No i się potwierdziło. Rosja wykluczona, my dostaliśmy walkowera i zagramy sobie elegancko jeden meczyk u siebie ze zwycięzcą meczu Szwecja-Czechy. Czesiu Michniewicz to ma kurwa farta
Albo wyciągnął telefon, zadzwonił gdzie trzeba, uruchomił stare kontakty i wszystko załatwił
_________________ I'M TOO OLD FOR THIS SHIT!
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.
Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
I teraz - nie dosyć, że spalony kontrowersyjny to jak się jednak okazało to nikt na spalonym wcale nie był, VAR nie pokazał zawodnika który był w rogu boiska i sędzia uznał, że był spalony.
A najlepsze jest to, że Milik tu po strzelonym zwycięskim golu zdjął koszulkę więc dostał drugą żółtą, więc czerwoną kartkę. Gola kuriozalnie anulowali na VARze... a czerwonej kartki za coś, czego by nie zrobił gdyby nie było gola, nie anulowali. I tak Milik spadł od bohatera do zera.
A najlepsze w najlepszym jest to, że ta sprawa jest na okładkach wszystkich gazet sportowych we Włoszech a że ich siatkarze zdobyli mistrzostwo świata to gdzieś tam się w ramce z boczku upchnęło jeśli było miejsce.
I dobrze. Jebać siatkówkę.
Offtop:
Swoją drogą w pięciu meczach Polaków w siatkę oglądałem łącznie osiem setów (z czego wszystkie w finale). Bilans tych setów? 1-7. Oj, nie służymy sobie nawzajem z siatkówką, nie służymy. 🤣
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.
Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
Ostatnio zmieniony przez JankielKindybalista85 2022-09-12, 16:50, w całości zmieniany 1 raz
Ja bym raczej postawił tezę że Włosi w każdym elemencie zagrali niemal perfekcyjnie, i byli nie do ogrania przez nikogo. Najlepszy ich mecz w turnieju.
[ Dodano: 2022-09-18, 12:03 ]
Siatkówka ma zjebane władze, które od wielu lat ciągną ją na dół. Nawet dla mnie zrobiła się już nieatrakcyjna.
Ja bym raczej postawił tezę że Włosi w każdym elemencie zagrali niemal perfekcyjnie, i byli nie do ogrania przez nikogo. Najlepszy ich mecz w turnieju.
^ to
Polacy na tym turnieju dobrze grali, zwłaszcza w ćwierćfinale z USA i półfinale z Brazylią, gdzie przeciwnicy też wymiatali, a mimo tego ich pokonaliśmy. W finale zrobiliśmy trochę więcej błędów, ale to nie my byliśmy słabi, tylko Włosi kosmicznie mocni, wszystko im w tym meczu wychodziło i bronili dosłownie każdą piłkę. Ciężko by ich było pokonać w tym meczu, chyba tylko z Leonem w składzie mielibyśmy na to szansę. A zważywszy na to, że cały turniej graliśmy bez niego, a i tak zostaliśmy wicemistrzami świata, moim zdaniem wykręciliśmy naprawdę świetny wynik.
Moris299 napisał/a:
Nasi w dobrej formie, może nie będzie aż takiego wpierdolu na mundialu.
Patrząc na to co widziałem we wczorajszym meczu z Holandią to jestem pewien, że będzie wpierdol i to konkretny Co z tego, że indywidualnie mamy paru zawodników, którzy błyszczą w najlepszych ligach, jak w reprze jesteśmy zbieraniną kopaczy, którzy nie potrafią nawet raz w meczu porządnie zagrozić mocniejszemu rywalowi jak Holandia i to grając przed własną publicznością? Gdzie nam z taką grą do Meksyku, a o Argentynie to już nie ma co w ogóle mówić. Powalczymy sobie z Arabią Saudyjską o trzecie miejsce w grupie, czyli klasycznie będzie mecz otwarcia, mecz o wszystko i mecz o honor A potem Czesiu Michniewicz poleci i karuzela zacznie się od nowa.
Tak jak przed każdym turniejem w XXI wieku miałem większą lub mniejszą, ale jednak jakąś nadzieję na wyjście z grupy, tak tym razem nie mam jej w ogóle. Jeśli to się uda to na mega potężnym farcie, ale specjalnie bym na to nie liczył.
A mecz z Walią niczego nie zmienia, ja też już się dawno pozbyłem nadziei na jakikolwiek lepszy wynik na tych mistrzostwach. Jedynie Sousa przywrócił mi wiarę że możemy w końcu zmienić styl gry, niestety okazał się nieuczciwy... ale podobała mi się gra kadry wtedy. Za Czesia jest stare piekiełko.
Nom. Fajnie, że wygraliśmy z Walią, ale poza wynikiem nie ma się za bardzo z czego cieszyć, bo styl gry nadal kiepski. To Walia przeważała w tym meczu i miała więcej okazji, a u nas Lewy mimo słabego meczu błysnął świetną asystą, Szczęsny miał dzień konia i wszystko wyciągał, plus trochę dopisało nam szczęście (poprzeczka i jakiś strzał po rykoszecie, który minął naszą bramkę o włos). I to wystarczyło. Ale z Argentyną i z Meksykiem już tak kolorowo nie będzie przy takiej grze...
No i ogólnie niezła beka po tych meczach w Lidze Narodów, bo Polska się utrzymała w dywizji A, za to Anglia spadła do dywizji B A żeby było jeszcze zabawniej, wygrana z Walią dała nam dodatkowo rozstawienie z pierwszego koszyka podczas losowania grup eliminacyjnych do Euro 2024, podczas gdy Anglia i Francja będą losowane z drugiego koszyka Niezła ironia, biorąc pod uwagę różnicę poziomów pomiędzy tymi reprezentacjami a naszą
Elo Wilku. Fajny artykuł z twojego podwórka. Że w Wiśle była patola a jest bieda to jedno, ale że aż takie inby się odpierdalają w Nowym Sączu to nie miałem pojęcia.
........................
........................
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum