Jak wszyscy wiemy idzie lato, a wraz z nim upały. Szukam sposobu na chłodzenie małego pokoju, niestety wszystkie opcje z wyprowadzaniem rury na zewnątrz odpadają bo wynajmujemy mieszkanie, poza tym takie urządzenia to koszt w tysiącach złotych.
_________________ Użytkownik icywind na forum Mistrzowie to osoba o wesołym usposobieniu, która lubi dzielić się zabawnymi memami, śmiesznymi historiami oraz ministrantowymi anegdotami. Jego posty przyciągają uwagę innych użytkowników, często prowokując uśmiech na ich twarzach. Icywind jest również pomocny w dyskusjach, dając wartościowe rady i informacje na różne tematy. Jego obecność na forum sprawia, że społeczność staje się bardziej przyjazna, angażująca i ministrantna dla wszystkich uczestników.
najlepiej przeprowadź się do Vina del Mar w Chile. Temperatura w ciągu roku 15-25 stopni, lekkie zachmurzenie, często pada mżawka czasem burza a wiatr rzadko jest intensywniejszy niż lekka bryza. Nie ma nigdy śniegu ani mrozu. Przecytałem w jednej mądrej książce
Właśnie taki który wyrzuca powietrze na zewnątrz. Powiem Ci że wcale nie musisz robić dziury w ścianie. Mieliśmy kiedyś taki w firmie i rurę wystawiliśmy po prostu przez uchylone okno i naprawdę bardzo ładnie chłodził. Jeśli miałbyś od kogoś pożyczyć to możesz spróbować bo powinien w 100% dać radę
[ Dodano: 2020-04-22, 16:45 ]
Coś takiego na przykład:
O, jeśli spełnia swoje zadanie także przez uchylone okno to zajebiście. Myślałem ze gorące powietrze wpadające przez okno skutecznie uniemożliwi dobre schladzanie
Nie, na pewno jest lepiej jak okno byłoby zamknięte ale i w takiej wersji bardzo pomaga. Moze tez miec znaczenie jaki typ i moc klimatyzatora (ja nawet nie wiem jaki my mieliśmy) dlatego fajanie jakbyś miał od kogoś pożyczyć i sprawdzić czy Ci to wystarczy.
Drugie wyjście to dorobić "szybę z pleksi" na wymiar Twojego okna i w niej otwór na rurę wyrzutową. Wtedy otworzysz okno i w ramę okna wstawisz tą pleksę i doczepisz wyrzut z klimy. Taka trochę prowizorka z wyglądu ale bedzie działać
A myślałeś może o rolecie zaciemniającej, albo nawet termoizolacyjnej na okno?
Jeśli nie ma nikogo w domu w ciągu dnia to wystarczy zasłonić nią okno i wnętrze pokoju się nie nagrzewa.
_________________ I'm boring myself just talking about this.
Nieopłacalna sprawa, mamy olbrzymią oszkloną szybę na balkon, plus dwie tez niemałe od drzwi w obydwu pokojach. Poza tym nie wiadomo ile tam będziemy mieszkać, i co potem z takimi roletami
[ Dodano: 2020-04-22, 20:46 ]
W ogóle to mieszkanie jest chujowe jeśli chodzi o upały, okna są tylko od strony balkonu który jest nasloneczniony popołudniu, wiec ani wyjść się nie da, ani wysiedziec w pokojach, gdzie temp dochodziła do 30 nawet. Tak to by można było zrobić przeciąg z okien umiejscowionych w przeciwną stronę, no ale to tylko kawalerka wiec co tu cudów oczekiwać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum