Piszę bo szukam na różnych forach i w ogóle, ale nic nie widzę. Może ktoś mi pomoże.
Przede wszystkim mam problem natury takiej, że literka "ą" włącza mi takie coś:
http://33.media.tumblr.co...fv84o1_1280.jpg
To jest jak ta gra kosmiczni najeźdźcy. By to wyłaczyć muszę trzymać przycisk Esc. Najśmieszniejsze jest to, że ten problem mam na kilku tylko stronach min. mitrzowie forum i mistrzowie org oraz na filmwebie. Na innych działa mi bez problemu.
No i druga sprawa co też widać na screenie to to, że pojawiaja mi się reklamy i strona jest porozciagana do granic możliwości pomimo posiadania adblocka i adblocka plus. Dodatkowo co jakiś czas wyskakuja mi okienka z jakimiś ustrojstwami. Nie wiem czy już jest konieczność robienia czyszczenia systemu czy jakoś można sobie z tym poradzić.
_________________ I'm staying here to end my life, down in the Rising Sun Make my world go black, hit me like a heart attack, knock me flat on my back, just keep doing that thing you're doing
Ściagnęłam jakiegoś cleanera, ale nic nie pomógł. Skanowałam wszystko kilka razy i nadal nic się nie dzieje
_________________ I'm staying here to end my life, down in the Rising Sun Make my world go black, hit me like a heart attack, knock me flat on my back, just keep doing that thing you're doing
widzu Junior Admin To co wpiszesz, będzie pod twoim nickiem.
Dołączył: 25 Lis 2013 Posty: 22221 Skąd: Village killed by planks
Mam 64 bity.
Reklamy to wyskakuja na firefoxie też, ta dziwaczna gra nie wyskakuje tam, tylko na chromie wyglada na to. ale już odinstalowywałam chrome'a i w ogóle to pomogło na chwilke, a potem znów to samo.
A jakie masz ustawienia adcleanera? Pieprzyłam się z reklamami długo, najpierw się zorientowałam, że domyślnie ustawione jest na "reklamy nieinwazyjne" czy jakoś tak i trzeba zahaczyć, potem spojrzałam w panelu, że mam mnóstwo jakiegoś gówna, które się przyczaiło (po kolei obce nazwy sprawdzałam w necie, co powinno być i w ogóle), potem odinstalowałam wszystkie wtyczki, których nie znałam, na końcu adwcleaner, przeinstalowanie przeglądarki i poszło. A upierdliwie wyskakiwały mi okienka z czołgami, nie chciały się usunąć po żadnej pojedynczej akcji, dopiero jak przypuściłam zmasowany atak.
A przy okazji zapomniałam o jeszcze jednym problemie. Nie moge cofnać strony. Jak klikam strzałkę to nic się nie dzieje. ładuje i ładuje, ale to by było na tyle
[ Dodano: 2014-09-02, 19:47 ]
I ja nie mam tych websteroidsów na liście zainstalowanych programów!
Dzięki! Spróbuję to zrobić! Mi się samo to dziadostwo poinstalowało i chyba faktycznie zassam sobie Operę czy inne coś bo mnie szlag trafi zaraz.
Chwilowo widzę, że się odinstalowała ta dziwaczna gra, ale ciekawe czy to długo potrwa.
ąąąąąąą w końcu!
No widzisz, ja miałam ich mnóstwo! Nie pojawiały się, ale były takie okienka puste z krzyżykami do zamknięcia i czasem było ich tyle, że całą stronę zawalały! Teraz jest dobrze! Zrobiłam wszystko jak mi kazałeś i nie mam ani reklam ani tych dziwnych gierek ani wyskakujących okienek!!
Uratowałeś mi kompa!!!
Chrome jest bee. Polecam firefoxa, ewentualnie operę.
Niedawno jeden z dyrektorów Mozilli wystosował apel aby internauci, póki mogą, przesiedli się z chroma na coś innego. Bo google zaczyna dominować w każdej sferze naszego elektronicznego życia i bez silnej konkurencji będzie niedługo problem.
Ja się z tym zgadzam Chrome to przeglądarka dla "nieświadomych internautów" żeby nie powiedzieć idiotów. Prosta, szybka, łatwa i niepotrafiąca dochować tajemnicy. Jak stereotypowa wiejska dziewczyna. Ale do stworzenia poważnego związku potrzeba czegoś więcej. Także sorki chrome, nic z tego nie będzie.
A w ogóle to ludzie rzucają się na te produkty od googla i appla jak idioci jacyś. To smutne
R - y napisał/a:
ale były takie okienka puste z krzyżykami do zamknięcia
Ech, chwilowo jest ok. Dziś zassam sobie Operę i chyba faktycznie zrezygnuję z Chrome.
Każdy rzuca się na apple bo to wiadomo, szpan bo ojeju mam telefon za 2 tysiące zł. A to takie marne. Mamy dowody na to jak hakerzy się włamują na te telefony i bez żadnych problemów odzyskują nawet usunięte fotki.
Ja nigdy nie miałam nic Apple i jakoś nie chcę mieć iphone czy ipoda bo mi to nie potrzebne, nie mam komu szpanować.
Jo tyż nie chca. Ludzie szpanujo bo galaxy bo iphone a z połowy funkcji i tak nie korzystajo.
Cieszę się, że jest lepiej
A z tym google, zauważyłem, jest też taka sprawa, że ich usługi coś w sobie mają, że każdy się przesiada. Pierwszy z brzegu gmail: przesiadłem się bo nie ma spamu. Dalej onedrive: mam boxa a na nim 50GB za free ale to na dysku googla mogę wrzucać pliki do chyba 1GB więc zmuszony byłem skorzystać. chrome: szybki i prosty to się ludzie przesiadajo. Android: w zasadzie nie ma wyjścia jeśli nie chce się Nokii. I tak zawsze jakiś myk. A pod tym wieczkiem wygody walka o Twoje dane. Meh, co za czasy.
_________________ I'm boring myself just talking about this.
Jak usłyszałam, że iPhony mają osobny kluczyk do wyjmowania karty SIM, to stwierdziłam, że piękna sprawa wyciągania kasy z portfela.
Nie chcę rezygnować z googla Gmail ratuje mi często tyłek, yt od razu mi sobie gra, tylko wkurza mnie, jak skubaniec chce się z resztą integrować. Ale że google chrome zbiera aż tak perfidnie dane, żeby ludzie byli oburzeni bardziej niż zwykle, to nie wiedziałam. Że jak to robią? Może się zacznę zabezpieczać?
Ja mam Samsunga Galaxy bo dostałam pod choinkę, ale co na nim robię? Gram i czasem sprawdzam internety. Nie lubię korzystać z telefonu tak by pisać bo za mała klawiatura i źle mi się pisze. Więc tak właśnie, większość ma dla szpanu bo marka, a telefon służy do dzwonienia i smsowania.
Google to teraz wszystko przejęło. Nawet by się do youtuba zalogować to należy mieć konto google. I po co to w ogóle? Masakra i beznadzieja.
Nom, mnie otrząsnęło jak odkryłem, że google zaczyna ukrywać wyniki wyszukiwania. Szukałem filmu o lotnictwie do ściągnięcia a google ukryło wszystkie "nielegalne" strony gdzie można było znaleźć to czego szukałem. Dobrze, że była o tym notka na dole strony i link do listy ukrytych wyników. A co jak kiedyś i tej notki zabraknie? Chyba kończy się wolność w internecie
Google to moloch więc jak raz się wejdzie to trudno odejść bo wygoda i powiązanie wszystkich usług nie pozwala. Taka firma może narzucać swoje pomysły na siłę, użytkownicy będą narzekać ale i tak zaczną korzystać bo nie mają wyjścia. Jak z tymi debilnymi kontami na yt, czy messengerze od fb.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum