusLidze, w końcu to jedna z najlepszych siatkarskich lig świata Teraz tak zerkam na tabelę i zaskoczenie bo prowadzi LOTOS Gdańsk przed naszpikowanymi gwiazdami Skrą i Resovią. Z lotosu z zawodników kojarzę tylko Mikę, libero Gacka i no oczywiście trenera.
Nie mam swojej ulubionej drużynie i w sumie nikomu nie kibicuję jakoś szczególnie.
Teraz tak zerkam na tabelę i zaskoczenie bo prowadzi LOTOS Gdańsk przed naszpikowanymi gwiazdami Skrą i Resovią. Z lotosu z zawodników kojarzę tylko Mikę, libero Gacka i no oczywiście trenera.
W oficjalnej tabeli, to Skra wyprzedza Resovię, a Lotos jest dopiero trzeci. Małe punkty się liczą.
_________________ "Tu, gdzie często wiele chcesz, a mało możesz."
Mati, bo Chodnik czytał stan tabeli przed tym, jak Skra i Resovia rozgrywały swoje mecze. Dlatego Lotos był jeszcze na czele (piękny widok )
Ale taki stan tabeli również mi odpowiada!
[ Dodano: 2014-11-23, 22:42 ]
Fuck yeah! Lotos pokonał Resovię!
Nie chcę zakładać nowego tematu o siatkówce, bo i tak umrze, więc napiszę tutaj.
Jutro Skra gra z Resovią w 1/2 Final Four Ligi Mistrzów. Co to oznacza? A to, że jedna z tych polskich drużyn będzie walczyła w finale o złoto, a druga o brąz. Szykują się spore emocje Gorsza informacja to taka, że mecz nie będzie transmitowany na żadnym otwartym kanale, tylko na Polsat Sport.
No cóż, dla mnie to i tak żadna różnica, czy kanał otwarty czy Polsat Sport, bo tak czy siak będę musiał oglądać na streamie
Ale, tak jak Wilku napisał, jedną polską drużynę w finale na pewno mamy! W tym przypadku ten mecz potraktować troszkę jako mecz ligowy, tylko o duuużo wyższej randze
Nie chciałbym być stronniczy, ale z tych dwóch ekip wolałbym, żeby to Skra weszła do finału, a Resovia walczyła o brąz. Ale nie obrażę się, jeśli nastąpi odwrotna sytuacja
W każdym razie: Do boju, orły! Szturmujcie tam w LM!
A ja z kolei bede bardziej po stronie Resovii, oczywiscie ktora z tych druzyn.by nie przeszla do finalu, to bede sie cieszyl. Ale kibicowac komus trzeba, nawet w bratobojczych pojedynkach, bez tego ogladanie jest nudne
No póki co ta niedziela nie idzie po naszej myśli. Porażka Skry z Recyclingiem oraz Resovii z Zenitem. Szkoda przegranych meczy, choć z drugiej strony 2 polskie drużyny w Final Four to jest i tak świetny wynik! Gratuluję obu drużynom za walkę i danie z siebie wszystkiego!
A na podium Polak, Rusek i Niemiec
Ale tak bardziej na poważnie: Gratulacje dla Zenita i Recyclingu. Szczególnie dla tych pierwszych! Wynik 3:0, czyli pewne zwycięstwo w finale.
No cóż, trzeba będzie się zrewanżować za rok!
A za tegoroczną edycję LM dziękujemy!
Ogólnie to był rozczarowujący turniej, niewiele emocji i zaciętej walki na wysokim poziomie, Zenit dominował i wygrał zasłużenie. Co do polskich drużyn, to Skra już od drugiego meczu z Lube zaczęła ostry zjazd w dół, a to co prezentują teraz to już totalny marazm w stosunku do potencjału tej drużyny. Obawiam się, że chłopaki z Bełchatowa zostaną bez żadnego trofeum w tym sezonie, bo podstawowi gracze są totalnie zajechani. Resovia mimo przegranej 0-3 miała szanse żeby powalczyć z Zenitem. Szkoda tylko, że Drzyzga zamiast grać nieco bardziej kombinacyjnie, wystawiał wszystko na skrzydła, a w walce cios za cios z Leonem, Andersonem i Michajłowem Resovia nie miała szans. Kilka krótkich z Nowakowskim, do tego za niskich, zero pipe'a i skończyło się tak jak musiało się skończyć.
Mimo wszystko to tak jak napisaliście tegoroczny występ polskich klubów w LM trzeba ocenić na ogromny plus. Teraz czekamy na końcówkę PlusLigi i Puchar Polski.
Nie ma tu nic napisane? A ostatnio się działo!
Otóż Skra końcówkę sezonu zanotowała kiepską. Najpierw wypadli poza podium w LM, a potem dostali w PlusLidze od... Lotosu! Skra ostatecznie skończyła na 3 miejscu (pokonali Jastrzębski Węgiel dzisiaj), za to na złoto ma szansę drużyna z Gdańska! I życzę Treflowi, żeby wygrali! Do boju i róbcie swoje!
Skra ostatecznie skończyła na 3 miejscu (pokonali Jastrzębski Węgiel dzisiaj)
Jeszcze nie skończyła bo grają do trzech zwycięstw, tak jak w półfinałach
W finale też kibicuję Lotosowi, ale wczoraj słabo zagrali i bez większych emocji skończyło się porażką 0-3. Oby w kolejnych meczach wspięli się na wyżyny swoich możliwości bo z tak przeciętną grą nie mają szans z Resovią.
No tak, co ja gadam! Jeszcze na 3 miejscu nie jest. Ale sądzę, że jednak brąz utrzyma
A Lotos niestety przegrał wczoraj gładko. Szkoda. Oby poprawili swoją grę w kolejnych meczach. Jeśli chcą zdobyć złoto i sprawić wielką sensację, muszą dać z siebie zdecydowanie więcej!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum