Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Filmy i seriale - Filmweb
Lilith - 2016-10-23, 12:52 Ja pierdolę. Ja oceniam film 10/10 jak faktycznie jest wybitny, a 1/10 jak to gniot nad gnioty. W życiu wystawiłam tylko dwie jedynki i trzy dziesiątki [tak, oceniam tylko anime, ale to tak samo, jakbym oceniła normalny film].
Wait... Avatar 10/10?
Daję góra 6/10, podciągam ocenę o jeden za efekty specjalne. Byłam w kinie na Avatarze w 3D, przereklamowany, ale zły też nie był.
V jak Vendetta ocenić na 1/10. Jakbym miała konto na filmwebie, u mnie by było 7/10.
Reszty filmów nie oglądałam, generalnie mało filmów oglądam.
PS. Ciekawa jestem jak kolo by The Room ocenił. Ja bym się wahałam między 1 a 2/10 w tym przypadku.widzu - 2016-10-23, 12:55 Lilith_Madness, każdy popularny film na filmwebie ma grupę antyfanów, którzy dają jedynki i w połowie wątków na temat tego filmu obrażają ludzi, którym ten film się podoba.
Taka magia filmweba.
[ Dodano: 2016-10-23, 12:58 ]
Dlatego takie Służące są wyżej niż "Obcy: 8 pasażer Nostromo".Zaknafein - 2016-10-23, 13:02
widzu napisał/a:
Dlatego takie Służące są wyżej niż "Obcy: 8 pasażer Nostromo".
co masz do slużących kurwa
to dobry film byłLilith - 2016-10-23, 13:16 widzu, wczoraj przeglądając Tanuki, a konkretniej komentarze odnośnie jednego z najgłupszych yaoiców, jakie dane mi było oglądać (Nakedyouth, no kurwa nie polecam, choć grafika niczego sobie).
Jedna laska dała temu 1/10 i wyjaśniła dlaczego, to przysrała się do niej inna, co dała 9/10, no bo jakim prawem jak się coś nie podoba dawać 1/10, jak to takie złe nie było. Można łatwo gunwoburzę odszukać [btw, ja temu dałam 3/10, bo grafika mi się spodobała, bez tej ładnej grafiki poszło by pewnie 2/10. Po prostu nie lubię, jak jakaś produkcja udaje ambitną, a w rzeczywistości jest zwykłym bełkotem].
Tak, wiem, tu sytuacja odwrotna.
Także takie rzeczy nie tylko na Filmwebie.Davos - 2016-10-23, 13:50 "Wołynia" jeszcze nie oglądałem, ale wybiorę się do kina jak tylko będę mieć trochę więcej czasu. A że to będzie dobry film, wiedziałem odkąd usłyszałem, że nakręci go Smarzowski.Dead_Laugh - 2016-10-23, 13:57 Filmweb jest niezłym gównem. Dużo osób ocenia filmy bez obejrzenia. Zawsze to są subiektywne oceny, zresztą trudno o inne ale dawać 1/10 tak o sobie albo 10/10 no to jest urok Filmweba.ChodnikowyWilk - 2016-10-23, 14:18
Dead_Laugh napisał/a:
Filmweb jest niezłym gównem. Dużo osób ocenia filmy bez obejrzenia. Zawsze to są subiektywne oceny, zresztą trudno o inne ale dawać 1/10 tak o sobie albo 10/10 no to jest urok Filmweba.
Nie sądzę by na takim imdb było dużo lepiej, oceny są w przybliżeniu podobne, a na FW to wszystko się równoważy, bo jest grupa antyfanów filmu z 1, grupa wielkich fanów z 10 i obiektywni ludzie, i to się ładnie pośrodkuje.
Słyszałem też że była na fw akcja celowego zaniżenia oceny Matrixa i American Beauty, ale nie wiem czy to prawda.
Marcin55522 napisał/a:
Tylko nie pobierajcie go z torrentów bo będziecie mieć kłopoty.
^ No z polskimi filmami radzę uważać, bo wejdą smutni panowie i wyniosą komputer Lilith - 2016-10-23, 14:20 Dead_Laugh, to nie Filmweb jest gównem, tylko ma durnych użytkowników.Mormegil - 2016-10-23, 14:22 To nie Filmweb ma durnych użytkowników, tylko ludzkość ogółem jest durna.Lilith - 2016-10-23, 14:24 To nie ogół ludzkości jest durna, tylko jej część.Mormegil - 2016-10-23, 14:30 Większa część, która sprawia, że ludzkość jako całość jest durna.Lilith - 2016-10-23, 14:36 Dobra, w tym wątku mieliśmy filmy oceniać, a nie filozofować
Hmmm... Jest temat od nie polecania filmów? Bo mam kilka takich filmów, co radziłabym się od nich z daleka trzymać widzu - 2016-10-23, 14:38
Zaknafein napisał/a:
widzu napisał/a:
Dlatego takie Służące są wyżej niż "Obcy: 8 pasażer Nostromo".
co masz do slużących kurwa
to dobry film był
Nie mówię, że to był zły film. Na filmwebie ma 8/10, ja osobiście wahałbym się między 7/10 i 7,5/10, ale to tylko moja opinia.
Chciałem pokazać sytuację, że filmy, które nie są kultowe i znane przez większość (jak "Służące" na przykład) mają adekwatną do siebie ocenę, taką jaką powinny mieć.
A te filmy, które kojarzą wszyscy (jak "8 pasażer Nostromo") mają zaniżoną ocenę (w tym przypadku 7,8) tylko dlatego że są znane i przyjdą takie typy jak Sorcerer_wf i dadzą 1/10 tylko dlatego, że "o, jaki to ja nie jestem znaffca, film to gówno, bo ludzie go lubią, ja oglądam tylko kino niezależne, hurr durr. A potem dają 10/10 dla Kac Wawy.ChodnikowyWilk - 2016-10-23, 14:39 Lili nie ma, możesz tu. Nie ma moim zdaniem sensu tworzyć takich tematów jak "niepolecane filmy" "złe produkty" itp idt etcLilith - 2016-10-23, 14:46 Kurde, trzymajcie się z daleka od filmu Narodziny [tytuł oryginalny Birth, czyli normalnie przetłumaczyli].
Jakie to było mdłe, to szok. I fabuła pokręcona, nielogiczna, zakończenie urwane. Ludzie się tym zachwycają, a ja takie *WTF!?*
To nie Filmweb ma durnych użytkowników, tylko ludzkość ogółem jest durna.
A Słownik coś nie do końca dobrze te posty poprzenosił bo mój post o "Wołyniu" do "polecania filmów" by pasował, a tutaj - ni chuja SlownikOrtograficzny - 2016-10-23, 20:37 Na V2 wszystkie posty z tematu były na jednej stronie do dzielenia. Na V3 już jest na strony podzielone, a że nie chciało mi się dzielić z 2 stron i kleić potem z 3 tematów to dałem "wydziel wszystko od tego posta". Jak się nie podoba to se przenieś. Nadir - 2016-10-23, 20:41 Jakie adminy leniwe to ja nawet nie