Nie zrozumiałam większośći słówek z tego testu więc zaznaczyłam wszystko i wyszło mi, że jestem Polakiem. WOW
You checked off 76 out of 76 on this list!
You’re Polish, alright! Fajnie jest. Siedzimy.
Lol ja też właśnie nie znam takich słówek jak kapusta kiszona itp i przy dziesiątym słówku którego nie rozumiałem po prostu wyłączyłem test zamiast ciąle sprawdzać
*Czyta "light novels" po angielsku. Ma problem z zrozumieniem o co chodzi w tym teście*
No dobra, aż tak źle nie jest. Tylko pierwsze zagadnienia trudno zrozumieć, bo użyte są bardzo rzadko spotykane słowa.
Cytat:
You checked off 15 out of 76 on this list!
You’re not Polish. I hate to break this to you, but you’re not even close. Maybe you’ve been there once on holidays for a couple of days. Maybe you’ve tried Polish food at some point in your life. Maybe you have a Polish friend with whom you got drunk on the vodka they brought from the motherland. But that’s about it…
Nie jestem Polakiem.
Nawet się ciesze z wyniku, bo rzeczy które podane były w teście dotyczyły stereotypowego polaka, a ja lubię łamać stereotypy.
Zabrakło mi jedynie w tym teście następującej opcji:
"Stole a car in Germany"
tak, super pomysł, pozytywny test o polskim jedzeniu, zwyczajach świątecznych i żartobliwie podchodzący do niektórych wad Polaków, jasne, wrzućmy pytania o kradzieżach samochodów, bo przecież każdy Polak to złodziej, no kurde :\\\\\
_________________ Gość
Sztuczna pochwa pod kątem 90 stopni przymocowana do czegoś, i rucham i jem
tak, super pomysł, pozytywny test o polskim jedzeniu, zwyczajach świątecznych i żartobliwie podchodzący do niektórych wad Polaków, jasne, wrzućmy pytania o kradzieżach samochodów, bo przecież każdy Polak to złodziej, no kurde :\\\\\
I pijak, Barbro. Bo każdy pijak to złodziej.
Ale tak poważnie, to zgadzam się z Tobą w 100%
Dokładnie, Barbra
Veon niby taki inny, nie myślący stereotypowo i wyłamujący się ze wszelkich schematów, a zarzuca takim głupim stereotypem... Niefajnie.
Jeszcze nie w temacie, bo nie rozwiązałam, ale ten "język polski poziom B1" we wstępie, to w rzeczywistości jest katorga, bo egzamin na certyfikat z polskiego napisany jest jakby go układała nauczycielka z polaka starszej daty i samo przejrzenie tego przeze mnie to była katorga.
[ Dodano: 2019-03-05, 19:10 ]
Ej, sami twórcy tego quizu się nie znają, ona nie miała ksywki "Frytka" tylko "Fryta"
Jeśli masz 11-15 punktów: Nieźle, ale wciąż nie ma pewności, czy potrafisz zanucić wszystkie największe przeboje Budki Suflera i Beaty Kozidrak. Pewnie lubisz uchodźców, jeździsz na rowerze i jesz falafele.
Nie umiem i nie jem, ale faktycznie powyższych artystów znam po max 2 piosenki
[ Dodano: 2019-03-05, 19:23 ]
You're somewhat Polish. Maybe your distant family is from Poland. Or maybe you’ve lived there but then moved out at some point in your life. Alternatively, you just forgot how to Polish. Still - good job!
_________________ Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 3000
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum