Obejrzałem cały sezon Brzyduli 1, i prawie cały sezon 2. Pierwszy sezon był nawet uroczy, za to drugi jest totalnie beznadziejny, smętny, czym dalej tym coraz ciężej to oglądać.
A teraz oglądam Westworld i mam inną opinię niż reszta, uważam że z każdym sezonem jest coraz lepszy. Jeden z tych seriali o którym mogę powiedzieć że jest fascynujący.
Obejrzałem też polski serial odwilż produkcji hbo, fajny klimacik, i trochę gorszy netflixowy zachowaj spokój.
O właśnie, co tam jeszcze warto obejrzeć z seriali?
Mnie ostatnio wciągnął Biały Lotos z HBO max. Polecam serdecznie, bo to całkiem świeża propozycja, przyjemna dla oka i z ciekawą historią. I tylko 6 odcinków.
_________________ I'm boring myself just talking about this.
Odwilż spoko. Bezczelnie jedzie na klimatach skandynawskich kryminałów, ale jak zżynać to od, tych, co coś umieją. Zwłaszcza że zżyna dobrze. Chociaż Szczecin jako polski Sztokholm nieco bawi a główną aktorka ma momenty że gra jakby była w trudnych sprawach.
_________________ I'M TOO OLD FOR THIS SHIT!
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.
Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
ChodnikowyWilk, Odwilż mi się podoba, zwłaszcza że kręcony w Szczecinie i pokazujący kilka "ciekawostek". I totalna pocztówka dla Cmentarza Centralnego z jego fontannami i urokiem, wykorzystanie "podziemnego miasta" które wychowało kilka pokoleń dzieciaków mieszkających w centrum i tym podobne rzeczy.
Westworld: No, jakoś... nie zaskoczył.
Mega podoba mi się klimat Russian doll, niedawno przypomniałam sobie pierwszy sezon, jesteśmy w połowie drugiego.
Ogrodnicy. Krótki serial, na faktach, lekki przerost formy nad treścią, ale budujący klimat i dający "dodatkowe wskazówki".
Planuję też skończyć Obsesję Eve, choć dalej twierdzę że po genialnym pierwszym sezonie, pozostałe są... powtarzalne, z fajnymi momentami.
Nie wiem czy to się mieści w kategorii serial, ale obejrzałem wszystkie 12 sezonów Trailer Park Boys i jak ktoś nigdy nie oglądał to bardzo polecam, bo dawno się tak nie uśmiałem A odcinki są krótkie, jeden trwa na ogół ok. 20 minut więc szybko się to ogląda. No i już przynajmniej znam genezę kilku kultowych cytatów, które latają po necie od kilku lat
Przymierzałem się do niego kilkukrotnie, ale jeszcze nie dałem za wygraną - dalej będę próbował obejrzeć, bo wiem, że jest potencjał Przeraża mnie tylko ilość sezonów.
_________________ I'm boring myself just talking about this.
Ja początkowo też myślałem, że w życiu nie obejrzę tylu sezonów, ale przez to, że odcinki są tak krótkie to ogląda się je błyskawicznie, a niektóre sezony mają po 6-8 odcinków więc nie trzeba poświęcić wiele czasu, żeby je obejrzeć
Ostatnio zmieniony przez Davos 2022-05-15, 22:18, w całości zmieniany 1 raz
Saskia, i kiedy na to znaleźć czas
Razem z Wilkiem zaczęliśmy oglądać ST od pierwszego sezonu. A już przecież w przyszły piątek dadzą 5 odcinków, potem chyba jakoś w lipcu kolejne 5.
MsMadeleine, My próbujemy skończyć Russian Doll xD
... tak swoją drogą, to z czasem nie mam problemu, oglądam seriale w pracy. A więc jakieś 6-7 godzin dziennie na to wskakuje xD
Skończyłam Ozark. Polecam. Ale jakoś tak smutno.
Chciałabym xD
Mam bardzo podzielną uwagę, jak film leci w tle, to paradoksalnie mniej się rozpraszam w pracy i mam lepsze wyniki. Jestem analitykiem danych i pracuję w home office.
W poprzedniej pracy z kolei "klepałam" zamówienia słuchając audiobooków.
Wszędzie słyszę, jak to ludzie po nowym sezonie Stranger things (zrobiony moim zdaniem mega klimatycznie i każdy odcinek ogląda się jak dobry dreszczowiec) non stop nucą piosenkę Kate Bush. Cóż, też nucimy piosenkę O_O Elli Fitzerald, Dream a little dream of me
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum