Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Sport - Eliminacje do Euro 2016 we Francji
ChodnikowyWilk - 2014-11-14, 11:01 O i meczyk przynajmniej o 6 jest, wolę jak jest właśnie tak wcześnie.
No i zobaczymy co to będzie, mam nadzieję że mecz zakończy się zwycięstwem Polaków brzozik70043704352251515 - 2014-11-14, 22:30 ala ;/
K - k - 2014-11-14, 22:53 ChodnikowyWilk - 2014-11-15, 12:47
Krokorok napisał/a:
Szkoda jedynie Gorsika, bo już i bez tego zdjęcia widziałem, że ręka jest złamana.
O skubany...Taki talent to trzeba było na kierunkach medycznych rozwijać
A tak na serio, to szkoda gościa. Nieszczęśliwie się poślizgnął i krach na rękę
Cieszy mnie to że Polacy są aż tak skuteczni, zdobyliśmy już 15 bramek, a w każdym strzeliliśmy przynajmniej 2 gole. Jeśli zachowamy taką skuteczność, mogę być spokojny o finały euro K - k - 2014-11-15, 13:03 Davos - 2014-11-15, 13:17 Nie spodziewałem się, że pójdzie tak łatwo Nie wiem, czy to nasi zagrali tak dobrze, czy to Gruzini mają kryzys. Pewnie jedno i drugie. Pierwsza połowa na początku należała do nas, ale potem Gruzini mieli kilka akcji i też mogli coś strzelić. Druga połowa należała już do nas Wreszcie zaczęliśmy strzelać gole ze stałych fragmentów gry, co się bardzo chwali. A przy stanie 2:0 dla nas, Gruzini stracili jakiekolwiek chęci do gry i było już wiadomo, że wywieziemy od nich te 3 pkt. Brawa dla naszych!
Wg mnie Gruzja jeszcze odbierze pkt Irlandii lub Szkocji więc sytuacja w grupie jest ciekawa Cały czas rozczarowują Niemcy, którzy pokonali Gibraltar ledwie 4:0 i to grając u siebie. Aczkolwiek oni się jeszcze rozkręcą, tego jestem pewien.
Krokorok napisał/a:
No cóż, jak wcześniej ani razu nie mogliśmy awansować na EURO, a awansowaliśmy na Mistrzostwa Świata, tak teraz będzie na odwrót, będziemy ciągle awansować na EURO, a nie na Mundial. Bo we Francji jesteśmy już na 99%.
Spokojnie, nie rozpędzaj się tak Do awansu na Euro 2016 jeszcze daleko, a co dopiero mówić o kolejnych turniejach...
Póki co zagraliśmy dopiero 4 z 10 meczów eliminacyjnych. Jeszcze wszystko może się zdarzyć. Taka Szkocja ma o 3 pkt mniej niż my, ale oni jeszcze nie grali z Gibraltarem. A z Gibraltarem każdy wygra więc mecze z nimi będą bez znaczenia. My o 2 miejsce w grupie będziemy walczyć z Irlandią i Szkocją. Czyli w sumie 4 mecze decydujące o awansie (w domu i na wyjeździe), z których dotąd rozegraliśmy tylko 1 - ze Szkocją. I go zremisowaliśmy. Czyli wszystko jest możliwe. Na porażkę z Niemcami na wyjeździe możemy sobie pozwolić, ale jeśli przegramy też wyjazdy ze Szkocją i Irlandią to nasza sytuacja bardzo się skomplikuje.
Póki co jest dobrze, ale nie popadajmy w hurraoptymizm.
Grosickiego szkoda, no ale taki jest sport. W klubie czeka go 2 albo 3 miesięczna pauza, ale na następny mecz reprezentacji (w marcu) powinien być gotowy.
Krok i co to są te sowie grupy? Nasi grają też w eliminacjach do mistrzostw świata ornitologów?K - k - 2014-11-15, 13:30 Davos - 2014-11-15, 13:36 No na razie sytuacja jest spoko, ale mówię - poczekajmy do meczów z Irlandią i rewanżu ze Szkocją.
W marcu gramy u siebie z Irlandią i to będzie cholernie ważne spotkanie - jeśli uda nam się wygrać, wtedy awans będzie naprawdę blisko...
Aha, no i zapomniałem napisać o wczorajszym meczu Grecja - Wyspy Owcze Jak dla mnie mega sensacja, chyba największa od lat. Wyspom Owczym zdarzało się odbierać komuś punkty, ale najczęściej remisując u siebie i to z kimś z o wiele niższej półki niż byli mistrzowie Europy. Grecja jest w potężnym kryzysie, a ich sytuacja w grupie póki co dramatyczna. Bardzo możliwe, że tym razem nie uda im się awansować na duży turniej.Szyszek - 2014-11-15, 14:37 Polacy w pierwszej połowie byli niemrawi, no ale już druga połowa była nasza!
Aż mnie dziwi, że nasi kopacze zamieniają się powoli w piłkarzy! Póki co nasza sytuacja jest naprawdę dobra, ale teraz nie mogą spocząć na laurach i muszą kontynuować dobrą grę. Droga do Euro jeszcze daleka i wszystko się może zdarzyć.
A co do meczu Grecja-Wyspy Owcze....
Hahahahahaha, o ja nie mogę, beka z Grecji! brzozik70043704352251515 - 2014-11-15, 14:39 moze Blaszczykowski sie wykuruje i zastapi Grosickiego -.-Davos - 2014-11-16, 03:05 Paradoksalnie bez Błaszczykowskiego nasi po raz pierwszy od lat zaczęli coś grać. W ogóle w marcu Niemcy grają z Gruzją więc zgarną 3 pkt, podobnie jak Szkocja, która zagra z Gibraltarem. Nas czeka wyjazd do Irlandii i jeśli go przegramy to 4 zespoły w naszej grupie będą miały po 10 pkt. To będzie dopiero jazda Ale mam nadzieję, że nasi wywalczą przynajmniej remis.
Sobotnie mecze były jeszcze ciekawsze niż piątkowe. Austria wygrała u siebie z Rosją i jest nadal liderem grupy G, z wyraźną przewagą nad Rosją, Szwecją i Czarnogórą. Mołdawia przegrała u siebie z Liechtensteinem co jest pewną niespodzianką. Sensacją jest natomiast punkt wywalczony przez San Marino! Udało im się zremisować u siebie bezbramkowo z Estonią. Zwycięską passę kontynuuje też Słowacja, która wygrała na wyjeździe z Macedonią 2:0 i prowadzi w grupie C, mając na koncie 12 pkt po 4 meczach i wyprzedzając Hiszpanię i Ukrainę o 3 pkt.
Póki co te eliminacje są świetne Zespoły, które były faworytami swoich grup, grają źle lub co najwyżej przeciętnie, za to liderami są ci, na których nikt nie stawiał. Eliminacje niespodzianek Mam nadzieję, że ta tendencja się utrzyma.Szyszek - 2014-11-16, 22:13 Oj, mi też te eliminacje się bardzo podobają! Polska zaczęła grać naprawdę fajnie, San Marino udaje się ugrać remis, Austria w dobrej formie, Liechtenstein wygrywa, podobnie Wyspy Owcze, świetnie sobie również radzą Islandia i Słowacja, wiele klasowych ekip jak Niemcy, Holandia czy Włosi bez błysku... same niespodzianki mamy! Kto by się spodziewał takiego obrotu spraw przed rozpoczęciem eliminacji? Ja na pewno nie
Właśnie dlatego uwielbiam urok sportu: Nigdy nic nie wiadomo, jak się wszystko potoczy!brzozik70043704352251515 - 2014-11-16, 22:35 ale zadyma we Wloszech ;DDavos - 2014-11-17, 00:18 Holandia wreszcie się przełamała i wygrała z Łotyszami 6:0. Nieźle. Teraz pewnie rozpoczną marsz w górę tabeli.
Islandia niestety nie dała rady Czechom i tym razem przegrali. Szkoda. Ale szanse na awans ciągle mają duże.
Belgia zremisowała u siebie bezbramkowo z Walią. To jest pewna niespodzianka bo Walia pozostaje w czubie tabeli, chociaż fotel lidera straciła na rzecz Izraela, który pokonał u siebie Bośnię i Hercegowinę. Kurczę, szkoda mi Bośniaków, bo lubię tę drużynę. Ale to kolejny zespół, który jest w kryzysie i muszą się do marca odbudować bo stracą szansę na awans.
Z innych ciekawych wyników - przełamała się Turcja, która wygrała z Kazachstanem 3:1. Ale ciekawiej było w Bułgarii, która podejmowała Maltę. I padł remis 1:1. Czyli kolejny europejski kopciuszek wyrywa punkty teoretycznie lepszej drużynie
No i na koniec mecz Włochy - Chorwacja. Na murawie remis 1:1, ale na trybunach z tego co widzę, też się nieźle działo :]ChodnikowyWilk - 2014-11-17, 14:32 Co tam się takiego działo na tym meczu Włochów?matheus3004 - 2014-11-17, 18:05
ChodnikowyWilk napisał/a:
Co tam się takiego działo na tym meczu Włochów?
Chorwaccy kibice wrzucali race na murawę.JankielKindybalista85 - 2014-11-18, 01:11 Bo ustasze to ladacznice w czerwono białą szachownicę!brzozik70043704352251515 - 2014-11-20, 16:25
ChodnikowyWilk napisał/a:
Co tam się takiego działo na tym meczu Włochów?
https://www.youtube.com/watch?v=HI8XuMd2ENIChodnikowyWilk - 2015-03-28, 11:49 Jak wszyscy pewnie wiedza, jutro nasze orly graja z Irlandia. Jaki obstawiacie wynik? Moj typ to skromniutkie 2:0 dla Polski, oba gole strzeli Milik Davos - 2015-03-28, 12:28 Ja myślę, że będzie dosyć wyrównany mecz i 1:1 na koniec. Ale nie obrażę się, jeśli nasi wygrają, choćby i po najbrzydszej grze
W ogóle w grupie jest ciekawa sytuacja, bo Polska ma 10 pkt, a Niemcy, Irlandia i Szkocja po 7. Szkocja gra z Gibraltarem więc ma pewne zwycięstwo. Niemcy mają mecz z Gruzją - co prawda na wyjeździe, ale nie wierzę, żeby zaliczyli aż taką wtopę, by tego nie wygrać. Więc też zgarną 3 pkt. Gdyby jeszcze Irlandia wygrała z nami (oby nie), to wszystkie te 4 kraje będą mieć po 10 pkt.
W tej grupie walka o awans będzie trwać do samego końca.