widzu, To jest akurat kiepski przyklad, weganie wierzą, że zwierzę ma wartość jak czlowiek (Ci pierdolnięci, Ci co nie żrą miesa i produktów pochodzenia zwierzęcego bo nie lubią itd. są normalni) więc ten argument ich nie przekona.
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.
Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
pomijając już wszystkie ideologie lub ich brak i całą walkę miesożercy vs weganie/wegetarianie to dieta wegańska jest chujowa troszkę bo trzeba suplementować. Na szczęście można suplementować więc szkoda dla danej osoby żadna o ile o tym pamięta
Moja partnerka chciała kiedyś wprowadzić dietę wegańską, na szczęście jest dość racjonalną osobą tak więc jak więcej sobie o niej poczytała to postanowiła z niej zrezygnować. Prawda jest taka, ze nie da się tej diety prowadzić mądrze jeśli nie suplementuje się niektórych witamin. A wchłanianie witamin z suplementów jest takie sobie, na pewno nie takie jak z warzyw oraz owoców.
Staramy się jednak na co dzień wlaczyć do diety więcej warzyw i owoców. Ostatnio wyciskamy soki owocowe. https://www.eujuicers.pl/...-jednoslimakowe
Ostatnio zmieniony przez bigmajk 2019-05-10, 07:34, w całości zmieniany 1 raz
" Prawda jest taka, ze nie da się tej diety prowadzić mądrze jeśli nie suplementuje się niektórych witamin. A wchłanianie witamin z suplementów jest takie sobie, na pewno nie takie jak z warzyw oraz owoców"
Nie można samych jeść warzyw i owoców bo nie wchloniesz tyle witamin co z warzyw i owoców
Moim zdaniem raz w tygodniu mięso jak się jest osobą niepracującą fizycznie i przeciętnie aktywną fizycznie całkowicie wystarcza. Ale nie znam się na dietetyce i możliwe, że to za mało, jednakże wolę w takim razie sięgnąć po mięso rybie w większych ilościach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum