My kiedyś z Da Grasso zamawialiśmy, ale kiepsko... Ostatnio z Da Marco, kojarzysz? Blisko przystanku Cystersów. Mamma mia jest jeszcze super, taka fajna restauracja blisko Teatru Bagatela.
Pyszne są burgery i frytki belgijskie w takiej knajpce Avionetka.
Na Avii na pasie? Słyszałem dużo dobrego ale jakoś nie zdarzyło się być bo i na tym osiedlu-hańbie staram się nie bywać
[ Dodano: 2020-06-13, 20:29 ]
Love178 napisał/a:
Mamma Mia w Krakowie to chyba najlepsza pizzeria w jakiej kiedykolwiek byłam. Dwa razy.
A kiedy byłaś? Bo natenczasonegdaj było świetnie, potwierdzam, ale już pod koniec zeszłego roku jakoś tak nie bylem zachwycony, a w lutym już było tylko takie "noo, spoko, zjadłem, spokox2". Innymi słowy: wciąż fajnie ale pogorszyło się.
_________________ I'M TOO OLD FOR THIS SHIT!
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.
Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
JankielKindybalista85, my z Wilkiem akurat zamawialiśmy, nie byliśmy w lokalu. Dobre jedzonko, chociaż raz im się zdarzyło gorsze. Avia jest specyficzna, ale pewno mieszkańcy przyzwyczaili się. W miarę tanie mieszkania były na sprzedaż. Z takich ciekawostek - sprzątałam tam bloki, jeszcze jak budowali osiedla i były z dwa na krzyż.
A w Mamma mia kiedy byłeś? My byliśmy z trzy razy, ostatni raz chyba w grudniu 2019 i było nawet ok, ale też mam wrażenie, że ciut gorzej niż wcześniej.
Tam bylem 3 razy w 2019 i byłem za każdym razem wielce ukontentowany.
[ Dodano: 2020-06-13, 20:37 ]
MsMadeleine napisał/a:
A w Mamma mia kiedy byłeś? My byliśmy z trzy razy, ostatni raz chyba w grudniu 2019 i było nawet ok, ale też mam wrażenie, że ciut gorzej niż wcześniej.
No popatrz. W poprzednim poście napisałem dokładnie to samo. 😁
A do istnienia Avii i Orlińskiego mam negatywny stosunek proporcjonalnie do tego jak pozytywny stosunek i tony wspomnień z nim związanych miałem do pasa startowego na którym te osiedla zbudowano. Więc to insza inszość.
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.
Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
MsMadeleine, jadłaś w Grybowie w pizzeri koło poczty? jak oceniasz bo dla mnie mają tam jedną z lepszych pizz a jadłem w kilku lokalach w Warszawie i Tychach i Zabrzu, nawet w Gdańsku w jakimś i były gorsze, chociaż może po prostu źle trafiłem
krojechleb, Bazyliczek, Family Pizza czy ta jedna z nowszych knajp Proste Bistro?
Do Family Pizza zabrał mnie Wilk, było średnio.. tzn tak zwyczajnie. Teraz jak pojedziemy w lipcu to chciałabym iść do tego Proste Bistro. Podoba mi się też Caffe Bistro Lubię To. Może nie jest jakieś bardzo super, ale jak na te lokale w Grybowie, to fajne.
Taki urok forum. Nawet oskarżany admin się dorzucił do offtopu
........................
........................
MsMadeleine, jadłaś w Grybowie w pizzeri koło poczty? jak oceniasz bo dla mnie mają tam jedną z lepszych pizz a jadłem w kilku lokalach w Warszawie i Tychach i Zabrzu, nawet w Gdańsku w jakimś i były gorsze, chociaż może po prostu źle trafiłem
Ta pizza jest wyborna, w Stróżach naprzeciwko basenu też jest zajebista, a w Krakowie w większości jakieś mulace i niedobre.
[ Dodano: 2020-06-13, 21:27 ]
Dead_Laugh napisał/a:
To nie powinien być offtop krakowski, pani drogi Wilku?
Można coś takiego zrobić na upartego, ale zaraz ktoś się może włączyć do dyskusji o pizzach w Radomiu czy w Zbąszynku i już nie będzie pasować
[ Dodano: 2020-06-13, 21:27 ]
MsMadeleine napisał/a:
krojechleb, Bazyliczek, Family Pizza czy ta jedna z nowszych knajp Proste Bistro?
Do Family Pizza zabrał mnie Wilk, było średnio.. tzn tak zwyczajnie. Teraz jak pojedziemy w lipcu to chciałabym iść do tego Proste Bistro. Podoba mi się też Caffe Bistro Lubię To. Może nie jest jakieś bardzo super, ale jak na te lokale w Grybowie, to fajne.
A tymczasem w Zbąszynku Pizzeria Pepino dupy nie urywa jeśli wierzyć opiniom w google.
........................
........................
No mi też smakuje ta pizza i się zastanawiałem czy to dlatego, że nie ma jakiegoś wyboru i jem co jest czy to jakiś fenomen że na końcu nigdzie gdzie wiatr w miejscu zawraca jest coś zajebistego. A w Prostym Bistro mają też dobrą pizze ale makarony mają swietne. Mi smakują, Carbonara jest najlepszy.
Z jednej strony polecam bo bajecznie smaczne
Z drugiej strony ostrzegam wszystkie osoby z nietolerancją laktozy - gorszego produktu w tym aspekcie nie znam xD jelita nakurwiają węgorza, ratunku
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum