Leżałam w szpitalu na neurologii dziecięcej. Dostawałam tak koszmarne żarcie, że matka mi woziła obiad z domu, tego szpitalnego kurestwa nie szło tknąć, fuj!
Nieraz przywoziłam obiady ojcu, kiedy lezał na onkologii w Poznaniu. Często robiłam sama albo kupowałam w barze mlecznym. Tej pryćki nie szlo jeść, aż szkoda, że nie zrobiłam zdjęć.
_________________ "Czasami konflikty muszą wybuchnąć tylko po to, żebyśmy wszystkiego nie robili sami jak takie osiołki".
"Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie".
Mikołaj Rej
poruszona została poważna kwestia bo to że niesmaczne to jedno
ale takie "posiłki" pod względem wartości odżywczych, mikroelementów czy chociażby kaloryki są bezwartościowe
posiłki podawane w SZPITALU
czyli w zakładzie OPIEKI ZDROWOTNEJ
podstawą zdrowia jest WŁAŚCIWE ODŻYWIANIE
aaaaaaa triggered
[ Dodano: 2020-08-05, 23:07 ]
gdyby wszyscy na tej planecie postawili sobie za priorytet naprawdę zdrowe odżywianie to by żadne szpitale nie były potrzebne
[ Dodano: 2020-08-05, 23:08 ]
no chyba że do eutanazji 120-latków zmęczonych życiem
Tak sobie przypominam jeden obiad. Niedosolone szare puree ziemniaczane, mdły kawałeczek mięsa chyba drobiowego, jakiś pomarańczowy sos, jakby z torebki, miałam wrażenie, że znajduje się w nim pół tablicy mendelejewa i pół ogórka kiszonego. Jedynie ogórek był w miarę zjadliwy. Reszty bym nawet psu nie dała.
Jak mogłaby wyglądać rekrutacja na szpitalnego kucharza:
- Dzień dobry, proszę opowiedzieć o swoim doświadczeniu.
- Zaczynałem w stołówce szkolnej, wiele dzieciaków dostało po łapach, bo nie chciało jeść moich papek. Po pewnym czasie jednak zabrakło mi wyzwań, więc postanowiłem spróbować kuchni szwedzkiej - zatrudniłem się w Ikei. Słyszał pan o hot dogach za złotówkę? To mój przepis, ale zachowam go w tajemnicy, bo by mnie pozwy zjadły.
Po kilku latach znów poczułem niedosyt, więc zaaplikowałem do kantyny więziennej. Och, cóż za nowe horyzonty, zupełnie inne spektrum składników! I tam też pracuję do dziś.
- Rozumiem, doprawdy imponujące. A proszę powiedzieć, z takich praktycznych rzeczy, jak często wymienia pan olej? W jaki sposób sprawdza pan świeżość produktów?
- Proszę wybaczyć, ale nie rozumiem pierwszego pytania, pozwoli pan że przejdę od razu do drugiego. Jestem autorem teorii, że nie istnieje coś takiego jak nieświeży produkt; zawsze znajdzie się sposób na odpowiednią obróbkę, by nadać mu smak, często kosztem barwy i konsystencji, ale jednak nie lubię marnować jedzenia.
- Wyśmienicie, wyśmienicie, skontaktujemy się z panem, by omówić szczegóły, ale myślę, że już teraz mogę panu powiedzieć, że zrobił pan na nas ogromne wrażenie...
Coś w ten deseń.
_________________ Nie ufaj rudym
Ostatnio zmieniony przez RudaMaupa 2020-08-07, 15:21, w całości zmieniany 1 raz
Od łupania słonecznika swędzie mnie nos na zewnętrznej stronie. Czy to jest rak?
_________________ Użytkownik icywind na forum Mistrzowie to osoba o wesołym usposobieniu, która lubi dzielić się zabawnymi memami, śmiesznymi historiami oraz ministrantowymi anegdotami. Jego posty przyciągają uwagę innych użytkowników, często prowokując uśmiech na ich twarzach. Icywind jest również pomocny w dyskusjach, dając wartościowe rady i informacje na różne tematy. Jego obecność na forum sprawia, że społeczność staje się bardziej przyjazna, angażująca i ministrantna dla wszystkich uczestników.
Bo to fajne zajęcie przy filmie np. I jedna paczka starcza na dwie godziny filmu
Ale zawsze swędzi mnie od tego nos jak skurwysyn
_________________ Użytkownik icywind na forum Mistrzowie to osoba o wesołym usposobieniu, która lubi dzielić się zabawnymi memami, śmiesznymi historiami oraz ministrantowymi anegdotami. Jego posty przyciągają uwagę innych użytkowników, często prowokując uśmiech na ich twarzach. Icywind jest również pomocny w dyskusjach, dając wartościowe rady i informacje na różne tematy. Jego obecność na forum sprawia, że społeczność staje się bardziej przyjazna, angażująca i ministrantna dla wszystkich uczestników.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum