Główna Poczekalnia Dodaj Moje screeny Najlepsze screeny dnia Prywatne wiadomości Zjedź najsamkurwadół Powrót do góry Forum Demotywatorów



Poprzedni temat «» Następny temat
Polecamy przepisy
Autor Wiadomość
icywind
Loża Szyderców+


Wiek: icy
Dołączył: 06 Lut 2014
Posty: 19205

Medale: 26 (Więcej...)

Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 2015-07-19, 17:27   

Barbra napisał/a:

kroisz bakłażana na plastry*, tak trochę grubiej niż 1cm, smarujesz oliwą, sypiesz dużo przypraw jakie lubisz (ja zwykle prowansalskie, bazylię, oregano, tymianek, majeranek, rozmaryn, pieprz, no wszystko co mam w szafce xD), pieczesz w 220 przez 20 minut, w tym czasie robisz sos: pomidory do wrzątku żeby zeszła skórka, pokroić w kostkę i chwilę dusić na oliwie, można dodać cebulę i czosnek i znowu zioła, można też użyć pomidorów z puszki żeby było szybciej, wyjmujesz bakłażany z pieca, na każdy kładziesz trochę sosu, na sos liście bazylii, na to plaster białej mozzarelli i znowu do pieca ale teraz już tylko na chwilę na grzanie z góry tak żeby tylko ser się roztopił i lekko zarumienił, i włalaaaa pyszne bardzo polecam

Spróbuje :muk:

[ Dodano: 2015-07-19, 18:30 ]
Barbra napisał/a:
przecież to jest typowe staropolskie warzywo :D tak jak jarmuż, który też ludzie uważają za jakiś wymysł a to normalna, jedzona od daawna kapusta, po prostu supersupersuperzdrowa, jesz i czujesz jak złe komórki umierają

przez komunę ludzie zapomnieli o prawdziwej polskiej kuchni i myślą że schabowy+ziemniaki to tanie i tradycyjne jedzenie >:<



wiki napisał/a:
Pochodzi z tropikalnej Afryki, Egiptu, Arabii i Indii. W Polsce uprawiana wyłącznie w sprzyjających warunkach mikroklimatycznych.


[ Dodano: 2015-07-19, 18:30 ]
Ale nie jestem rasistą, Bakłażan zajebisty nie ważne od pochodzenia

[ Dodano: 2015-07-19, 18:31 ]
https://www.youtube.com/watch?v=PDzEg6yy48M
_________________
Użytkownik icywind na forum Mistrzowie to osoba o wesołym usposobieniu, która lubi dzielić się zabawnymi memami, śmiesznymi historiami oraz ministrantowymi anegdotami. Jego posty przyciągają uwagę innych użytkowników, często prowokując uśmiech na ich twarzach. Icywind jest również pomocny w dyskusjach, dając wartościowe rady i informacje na różne tematy. Jego obecność na forum sprawia, że społeczność staje się bardziej przyjazna, angażująca i ministrantna dla wszystkich uczestników.
 
 
brzozik70043704352251515 
Überszlachta
Jak sie patrzy.


Dołączył: 23 Wrz 2013
Posty: 3199
Skąd: Czerwone dywany.

Medale: Brak

Wysłany: 2015-07-19, 18:39   

zrobilem, bardzo dobre (y)
 
 
Barbra
tup tup tup


Dołączył: 23 Wrz 2013
Posty: 6249

Medale: Brak

Wysłany: 2015-07-19, 22:16   

chodzi mi o to że od dawna się to jadło, chociaż na początku tylko kładli na stole bo ładnie wyglądało, tak czytałam o bakłażanie :<
_________________
Gość <3

Sztuczna pochwa pod kątem 90 stopni przymocowana do czegoś, i rucham i jem

Tak się zyje
 
 
icywind
Loża Szyderców+


Wiek: icy
Dołączył: 06 Lut 2014
Posty: 19205

Medale: 26 (Więcej...)

Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 2015-07-19, 22:24   

Barbrarzyńcy
_________________
Użytkownik icywind na forum Mistrzowie to osoba o wesołym usposobieniu, która lubi dzielić się zabawnymi memami, śmiesznymi historiami oraz ministrantowymi anegdotami. Jego posty przyciągają uwagę innych użytkowników, często prowokując uśmiech na ich twarzach. Icywind jest również pomocny w dyskusjach, dając wartościowe rady i informacje na różne tematy. Jego obecność na forum sprawia, że społeczność staje się bardziej przyjazna, angażująca i ministrantna dla wszystkich uczestników.
 
 
widzu 
Junior Admin
To co wpiszesz, będzie pod twoim nickiem.


Wiek: 2 k
Dołączył: 25 Lis 2013
Posty: 22221
Skąd: Village killed by planks

Medale: 14 (Więcej...)

Wysłany: 2015-07-19, 23:04   

Barbra napisał/a:
przecież to jest typowe staropolskie warzywo :D tak jak jarmuż


Wyjedź za miasto. Spróbuj to kupić. Pozdrawiam.
_________________
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 3000
 
 
Barbra
tup tup tup


Dołączył: 23 Wrz 2013
Posty: 6249

Medale: Brak

Wysłany: 2015-07-19, 23:32   

:(
_________________
Gość <3

Sztuczna pochwa pod kątem 90 stopni przymocowana do czegoś, i rucham i jem

Tak się zyje
 
 
Mackers 


Wiek: .
Dołączył: 12 Lip 2014
Posty: 7362

Medale: 9 (Więcej...)

Wysłany: 2015-12-18, 08:25   

Polecam przepisy na ciasta z tematu z życzeniami :ok:
 
 
Davos 
Überszlachta
Freeeedooooom!


Wiek: Tak
Dołączył: 18 Wrz 2013
Posty: 23587
Skąd: Litwini wracają?

Medale: 10 (Więcej...)

Wysłany: 2015-12-18, 11:33   

Mackers :haha:
_________________
 
 
dyniator 
Loża Szyderców
Lokalny Producent


Dołączył: 30 Gru 2015
Posty: 1442
Skąd: Krępa/Przemków

Medale: 4 (Więcej...)

Wysłany: 2017-03-04, 20:30   

Złota łopata w ruch i odświeżanie tematu :troll:

Trunek sezonowy- zdrowy i dobry. Przepis na 3litry.
Słój 3litrowy, butelka lub bańka. Co kto ma (ok. 15zł bańka w castoramie, bricomarche)
ok. 2- 2,5 kg jagód.
litr lub półtora litra wódki/ spirytusu, wg uznania.
do 0,5kg cukru (wg uznania)
Owoce zbieramy lub kupujemy mrożone, oczyszczamy/ płukamy. Wrzucamy do słoja, zalewamy alkoholem, aż będą przykryte całe. (najlepiej żeby były świeże.. wtedy więcej alkoholu wejdzie :spiew: ) zakręcamy szczelnie i odstawiamy na 2-4tygodnie. po tym czasie alkohol odcedzamy, pozostawiając owoce. Zasypujemy owoce cukrem, i czekamy aż owoce puszczą sok, cały cukier się rozpuści. (około 2tyg jeśli wstrząsamy co jakiś czas słojem).
Owoce na szmatke, wykręcamy sok. Mieszamy zlewke z pierwszej fazy i drugiej, mieszamy i odstawiamy do ciemnego miejsca (dla niecierpliwych, mogą pić nawet od razu, ale lepiej smakuje po conajmniej tygodniu- dwóch. A najlepiej zimą)
Smacznego!
Oczywiście przepis uniwersalny. Każde owoce możecie wrzucić. Nie polecam śliwek! nie ze względu na smak, ale o to, że ciężko wykręca się owoce z soku.. syf przechodzi przez szmatke i alkohol jest mętny

[ Dodano: 2017-03-04, 20:37 ]
A i jest jeszcze prostszy sposób na bardzo dobry trunek. :troll:
Ice wódka. około 240g cukierków lodowych na litr wódki (w dino są dobre do tego) najlepiej, żeby mocne były, wtedy i niebieski kolorek zostanie.
0,5l takiego trunku 80-85% (jak nie macie to zalewacie do pełna wódką, wyjdzie słabsze, ale smakiem nie odstępuje. dzień-dwa, oczywiście trzeba mieszać co jakiś czas. Najlepiej smakuje świeżo wyciągnięta z zamrażarki (dlatego lepiej mocniejszą zrobić, żeby nie zamarzło)
smak? ---> :1m: :1m: :1m: :1m: :1m:
_________________
 
 
macbed
Überszlachta


Wiek: N/A
Dołączył: 05 Mar 2015
Posty: 17996

Medale: 25 (Więcej...)

Wysłany: 2017-03-04, 20:44   

Ciekawa ta ice wódka :D
_________________


https://www.youtube.com/watch?v=W7djY-nXkpY
 
 
dyniator 
Loża Szyderców
Lokalny Producent


Dołączył: 30 Gru 2015
Posty: 1442
Skąd: Krępa/Przemków

Medale: 4 (Więcej...)

Wysłany: 2017-03-04, 20:47   

Już pare razy się nią strułem.. Ale i tak zawsze do niej wracam. Jest zbyt dobra, żeby nie wrócić :diabelek2:
_________________
 
 
Davos 
Überszlachta
Freeeedooooom!


Wiek: Tak
Dołączył: 18 Wrz 2013
Posty: 23587
Skąd: Litwini wracają?

Medale: 10 (Więcej...)

Wysłany: 2017-03-05, 13:00   

Nalewkę z jagód robiłem, bardzo dobra :git: Tylko ja od razu zasypałem jagody cukrem i zalałem spirytusem, a po miesiącu to przefiltrowałem i nalewka gotowa :)
_________________
 
 
ZSK 
Junior Admin
Syndyk masy upadłościowej


Dołączył: 20 Wrz 2013
Posty: 10735

Medale: 3 (Więcej...)

Wysłany: 2017-03-05, 13:24   

Brzmi prosto >:>
_________________
I'm boring myself just talking about this.
 
 
Adijos 
jest tu


Dołączył: 21 Wrz 2013
Posty: 4806
Skąd: P./B.

Medale: 3 (Więcej...)

Wysłany: 2017-03-05, 13:34   

Przepalanka, wino z ryżu, wino z winogron z ryżem, likier jajeczny (advocat), bimber (pomarańczowy, dębowy), skittlesówka. Polecam.

Wszystko można zrobić domowymi metodami, tylko z bimbrem trochę problem.
_________________
Powiedziałbym, że w życiu cenię forumków. Eeem… Forumków którzy podali mi pomocną dłoń, kiedy sobie nie radziłem, kiedy byłem sam, i, co ciekawe, to właśnie przypadkowe spotkania wpływają na nasze życie. Chodzi o to, że kiedy wyznaje się pewne wartości, nawet pozornie uniwersalne, bywa, że nie znajduje się zrozumienia, które by tak rzec, które pomaga… się nam rozwijać. Ja miałem szczęście, by tak rzec, ponieważ je znalazłem. I dziękuję Bartkowi82r. Życie to Gość.
Ostatnio zmieniony przez Adijos 2017-03-05, 14:31, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
ZSK 
Junior Admin
Syndyk masy upadłościowej


Dołączył: 20 Wrz 2013
Posty: 10735

Medale: 3 (Więcej...)

Wysłany: 2017-03-05, 13:41   

Idzie to ochujeć. "Można zrobić" #MańkaModeOn
_________________
I'm boring myself just talking about this.
 
 
dyniator 
Loża Szyderców
Lokalny Producent


Dołączył: 30 Gru 2015
Posty: 1442
Skąd: Krępa/Przemków

Medale: 4 (Więcej...)

Wysłany: 2017-03-05, 17:00   

Czemu z bimbrem problem, jak masz machinę to żaden problem :troll:
1410, turbo drożdże, tydzień czasu. Garnek, pare godzin i masz :troll:

[ Dodano: 2017-04-28, 00:00 ]
macbed napisał/a:
Ciekawa ta ice wódka :D



Do Pyrkonu będzie gotowa :diabelek3:
_________________
 
 
Lilith 
Überszlachta
Battle Angel


Wiek: 27
Dołączyła: 28 Wrz 2015
Posty: 12416
Skąd: Spod kołderki

Medale: 25 (Więcej...)

Wysłany: 2017-04-27, 23:03   

Jeszcze jakieś winko i można kociołek robić :V
_________________
 
 
Mackers 


Wiek: .
Dołączył: 12 Lip 2014
Posty: 7362

Medale: 9 (Więcej...)

Wysłany: 2017-04-27, 23:03   

Macbeda nie będzie
 
 
dyniator 
Loża Szyderców
Lokalny Producent


Dołączył: 30 Gru 2015
Posty: 1442
Skąd: Krępa/Przemków

Medale: 4 (Więcej...)

Wysłany: 2017-04-27, 23:08   

Lilith_Madness napisał/a:
Jeszcze jakieś winko i można kociołek robić :V

Nie ma problemu, mogę wziąć :diabelek2:
Kwestia że Sznaps i ten śliwkowy to jedno i to samo :troll: . Z colą po prostu niebo w gębie

[ Dodano: 2017-04-28, 00:11 ]
Mackers napisał/a:
Macbeda nie będzie

Już pewne? Miał się jeszcze określić w temacie zlotu
_________________
 
 
Lilith 
Überszlachta
Battle Angel


Wiek: 27
Dołączyła: 28 Wrz 2015
Posty: 12416
Skąd: Spod kołderki

Medale: 25 (Więcej...)

Wysłany: 2017-04-27, 23:14   

No ale czemu nam nie napisał tego osobiście?
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Czy wiesz, że...

Strona wygenerowana w 0.08 sekundy. Zapytań do SQL: 28