Podobna sytuacja jest np. z Sebastianem Kawą. Cytując za wikipedią:
Cytat:
polski pilot szybowcowy i żeglarz sportowy, jedenastokrotny mistrz świata w konkurencjach szybowcowych, wielokrotny rekordzista świata w szybownictwie, od wielu lat w czołówce światowego rankingu pilotów szybowcowych, najbardziej utytułowany pilot szybowcowy w historii.
Jak widać, gość miażdży wszystkich konkurentów w swojej dyscyplinie, a i tak jak raz na ruski rok pojawi się o nim jakaś informacja to jest dobrze.
Trochę smutne, ale z drugiej strony - nie oszukujmy się, bardziej od sukcesów sportowców liczy się popularność danej dyscypliny, tak było, jest i będzie. Chcielibyście zamiast mistrzostw świata w piłce nożnej oglądać mistrzostwa świata w lotach szybowcem czy w konnym łucznictwie? No właśnie
Davos, a powiem szczerze, że bardziej by mnie zainteresowały. Zwłaszcza łucznictwo, które sama kiedyś trenowałam (nie konne, lecz zwykłe, ale mimo wszystko łucznictwo).
Chcielibyście zamiast mistrzostw świata w piłce nożnej oglądać mistrzostwa świata w lotach szybowcem czy w konnym łucznictwie? No właśnie
Ja bym chciała, toż to brzmi dużo ciekawiej Obie dyscypliny są zarówno trudniejsze, bardziej nieprzewidywalne w wynikach i bardziej niebezpieczne niż piłka nożna.
Szybowce sądzę że by się nudno oglądało w tv, ale konne łucznictwo? Jeśli była by dobra realizacja to czemu nie.
[ Dodano: 2017-11-02, 09:59 ]
Tylko to musi się sprzedać, no takie są oczywiste realia, wiec nikt tego nigdzie nie pokaże, chyba że włączy się tę dyscyplinę do programu IO.
Jakby strzelano do żywych celów? Czemu nie. Myślę że gdyby współcześnie zorganizować walki gladiatorów albo turniej rycerski, ale taki na ostro, a nie rekonstrukcję, to widownia byłaby spora.
_________________ I'M TOO OLD FOR THIS SHIT!
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.
Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
Obie dyscypliny są zarówno trudniejsze, bardziej nieprzewidywalne w wynikach i bardziej niebezpieczne niż piłka nożna.
Skąd wiesz? Uprawiasz każdy z tych sportów profesjonalnie?
Cóż, Love (to się właściwie tyczy każdego z nas) może nie uprawiać tych sportów właśnie dlatego, że to jest trudniejsze i nie takie powszechne jak piłka nożna Coby nie mówić, piłka nożna zyskała tak dużą popularność między innymi dlatego, że jej zasady są stosunkowo proste, nawet na tle innych dość popularnych sportów zespołowych.
To, że zasady są proste nie znaczy, że uprawianie piłki nożnej jest łatwe. Poza tym sam interesujesz się piłką więc wiesz, że zasady wcale nie są takie proste
Nie mówię, że wymienione wyżej sporty są prostsze - przeciwnie, każdy sport uprawiany profesjonalnie jest trudny. Dlatego jak ktoś mi mówi, że piłka nożna taka łatwa, że sport dla imbecyli to jest ignorantem (nic nowego w przypadku pewnej osoby).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum