To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Sport - Eliminacje do Euro 2016 we Francji

ChodnikowyWilk - 2014-11-14, 11:01

O i meczyk przynajmniej o 6 jest, wolę jak jest właśnie tak wcześnie.

No i zobaczymy co to będzie, mam nadzieję że mecz zakończy się zwycięstwem Polaków :P

brzozik70043704352251515 - 2014-11-14, 22:30

ala ;/

K - k - 2014-11-14, 22:53

:kick:
ChodnikowyWilk - 2014-11-15, 12:47

Krokorok napisał/a:
Szkoda jedynie Gorsika, bo już i bez tego zdjęcia widziałem, że ręka jest złamana.

O skubany...Taki talent to trzeba było na kierunkach medycznych rozwijać :P
A tak na serio, to szkoda gościa. Nieszczęśliwie się poślizgnął i krach na rękę :/

Cieszy mnie to że Polacy są aż tak skuteczni, zdobyliśmy już 15 bramek, a w każdym strzeliliśmy przynajmniej 2 gole. Jeśli zachowamy taką skuteczność, mogę być spokojny o finały euro :)

K - k - 2014-11-15, 13:03

:elf:
Davos - 2014-11-15, 13:17

Nie spodziewałem się, że pójdzie tak łatwo :) Nie wiem, czy to nasi zagrali tak dobrze, czy to Gruzini mają kryzys. Pewnie jedno i drugie. Pierwsza połowa na początku należała do nas, ale potem Gruzini mieli kilka akcji i też mogli coś strzelić. Druga połowa należała już do nas :) Wreszcie zaczęliśmy strzelać gole ze stałych fragmentów gry, co się bardzo chwali. A przy stanie 2:0 dla nas, Gruzini stracili jakiekolwiek chęci do gry i było już wiadomo, że wywieziemy od nich te 3 pkt. Brawa dla naszych!
Wg mnie Gruzja jeszcze odbierze pkt Irlandii lub Szkocji więc sytuacja w grupie jest ciekawa :) Cały czas rozczarowują Niemcy, którzy pokonali Gibraltar ledwie 4:0 i to grając u siebie. Aczkolwiek oni się jeszcze rozkręcą, tego jestem pewien.

Krokorok napisał/a:
No cóż, jak wcześniej ani razu nie mogliśmy awansować na EURO, a awansowaliśmy na Mistrzostwa Świata, tak teraz będzie na odwrót, będziemy ciągle awansować na EURO, a nie na Mundial. Bo we Francji jesteśmy już na 99%.

Spokojnie, nie rozpędzaj się tak :D Do awansu na Euro 2016 jeszcze daleko, a co dopiero mówić o kolejnych turniejach...
Póki co zagraliśmy dopiero 4 z 10 meczów eliminacyjnych. Jeszcze wszystko może się zdarzyć. Taka Szkocja ma o 3 pkt mniej niż my, ale oni jeszcze nie grali z Gibraltarem. A z Gibraltarem każdy wygra więc mecze z nimi będą bez znaczenia. My o 2 miejsce w grupie będziemy walczyć z Irlandią i Szkocją. Czyli w sumie 4 mecze decydujące o awansie (w domu i na wyjeździe), z których dotąd rozegraliśmy tylko 1 - ze Szkocją. I go zremisowaliśmy. Czyli wszystko jest możliwe. Na porażkę z Niemcami na wyjeździe możemy sobie pozwolić, ale jeśli przegramy też wyjazdy ze Szkocją i Irlandią to nasza sytuacja bardzo się skomplikuje.
Póki co jest dobrze, ale nie popadajmy w hurraoptymizm.

Grosickiego szkoda, no ale taki jest sport. W klubie czeka go 2 albo 3 miesięczna pauza, ale na następny mecz reprezentacji (w marcu) powinien być gotowy.

Krok i co to są te sowie grupy? Nasi grają też w eliminacjach do mistrzostw świata ornitologów?

K - k - 2014-11-15, 13:30

:plotka:
Davos - 2014-11-15, 13:36

No na razie sytuacja jest spoko, ale mówię - poczekajmy do meczów z Irlandią i rewanżu ze Szkocją.
W marcu gramy u siebie z Irlandią i to będzie cholernie ważne spotkanie - jeśli uda nam się wygrać, wtedy awans będzie naprawdę blisko...

Aha, no i zapomniałem napisać o wczorajszym meczu Grecja - Wyspy Owcze :-D Jak dla mnie mega sensacja, chyba największa od lat. Wyspom Owczym zdarzało się odbierać komuś punkty, ale najczęściej remisując u siebie i to z kimś z o wiele niższej półki niż byli mistrzowie Europy. Grecja jest w potężnym kryzysie, a ich sytuacja w grupie póki co dramatyczna. Bardzo możliwe, że tym razem nie uda im się awansować na duży turniej.

Szyszek - 2014-11-15, 14:37

Polacy w pierwszej połowie byli niemrawi, no ale już druga połowa była nasza!
Aż mnie dziwi, że nasi kopacze zamieniają się powoli w piłkarzy! Póki co nasza sytuacja jest naprawdę dobra, ale teraz nie mogą spocząć na laurach i muszą kontynuować dobrą grę. Droga do Euro jeszcze daleka i wszystko się może zdarzyć.

A co do meczu Grecja-Wyspy Owcze....
Hahahahahaha, o ja nie mogę, beka z Grecji! :-D

brzozik70043704352251515 - 2014-11-15, 14:39

moze Blaszczykowski sie wykuruje i zastapi Grosickiego -.-
Davos - 2014-11-16, 03:05

Paradoksalnie bez Błaszczykowskiego nasi po raz pierwszy od lat zaczęli coś grać. W ogóle w marcu Niemcy grają z Gruzją więc zgarną 3 pkt, podobnie jak Szkocja, która zagra z Gibraltarem. Nas czeka wyjazd do Irlandii i jeśli go przegramy to 4 zespoły w naszej grupie będą miały po 10 pkt. To będzie dopiero jazda :D Ale mam nadzieję, że nasi wywalczą przynajmniej remis.

Sobotnie mecze były jeszcze ciekawsze niż piątkowe. Austria wygrała u siebie z Rosją i jest nadal liderem grupy G, z wyraźną przewagą nad Rosją, Szwecją i Czarnogórą. Mołdawia przegrała u siebie z Liechtensteinem co jest pewną niespodzianką. Sensacją jest natomiast punkt wywalczony przez San Marino! Udało im się zremisować u siebie bezbramkowo z Estonią. Zwycięską passę kontynuuje też Słowacja, która wygrała na wyjeździe z Macedonią 2:0 i prowadzi w grupie C, mając na koncie 12 pkt po 4 meczach i wyprzedzając Hiszpanię i Ukrainę o 3 pkt.

Póki co te eliminacje są świetne :) Zespoły, które były faworytami swoich grup, grają źle lub co najwyżej przeciętnie, za to liderami są ci, na których nikt nie stawiał. Eliminacje niespodzianek :) Mam nadzieję, że ta tendencja się utrzyma.

Szyszek - 2014-11-16, 22:13

Oj, mi też te eliminacje się bardzo podobają! Polska zaczęła grać naprawdę fajnie, San Marino udaje się ugrać remis, Austria w dobrej formie, Liechtenstein wygrywa, podobnie Wyspy Owcze, świetnie sobie również radzą Islandia i Słowacja, wiele klasowych ekip jak Niemcy, Holandia czy Włosi bez błysku... same niespodzianki mamy! Kto by się spodziewał takiego obrotu spraw przed rozpoczęciem eliminacji? Ja na pewno nie ;)
Właśnie dlatego uwielbiam urok sportu: Nigdy nic nie wiadomo, jak się wszystko potoczy!

brzozik70043704352251515 - 2014-11-16, 22:35

ale zadyma we Wloszech ;D
Davos - 2014-11-17, 00:18

Holandia wreszcie się przełamała i wygrała z Łotyszami 6:0. Nieźle. Teraz pewnie rozpoczną marsz w górę tabeli.
Islandia niestety nie dała rady Czechom i tym razem przegrali. Szkoda. Ale szanse na awans ciągle mają duże.
Belgia zremisowała u siebie bezbramkowo z Walią. To jest pewna niespodzianka bo Walia pozostaje w czubie tabeli, chociaż fotel lidera straciła na rzecz Izraela, który pokonał u siebie Bośnię i Hercegowinę. Kurczę, szkoda mi Bośniaków, bo lubię tę drużynę. Ale to kolejny zespół, który jest w kryzysie i muszą się do marca odbudować bo stracą szansę na awans.
Z innych ciekawych wyników - przełamała się Turcja, która wygrała z Kazachstanem 3:1. Ale ciekawiej było w Bułgarii, która podejmowała Maltę. I padł remis 1:1. Czyli kolejny europejski kopciuszek wyrywa punkty teoretycznie lepszej drużynie :)

No i na koniec mecz Włochy - Chorwacja. Na murawie remis 1:1, ale na trybunach z tego co widzę, też się nieźle działo :]

ChodnikowyWilk - 2014-11-17, 14:32

Co tam się takiego działo na tym meczu Włochów?
matheus3004 - 2014-11-17, 18:05

ChodnikowyWilk napisał/a:

Chorwaccy kibice wrzucali race na murawę.

JankielKindybalista85 - 2014-11-18, 01:11

Bo ustasze to ladacznice w czerwono białą szachownicę!
brzozik70043704352251515 - 2014-11-20, 16:25

ChodnikowyWilk napisał/a:

https://www.youtube.com/watch?v=HI8XuMd2ENI

ChodnikowyWilk - 2015-03-28, 11:49

Jak wszyscy pewnie wiedza, jutro nasze orly graja z Irlandia. Jaki obstawiacie wynik? Moj typ to skromniutkie 2:0 dla Polski, oba gole strzeli Milik :D
Davos - 2015-03-28, 12:28

Ja myślę, że będzie dosyć wyrównany mecz i 1:1 na koniec. Ale nie obrażę się, jeśli nasi wygrają, choćby i po najbrzydszej grze ;)

W ogóle w grupie jest ciekawa sytuacja, bo Polska ma 10 pkt, a Niemcy, Irlandia i Szkocja po 7. Szkocja gra z Gibraltarem więc ma pewne zwycięstwo. Niemcy mają mecz z Gruzją - co prawda na wyjeździe, ale nie wierzę, żeby zaliczyli aż taką wtopę, by tego nie wygrać. Więc też zgarną 3 pkt. Gdyby jeszcze Irlandia wygrała z nami (oby nie), to wszystkie te 4 kraje będą mieć po 10 pkt.
W tej grupie walka o awans będzie trwać do samego końca.