To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Rozmowy - Kącik babski

Love178 - 2020-06-03, 15:39

Zabierałam się za kupienie sobie sukienki, tej z tego obrazka:

ale pomyślałam, że może rozejrzę się po tym sklepie, anóżwidelec coś się jeszcze spodoba

i ostatecznie dokupiłam jeszcze ten sweterek

Miał dużo pozytywnych komentarzy, zwłaszcza w tym kolorze

i przeglądałam jeszcze inne sukienki, klikałam w te, co bardziej przyciągały mój wzrok a to materiałem, a to krojem, a to kolorem (oczywiście najpierw przefiltrowałam żeby wyświetlało od najtańszych xP) azjatyckie sukienki mają bardzo dużo elementów, które mi nie pasują - koronki, pufiaste rękawy, za krótkie spódniczki - więc tak przeglądałam i odrzucałam po wyobrażeniu sobie jak bardzo by do mnie nie pasowały lub po spojrzeniu na rozmiarówkę, aż doszłam do tej sukienki

i najpierw pomyślałam, że ją natychmiast odrzucę (nawet nie wygląda za ładnie na tych zdjęciach), ale zobaczyłam, że z powodu elementów wiązanych i łańcuszków można ją wyregulować aż do mojego rozmiaru, a potem zjechałam do recencji i na tej dziewczynie leży świetnie, zupełnie inna figura w porównaniu do modelki, a dużo bardziej podobna do mojej

i stwierdziłam, że a co mi tam, kupuję, jeśli nie będę wyglądać jak na powyższym zdjęciu, to oddam siostrze, która ma figurę jak ta modelka z pierwszej fotki. Ale na tym zdjęciu zdecydowanie bardziej mi się podoba, więc mam duże nadzieje, trzymam kciuki Dx

RudaMaupa - 2020-06-03, 16:43

Wszystko ładne, ale sweterek rozwalił system :love: w sensie sukienka ma urok, a sweterek sprawi wrażenie, że nawet casualowo można uroczo wyglądać - przynajmniej na zdjęciu jest przesłodki ^_^

A tej sukienki łańcuszkowej jaki kolor? I do kiedy kciuki trzymać? :smile:

Love178 - 2020-06-03, 16:55

Wyobraziłam sobie siebie w tym sweterku i to zadecydowało. Będę w nim siedzieć w kocyku popijając kakao i to będzie stan doskonały Dx

Sukienkę wzięłam czarną, nie musisz trzymać kciuków, chyba, że nie masz co robić z tymi u stóp xD Przyjdą w około dwa tygodnie

macbed - 2020-06-03, 17:18

będzie Ci widać pupę
Love178 - 2020-06-03, 17:29

Nie będzie, bo założę ciemne rajstopy tak jak robię do szortów :patyk:
macbed - 2020-06-03, 17:31

:sadangel:
widzu - 2020-06-03, 20:08

Nie będzie Ci to pasować do Twoich okularów (TM)
MsMadeleine - 2020-06-03, 22:36

Sukienki osobiście totalnie mi się nie podobają (tzn nie są w moim guście), ale sweterek prześliczny. <3
ChodnikowyWilk - 2020-06-09, 20:23

Mańka - 2020-06-09, 20:32

Przetłumacz to na polski, może wtedy odpowiem.
RudaMaupa - 2020-06-09, 20:57

ChodnikowyWilk napisał/a:
Obrazek

Ty tak always pierdolisz pół English pół Polish? :haha:

Pytanie jest skierowane do afab, amab, czy bez znaczenia?

Dead_Laugh - 2020-06-09, 21:05

RudaMaupa napisał/a:
Pytanie jest skierowane do afab, amab, czy bez znaczenia?

Raczej bez znaczenia.

RudaMaupa - 2020-06-09, 21:15

No to będzie trudno podać uniwersalną odpowiedź, mamy nadal silnie nacechowane płciowością depilowanie.
monjiczq - 2020-06-09, 21:41

Co to jest afab amab? Brzmi jak jakaś ciapacka religia
icywind - 2020-06-09, 22:18

RudaMaupa napisał/a:
afab, amab

kogo?

[ Dodano: 2020-06-09, 23:19 ]
Ubrban dictionary na ratunek. Nie znałem tych skrótów :D
To wszystko jedno przecież

RudaMaupa - 2020-06-09, 22:27

No nie do końca, gdyż:
-kobiety raczej są pchane do depilacji
-mężczyźni nie do końca

Mamy tu wciąż różne podejście, gdzie na płcie jest wywierany inny nacisk. Pachy może nie tak bardzo, podobnie jak genitalia, ale pomówmy np. o depilacji nóg w zależności od płci.

monjiczq napisał/a:
Co to jest afab amab? Brzmi jak jakaś ciapacka religia

No trochę, ale jednak nie. Assigned female/male at birth. Chodzi o branie pod uwagę osób transpłciowych. Podobnie pojawia się mowa o androfilii, gynofilii, ambifilii (pociągu do cech przypisywanej danej płci zamiast homo/hetero/bi), które to biorą pod uwagę rozbieżność cech płciowych biologicznych od odczuwanej płci.

Pride month wszedł mocno, już nie będę.

krojechleb - 2020-06-09, 22:49

w sumie pachy czy jajca golę szczególnie w lecie bo to jest i higieniczne i komfortowe ale nogi czy ręce mi nie przeszkadzają. Ale kobiety golą, przymusu nie ma ale jednak jak jakąś zobaczę nieogoloną to stwierdzę że chujowa. Paradoksalnie jednak gorzej ręce czy nogi niż okolice bikini choć też chujowo. No i chyba wiele osób tak myśli z tego co wiem, choć najlepiej całkiem łyso :P Czyli taki społeczny można powiedzieć nakaz choć bez przymusu
Love178 - 2020-06-09, 22:54

Z serii "nikt nie pytał mężczyzn o opinię co kobiety robią ze swoimi ciałami, więc sami się wtrącą"
macbed - 2020-06-09, 22:57

przecież Wilku pytał
Love178 - 2020-06-09, 22:59

Nie widzę żadnej kobiety pytającej = nikt nie pytał

handluj z tym