Poe był poetą, nowelistą, krytykiem literackim, prekursorem literatury detektywistycznej (dość powiedzieć, że bez postaci Dupina nie byłoby Sherlocka) i może paru innych, najwybitniejszym przedstawicielem romantyzmu amerykańskiego i w mojej opinii najwybitniejszym pisarzem w ogóle. Nie znać Poego to grzech.
Twój wywód był całkiem spoko ale tym jednym fragmentem pogrzebałeś się w tym starciu. Sorry. Self-Fatality. V - r wins.
_________________ I'M TOO OLD FOR THIS SHIT!
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.
Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.
Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
Jestem w Polsce to mogę kaleczyć angielski. Z polskim jest trochę inna sprawa.
........................
........................
Ostatnio zmieniony przez JankielKindybalista85 2016-05-15, 17:01, w całości zmieniany 1 raz
Jestem w Polsce to mogę kaleczyć angielski. Z polskim jest trochę inna sprawa.
Oczywiście że inna;) ja nie twierdzę że nie spierdoliłem po całości tego" żeczywiście"
ale uważam że jak ktoś wytyka błędy to sam ich nie powinien popełniać
........................
........................
Ej, gdzie jest ten temat co się wrzucało milion wierszy, to nie ten.
[ Dodano: 2020-03-13, 22:36 ]
krojechleb napisał/a:
ortografia, i interpónkcja
o ortografie niekturzy sie troszczom
gdy sie pomylisz to w tłómie błyszczom
poprawiać cie bendom na karzdym krokó
myślonc rze wyhowany jesteś w rynsztoku
rze jesteś błązen idiota, i pżygłóp
a twuj byt na tym świecie to rodzicuw wygłóp
wywyrzszać sie bendom nad człowieka biednego
bo nie zdobył w pisaniu doświadczenia cennego
bo w dupie miał polski po barah sie bawił
własnom technike w bilarda poprawił
bilard warzniejszy nirz ortografia
od tego mniej warzna jest geografia
co mnie obhodzi jak pisać "góra"
tym poprawianiem i tak nic nie wskurasz
jedynie sie człowiek wkórwi okrótnie
a nic z tego nie majom jednostki wybitne
a interpónkcja terz sprawa guwniana
pżez wielu pżecierz tutaj nie chciana
kogo obhodzom kreski, i kropki
takie zmartwienia majom śmieszne hłopki
człowiek powarzny ma warzniejsze sprawy
by w baże komuś nie złamać kihawy
by 12 piw wypić i do domu wrucić,
i by sie po drodze ani raz nie pżewrucić
by ranna kac kópa pożondnie cuhnęła
by mama w drzwiah z kibla sie z miejsca cofnęłą
by nikt tam nie whodził przez puł godziny,
i byś miał ubaw z całej rodziny
takrze wy błązny radosne widzicie
sprawy to warzne a wy sie dziwicie
rze na pierdoły czasu brakuje
ale wy i tak powiecie żem tempym jest hójem.
Ok, los mnie tu sprowadził, jakież to cudne złoto Nie pamiętam, czy to czytałam w czasie powstania, ale jest absolutnie mistrzowskie chlebku krojony, powstało coś od tego czasu?
_________________ Nie ufaj rudym
Ostatnio zmieniony przez RudaMaupa 2020-03-13, 22:30, w całości zmieniany 2 razy
Nic już zapomniałem nawet o tym wierszu ale fakt faktem, może śmieszny ale kiepski, z resztą mi tam bliżej to ścisłowca niż poety
[ Dodano: 2020-03-14, 01:21 ]
w ogóle dzisiaj na sb napisałem "zachamować" co może świadczy o tym że mam jakąś dysleksję albo że brak mi uwagi i muszę czytać swoje posty zanim wyślę. Ale na pewno świadczy to o tym jak głupia i durna jest ortografia bo oprócz głupich literek to nie ma różnicy między zahamować a zachamować i te słowa nie oznaczają zupełnie innych zjawiks. Więc po co to komplikować i marnować czas na takie durnoty? Lepiej by się było tabliczki mnożenia pouczyć
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum