Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Roleplay - Tajemnicza Wyspa - Tajemnicza Wyspa - komentarze
Tortuga - 2017-10-18, 21:39 1. Bywa
2. Naprawiłem
3. TakAscara - 2017-10-18, 21:41 CZY TYLKO JA ŻYJĘ W ŚWIECIE WSZECHWIEDZĄCEGO NARRATORA ALE NIE WSZECHWIEDZĄCYCH BOHATERÓW?
Jak Prus napisał, że Łęcka lata za Starskim, to czy Wokulski o tym wiedział? Albo Prus powinien nie wiedzieć, że Łęcka lata za Starskim, żeby Wokulski nie wiedział? Nie mam w nawyku ukrywania takich rzeczy w narracji, to że wiedzą inni narratorzy, nie sprawia, że wiedzą postaci.macbed - 2017-10-18, 21:45 to jest bulwa bez sensu
prywatne rozmowy między uczestnikami z pewnością wyjaśnią wiele kwestii np. Mackers chce żeby Davos opowiedział mu coś o sobie a ten powie np. "umiem rozbijać kokosy dupą"
i wtedy jak trzeba będzie rozbić pozyskane kokosy to wszyscy będą patrzeć na davosa
ok można udawać że się o tym nie wie ale takich sytuacji będzie więcej i tego nie ogarniemy
nie wiem jak to rozwiązaćTortuga - 2017-10-18, 21:47
macbed napisał/a:
nie wiem jak to rozwiązać
A ja wiem. Chcecie coś ukryć przed innymi? Infformujecie mnie na PW. Tyle.Mackers - 2017-10-18, 21:47 Ascara, o wiele ciekawiej będzie się potem czytać podsumowanie. Będzie można się dowiedzieć o wątkach, których nie znaliśmy, a były istotne.Ascara - 2017-10-18, 21:47
macbed napisał/a:
Mackers chce żeby Davos opowiedział mu coś o sobie a ten powie np. "umiem rozbijać kokosy dupą"
i wtedy jak trzeba będzie rozbić pozyskane kokosy to wszyscy będą patrzeć na davosa
O JAK RYKŁAM Nadir - 2017-10-18, 21:49
Ascara napisał/a:
CZY TYLKO JA ŻYJĘ W ŚWIECIE WSZECHWIEDZĄCEGO NARRATORA ALE NIE WSZECHWIEDZĄCYCH BOHATERÓW?
Jak Prus napisał, że Łęcka lata za Starskim, to czy Wokulski o tym wiedział? Albo Prus powinien nie wiedzieć, że Łęcka lata za Starskim, żeby Wokulski nie wiedział? Nie mam w nawyku ukrywania takich rzeczy w narracji, to że wiedzą inni narratorzy, nie sprawia, że wiedzą postaci.
O to tak bardzo!
Btw. coś dzisiaj będę musiała pisać skoro poszłam do tego lasu po wodę i nie wiem czy ją znalazłam? Bo chciałam iść spać, a nie chcę znowu gry spowalniać.macbed - 2017-10-18, 21:49
GM napisał/a:
A ja wiem. Chcecie coś ukryć przed innymi? Infformujecie mnie na PW. Tyle.
No i Mackers pyta Davosa w temacie, ten mu odpowiada na PW a reszta uczestników w końcu nie wie czy odpowiedział czy nie
to się będzie jebać coraz bardziej jeśli nie znajdziemy rozwiązaniaKicerK - 2017-10-18, 21:50 Ale wsumie przecież prawdziwy rolplej tak wygląda że każdy słyszy wszystkoTortuga - 2017-10-18, 21:51 Bardziej miałem na myśli - gracz pisze "znalazłem 5 butelek wody", a do mnie na PW "znalazłem 6, jedną ukryłem". Coś w tym guście.
Nie, Nadire, Ty z Antkiem masz wolne na razie. Ascara - 2017-10-18, 21:54 GM, czemu odrzuciłeś mój post?
[ Dodano: 2017-10-18, 22:54 ]
Przecież taka jest prawdaMoris299 - 2017-10-18, 21:55
ten nasz samolot jest mniej więcej w takim stanie jak tutaj? bo to ważne - co można z niego odzyskać itp.Tortuga - 2017-10-18, 21:55 Bo już sobie to ustaliliśmy jak ma wyglądać. Moris - tak.Ascara - 2017-10-18, 21:57 No i będziesz edytował i co chwilę pisał "NIE, MACBED NIE MOŻESZ ZNALEŹĆ POD FOTELEM PILOTA BAŁAŁAJKI, BO TAM JUŻ ASCARA UKRYŁA WODĘ, O CZYM NIE WIEDZIELIŚCIE, BO TO BYŁO W TAJEMNICY"?
Przecież to jest bez sensu... icywind - 2017-10-18, 21:58 Słabo tą grę prowadziszTortuga - 2017-10-18, 22:01
Ascara napisał/a:
No i będziesz edytował i co chwilę pisał "NIE, MACBED NIE MOŻESZ ZNALEŹĆ POD FOTELEM PILOTA BAŁAŁAJKI, BO TAM JUŻ ASCARA UKRYŁA WODĘ, O CZYM NIE WIEDZIELIŚCIE, BO TO BYŁO W TAJEMNICY"?
Przecież to jest bez sensu...
Właśnie jest sens, dzięki temu bardziej ryzykujesz że ktoś ją odnajdzie.
Znam forumków, będą albo specjalnie unikać, albo specjalnie tak chodzić, nawet jeśli teoretycznie nie powinni wiedzieć. Tak będzie najlepiej.Ascara - 2017-10-18, 22:01 OK, to kitram wodę gdzie indziej, zaraz napiszę Tobie i macbedowi gdzie.Moris299 - 2017-10-18, 22:02
icywind napisał/a:
Słabo tą grę prowadzisz
^ dokładnie
niby
Cytat:
Wyspa jest chyba nawet większa od tej na drugim planie, samolot był duży, wokół leży pełno martwych ciał.
to odpowiedź na to w jakim stanie jest samolot xDmacbed - 2017-10-18, 22:03
Ascara napisał/a:
NIE, MACBED NIE MOŻESZ ZNALEŹĆ POD FOTELEM PILOTA BAŁAŁAJKI
bulwa czemu
BARDZO by mi się przydała na tej wyspie