nie korzystanie z urządzeń elektronicznych na minimum godzinę przed zaśnięciem
nie spożywanie kofeiny na minimum 8 godzin przed zaśnięciem (z wrażliwością na kofeinę to mocno indywidualna sprawa, jakieś receptory w mózgu, nie chce mi się szukać)
dobrze wywietrzony pokój
świeża pościel i świeże ubranko do spania o ile nosimy
eliminacja wszystkich źródeł światła, jak wyciągniesz przed siebie rękę leżąc to masz jej nie widzieć
gorący prysznic/kąpiel przed położeniem się spać
herbatka z konopi
olejek CBD pod język
kozłek lekarski
nie spożywanie kofeiny na minimum 8 godzin przed zaśnięciem (z wrażliwością na kofeinę to mocno indywidualna sprawa, jakieś receptory w mózgu, nie chce mi się szukać)
Spróbuj yerby/kawki przed snem na relaksujący kofeinowy sen.
_________________ Użytkownik icywind na forum Mistrzowie to osoba o wesołym usposobieniu, która lubi dzielić się zabawnymi memami, śmiesznymi historiami oraz ministrantowymi anegdotami. Jego posty przyciągają uwagę innych użytkowników, często prowokując uśmiech na ich twarzach. Icywind jest również pomocny w dyskusjach, dając wartościowe rady i informacje na różne tematy. Jego obecność na forum sprawia, że społeczność staje się bardziej przyjazna, angażująca i ministrantna dla wszystkich uczestników.
[ Dodano: 2020-11-07, 15:27 ]
będę pisał bardzo długi temat w którym poruszę takie kwestie, zwlekam z nim od sierpnia xD jako teaser podrzucę artykuły z których korzystam
Ja ostatnio w aucie słucham audiobooków, podróż o wiele szybciej mija, myślę, ze audiobooki są lepsze niż czytanie na ekranie telefonu. Ewentualnie w ustawianiach telefonu włącz sobie filtr nocny, redukuje on niebieskie światło i nie sprawia problemem później spanie.
[ Dodano: 2020-11-07, 19:12 ]
Od bodajże Androida 8 albo 9 jest to domyślna funkcja w Androidzie, do poprzednich można zainstalować aplikację która ma podobną funkcję, nazywa się Twilight
Oooo apropo czytników to ja bym chciała se zakupić, bo szybciej to kupię niż książki co chwile z wysyłka tu XD pomóżcie mi, potrzebuje taki co będzie super wypas ale niw będzie miał limitu książek z legimi a kindle np ma chyba 7 książek na miesiąc. A ja potrafię zacząć 10 i przeskakiwać XD
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum