Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Ciekawostki ze świata i kraju - Pandemia z Chin
Love178 - 2020-05-03, 11:12 Icy, udowodniłeś istnienie Bogaicywind - 2020-05-03, 11:12 Bóg istnieje i nie lubi swojego fanklubumacbed - 2020-05-03, 11:33 a u Sapkowskiego leczyli okładami z cycków i też było dobrzeCałkiem_Dobry_Chłop - 2020-05-03, 11:33
RudaMaupa napisał/a:
O, tej wersji nie słyszałam. zostało to przede mną zatajone!
Na pewno ktoś zrobił to celowo, żeby cie zmanipulować.
[ Dodano: 2020-05-03, 12:36 ]
icywind napisał/a:
Bóg istnieje i nie lubi swojego fanklubu
Albo ten cały koronawirus to jeden wielki spisek pisiorów, żeby przeprowadzić wybory w takiej, a nie innej formie.Dead_Laugh - 2020-05-03, 12:22
Nie wiem jak to nawet skomentować. Content warning przed ostrym pierdoleniem. I to wszystko w ramach tematu o koronawirusie.Lilith - 2020-05-03, 12:28 Sieci to zajebisty rak, zlituj się. Kiedyś kupiłam jeden numer, bo jeden felieton był mi potrzebny na pracę na olimpiadę z polskiego. Dobra, felieton był spoko, bo felietoniści i recenzenci nie muszą zapierdalać po pasku redakcji, tylko są bardziej niezależni, ale jak zobaczyłam resztę tekstów, to aż zenadłam.Dead_Laugh - 2020-05-03, 12:34 Lilith, też uważam, że to poziom bardzo niski, ale kurwa mać. Są jakieś granice pomiędzy szukaniem spisków lewicy, pierdoleniem o marksizmie kulturowym, negowaniem globalnego ocieplania czy innymi. Ten felieton jest na żenująco niskim poziomie. W dodatku można by go po prostu otoczyć folią aluminiową. Potencjalna szkodliwość dla osób z różnymi zaburzeniami paranoidalnymi również tu jest (choć przy rzekomych spiskach lewicy to też występuje).krojechleb - 2020-05-03, 12:36 nagłówek już wstępnie przygotowuje do poziomu artykułu
[ Dodano: 2020-05-03, 13:38 ]
a ogólnie to prawdopodobnie chodzi o pieniądze. Ludzie wylewają radioaktywne substancje do mórz i oceanów żeby więcej zarobić więc szerzenie bzdur raczej nie stanowi problemu. Tak już po prostu jestLilith - 2020-05-03, 12:45
Dead_Laugh napisał/a:
Lilith, też uważam, że to poziom bardzo niski, ale kurwa mać. Są jakieś granice pomiędzy szukaniem spisków lewicy, pierdoleniem o marksizmie kulturowym, negowaniem globalnego ocieplania czy innymi.
Ale to są Sieci. U nich to norma.Love178 - 2020-05-03, 12:54 Pierwsze dwa zdania dały mi raka, a potem każdy kolejny akapit dawał kolejne raki mojemu rakowi. Powinna być jakaś ustawa zezwalająca na domaganie się odszkodowań od autorów głupich tekstów w gazetach. Może gazety by się zstanowiły dwa razy nad publikacją.
Niby brakuje papieru toaletowego, ale można się tym felietonem podetrzeć.JankielKindybalista85 - 2020-05-03, 13:11 Ja tam lubię Sieci. To taki prawacki Newsweek. I mamy równowagę w przyrodzie.RudaMaupa - 2020-05-03, 13:12 Gdyby media nie kłamio, to łatwiej byłoby taką biegunkę umysłową zdusić w zarodku. Wystarczy jedno wykryte kłamstwo, np z liczbą przypadków, i już się nakręcają spiskowcy. Koronawirus nie istnieje, chcą sterować naszym mózgiem, koronawirus to efekt 5G.
Osobiście nie wydaje mi się, byśmy znali prawdziwy powód wybuchu epidemii, podobnie jak SARS w 2008. Może przed śmiercią się dowiem, co za kurwie spieprzyli badania. A może nie i będzie to kolejna teoria.
W ogóle pomyślcie ilu ludzi to kupi, kipiąc świętym gniewem, że zataja się tak ważne informacje. A tymczasem za pomocą sprawdzania podobnych korelacji, co między występowaniem wirusa i anten 5G, kościół Latającego Potwora Spaghetti udowodnił związek globalnego ocieplenia ze spadkiem ilości piratów. Tak się robi kurwę ze statystyki.macbed - 2020-05-03, 13:14
Dead_Laugh napisał/a:
Potencjalna szkodliwość dla osób z różnymi zaburzeniami paranoidalnymi również tu jest
nie polecam, szczególnie gdy ma się bliskich którzy w to wierząDead_Laugh - 2020-05-03, 13:33 JankielKindybalista85, zarówno Newsweek jak i wSieci są gazetami prokapitalistycznymi, więc tak średnio z tą równowagą.Lilith - 2020-05-03, 14:05
Dead_Laugh napisał/a:
JankielKindybalista85, zarówno Newsweek jak i wSieci są gazetami prokapitalistycznymi, więc tak średnio z tą równowagą.
Nom, Newsweek nie jest zbytnio lewacki. Jest dosyć liberalny i bardziej podchodzi pod centrum. Jakby nie było, na polskim rynku medialnym jest jednym z obiektywniejszym, bo nie ciąży mocno na prawo (jak Sieci) i nie uderza na lewo (jak NIE). Mało tego, naczelnym Newsweeka jest Tomasz Lis. Przez tzw. prawactwo uważany za lewaka, ale taki z niego lewak, jak z Mańki komunistka.icywind - 2020-05-03, 14:12 Tomasz Lis uderza w lewicę więcej niż korwin
Nie wiem jak to nawet skomentować. Content warning przed ostrym pierdoleniem. I to wszystko w ramach tematu o koronawirusie.
"Bill Gates jest drugim największym po USA finansistą WHO" - no już właściwie to nie. USA przestało ich finansować. I dobrze, bo to banda niekompetentnych ludzi bawiąca się w politykowanie zamiast skupiać się na swoich celach.
A tak poza tym to trzeba mieć nieźle z głową by powiązywać 5G i koronaiwrusa xDicywind - 2020-05-03, 14:21 Kapitalizm też nie działaJankielKindybalista85 - 2020-05-03, 14:23 Na pewno nie działa lepiej niż socjalizm. Przynajmniej nie idzie się do gułagu.