Wysłany: 2015-08-11, 21:02 Brutalna propozycja, czyli mistrzowskie smaczki.
Zacytuję Wojtka, którego tekst podsunął mi pomysł urozmaicenia forum, ba, wpłynięcia na jakość postów i wypowiedzi w SB oraz pobudzenia tych obszarów mózgów użytkowników, odpowiadających za kreatywne myślenie
WojtekVanHelsing napisał/a:
(...)domyślam się, że miłośc to mniej wiecej to uczucie gdy dlugo nie walimy a wiemy, ze bedziemy to robic za 15 minut bo np. mama wychodzi z domu.
Mój pomysł to kącik z sentencjami, aforyzmami autorstwa forumowiczów, z wyrwanymi z dłuższej wypowiedzi zdaniami-perełkami, które niekoniecznie nas rozśmieszyły (ale i to oczywiście może być), ale również mogły być poważne, tyle że tak niesamowicie trafne i genialne, że człowiek chciałby to uwiecznić, a wie, że screen nie wszedłby na główną, że to wymaga jakiegoś swojego zaszczytnego miejsca w odmętach internetu; zdania, które chcielibyśmy z jakichś powodów wynieść ponad inne czarne literki na błękicie forumowego tła; zdania, które powinny zostać należycie uhonorowane.
Nie znam się na komputerach, mam tylko zamgloną wizję, że np. wyświetlałoby się 5 najświeższych, a cała reszta starszych byłaby dostępna po kliknięciu (nowe okno z listą tekstów i autorami). Jeśli pomysł Wam się spodoba, to ktoś kto się zna na bank wie, jak to można zrobić:)
Czasem trafiają się w naszych wypowiedziach smaczki. Zabawne, smutne, ambitne i wzniosłe, inteligentne, zadziwiające, przerażające, proste acz genialne, zmuszające do refleksji.
Zacytowałam Wojtka nie tylko dlatego, bo dzięki niemu obudził mi się mózg, ale też dlatego, żeby zaznaczyć, że i to jest jakiegoś rodzaju rozrywka, nie chodzi o nagłą burzę mózgów i pisanie jak na porządnego mędrca i filozofa przystało, ale o to, żeby doceniać pisanie o zwykłych - zdawałoby się, że oczywistych rzeczach - w niezwykły i nieoczywisty sposób.
Kto jest za?
teksty
1. domyślam się, że miłośc to mniej wiecej to uczucie gdy dlugo nie walimy a wiemy, ze bedziemy to robic za 15 minut bo np. mama wychodzi z domu. - wojtek
2. Symbian to symbian, tak samo jak grzyb to grzyb - widzu
3. widzu [⇄]: To uczucie
widzu [⇄]: gdy na Steamie poznajesz fajną dziewczynę
widzu [⇄]: ale mieszka
widzu [⇄]: w pie*rzonej
widzu [⇄]: ku*wa
widzu [⇄]: Gwatemali
4. Zainstaluj fedorę - icywind
5. Do mnie też pisał. Odpisałem mu, że nawet jakby mieszkała u niego na ulicy naprzeciwko jego domu /mieszkania to i tak by nic nie zrobił - moris o widzu
6. masz bity powietrzne i lądowe - moris
7. twój penis jest chujowy - moris
8. uwielbiam mówić tryk kiedy uderzę w coś młotkiem - moris
9. Krwawienia z odbytu mogą być stosowane w budownictwie - moris
10. Ale ja jestem KURRREWSKO uparty i jak się uparłem, że nie będę pił w sierpniu, to kurwa nie będę i koniec. - V - r
11. Nie zazna spokoju nigdy ten, kto nie był na greckim targu, gdzie jebie oliwkami tak, że aż szczypie w nos. ~Slownikados z Erytrei - słownik
12. Jesli realnie mamy wyeliminowac wojny to dajmy każdemu panstwu arsenal nuklearny, to gwarancja pokoju. - wojtek
13. LOL, to jest tak żałosne, że trudno odroznic czy to brak wiedzy, trolling czy głupota. - wojtek
14. Śniło mi się, że bracia Golec przeszli na islam i się wysadzili, było 7 ofiar i non stop o tym pierdzielili w TV. - antek
15. Moris? Przecież on ma cały czas usta jakby jadł cytrynę - icek
16. o, że wiekszość osób tutaj, traktuje mnie jako oszoloma, nie wynika z tego, że ja jestem głupi tylko oni - wojtek
17. A kto powiedział, że człowiek powinien mieć swobodny dostep do podstawowych rzeczy? - wojtek
18.Polegli we friendzone powinni mieć jakiś pomnik niezauważanego fapera tak jak polegli w wojnach mają pomniki nieznanego żołnierza. - jankiel
19. Polska armia z Niemieckim sprzetem sama pokonala by ZSRR - wojtek
20. Albo ja Cię wypatatajam. - V - r
21. Mackers, Podejrzewam, że rozmiar mojego penisa w centymetrach i tak jest dużo większy niż Twoje IQ więc nie przesadzałbym z tym, aż tak bardzo. - wojtek
24. [Dzisiaj 2:22] KicerK: w sumie skoro niesłyszący mogą nauczyć sie tego rapu to czemu nie uczy się ich liter?
i [Dzisiaj 2:22] KicerK: przecież lepiej dodać do filmu napisy niz rapera
25.Już [m]nie dupa boli a dopiero w połowie jestem - moris
26. W ogóle V - r i Macbeda nie ma i proszę, jakie sb normalne i czytelne. - davos
27.przejmowanie się offtopem w obliczu tak poważnych wydarzeń to jakby telewizje transmitowały dożynki w wiosce pod piotrkowem trybunalskim podczas ataków na wtc - barbra
28. Ogólnie jest wkurwiający jak ludzie typu "pozdrawiam cieplutko" na YouTubie. - V - r
29. Atlantyda jest bardziej realna niż twoje ruchanie. - V - r do Wojtka
30. Adolf HItler był powszechnie szanowanym i lubianym na calem swiecie politykiem - Wojtek
31. [Dzisiaj 20:57] Moris299: kobiecą myszką nie pogram w gry
i [Dzisiaj 20:58] Moris299: Więc nie chcę
32. Ulotnie się jeszcze na dłużej więc się nie martwcie. - Pro
33. [Dzisiaj 22:10] Moris299: Co ja dzisiaj o pierdoliłem słuchajcie
34. No i wszystko wiadome. W liceum Zak pił, ruchał i pisał wypracowania. A teraz już nie będzie pisał wypracowań. - Davos
35. [Wczoraj 23:34] Moris299: Co się kurwa dzieje
i [Wczoraj 23:34] Moris299: Naprzeciwko mojego domu jest drugi dom
36. Aha coś mi się pomyliło - Moris
37. gość Jankiela wyglada trochę jak ten Napleton Barbary - moris
Ostatnio zmieniony przez ChodnikowyWilk 2015-10-13, 17:58, w całości zmieniany 6 razy
Bardzo dobry pomysl. Jednak jesli mialo by to miec miejsce w ogloszeniu, to ktos musialby zmieniac teksty, jesli bylo by ich wiecej. Chyba ze mozna zrobic aby losowo sie to odswiezalo, nie znam sie na tym. Ale pomysl zacny, doceniam
_________________ I'M TOO OLD FOR THIS SHIT!
........................
#seniorwinternetach #fascynującaanegdotka #lata90tetoapogeumludzkiejcywilizacji #gettudaczopa
........................
The Mission // Dead Poets Society // Boyz n the Hood // Fisher King // Bronx Tale // Trainspotting // Chasing Amy // Big Lebowski // Fight Club // Human Traffic // Samotari.
Czyli apgrejdowana złota 11tka filmów, które uczyniły mnie Jankielem. Obejrzyj wszystkie i zostań mną. Polecam - 8.73/10
widzu Junior Admin To co wpiszesz, będzie pod twoim nickiem.
Dołączył: 25 Lis 2013 Posty: 22221 Skąd: Village killed by planks
Macbed, chodzi właśnie o takie spontany, coś, co zauważymy w wypowiedziach innych gdzieś na forum, nie o to, żeby w danym temacie siedzieć, kminić i napisać coś, co się nada
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum