To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Gry i zabawy forumowe - IV edycja najprawilniejszego turnieju w sieci

Zabek05 - 2016-11-07, 20:26

no kazdy z kazdym

[ Dodano: 2016-11-07, 20:27 ]
widzu napisał/a:
Gmochnąć

xD

Dead_Laugh - 2016-11-07, 20:27

Zabek05 - 2016-11-07, 20:29

masz wodzu

Jankiel na PW napisał/a:
Dlatego ja jestem wręcz fanem maksymalnej prostoty. Po prostu liga. I nic więcej. Nawet play-offs na koniec. Liga jak w piłce nożnej. Każdy z każdym mecz i rewanż albo 3 mecze w zależności od tego ilu graczy będzie - jeśli się złosi 12 osób to nam daje 22 lub 33 mecze. Mecz składający się z 3ch partii. Za wygranie 3-0 3pkt. Za każdą inną wygraną 2pkt (a może być np. 15-15, 16-14, 13-13 i to się w ostatecznym rozrachunku będzie liczyć jako 1-0 bo dwie partwie remisowe czyli tak jakby było 0-0 i trzecia wygrana. Czaisz o co kaman na pewno) - tu zmieniłem zasady (przyp. red.) Za remis 1pkt. I tyle z przepisów. 1 w tabeli wygrywa ligę. Nie będzie można tracić punktów ze słabiakami. Klasyka. Tak tośmy jeszcze nie grali chyba że bez jakichkolwiek dodatków.

Tylko żeby było ciut emocji i bez chaosu trzeba by pilnować żeby to się rundami rozgrywało. Znaczy dopiero jak każdy zagra z każdym to będzie mozna przystąpić do rewanży (i dopiero po rewanżach zagranych przez wszystkich na full dopiero do ew. 3ciej rundy) żeby nie było jak zawsze że parę osób w jeden dzień zagra z 5ma innymi wszystkie 3 mecze i tabela już jest jasna a połowa ekipy kurwa drobi mecze w tempie morisa.

ChodnikowyWilk - 2016-11-07, 20:32

Czyli jak będą w meczu 4 remisowe rundy i jedna wygrana to wynik końcowy to 1:0? A jeśli przed 5 rundą ktoś będzie miał 3 wygrane to już koniec, dobrze zrozumiałem?
Zabek05 - 2016-11-07, 20:32

tak
widzu - 2016-11-07, 20:34

Zabek05, ale rzuć jakąś tabelę kto gra, ok?
Dead_Laugh - 2016-11-07, 20:35

O 21 będzie. Mówił Ząbek.
Zabek05 - 2016-11-07, 20:36

Jakby ktoś jeszcze nie zrozumiał:

Mecz trwa do 3 wygranych partii, ale nie dłużej niż 5 partii łącznie.
Za remis w danej partii nie są nikomu przyznawane punkty w meczu.
Jak po 5 partiach będzie np. 2-1 to mecz się kończy, oczywiście na korzyść tego kto wygrał więcej rund.
3 punkty do tabeli są za najszybsze możliwe zwycięstwo, czyli opierdolenie równiutko przeciwnika w trzech partiach po kolei.
Za każde inne zwycięstwo (czyli też 3-0 po dwóch wygranych, remisie i znów wygranej) są dwa punkty.
Za remis punkt.
Za przegraną zero punktów.

Antybristler - 2016-11-07, 20:49

Zapisuję się.
Moris299 - 2016-11-07, 22:38

Kiedy ja mówię, że możemy zrobić grę na prostych zasadach (pisałem o tym już 2 miesiące temu i dawno było by już rozegrane a teraz byśmy ustalali V edycję):

jakiś user napisał/a:
NIE DEBILU KURWA TO JEST NUDNE TAK GRAĆ KAŻDEMU SIĘ TO JUŻ PRZEJADŁO

jakiś inny user napisał/a:
WEŹ SPIERDALAJ MORYS TYLKO TURNIEJE ZABKE BO ON ROBI FAJNE UROZMAICENIA A NIE CIĄGLE TAK SAMO

jakiś jeszcze inny user napisał/a:
TYLKO ZABKE HEHEH A NA TAKICH PROSTYCH ZASADACH TO NIE BO TO ZBYT NUDNE BĘDZIE POZDRO

Kiedy Zabek mówi "zrobimy na prostych zasadach"

jakiś user napisał/a:
O TAK ŚWIETNIE TAK NAJLEPIEJ WCHODZĘ W TO

jakiś inny user napisał/a:
PROSTOTA NAJLEPSZA! NIE MA CO KOMBINOWAĆ! GRAMY!

jakiś jeszcze inny user napisał/a:
NO I TAKIE ZASADY SĄ NAJLEPSZE!!!!!!!!!!!1111111111111ONEONEONEone

[ Dodano: 2016-11-07, 22:38 ]
jesteście kurwa pojebani

Dead_Laugh - 2016-11-07, 22:41

Dziękuję <3
ChodnikowyWilk - 2016-11-07, 22:42

XDD
krojechleb - 2016-11-07, 22:42

ja chyba nie jestem
widzu - 2016-11-07, 22:46

Moris299, nie chodzi o to, że Twój pomysł jest zły, tylko turniej Quizwania od zawsze organizuje Zabek i tego się trzymamy dopóki sam dobrowolnie nie zrezygnuje z tej funkcji.

Do kancelarii premiera też byś wszedł ze słowami "ok, teraz jak chcę porządzić, spierdalaj"?

Zabek05 - 2016-11-07, 22:48

widzu napisał/a:
Do kancelarii premiera też byś wszedł ze słowami "ok, teraz jak chcę porządzić, spierdalaj"?

:D

[ Dodano: 2016-11-07, 22:49 ]
może te pińcet plus zabierze chociaż

Moris299 - 2016-11-07, 22:50

widzu napisał/a:

Tak :troll:

JankielKindybalista85 - 2016-11-07, 23:02

AHA! JESZCZE JEDNA ZASADA! W weekend nie gramy z Morisem. Bo w weekend go by mogło ponieść do Posen na figle-migle ze Stefanem Mańką Siarzewskim. A że oni jak sa razem to się zapominają przelogować z konta na forum to równie dobrze Manka mogłaby "zapomnieć" że teraz mecz gra Morync i zagrać se zamiast niego. I mówię poważnie. Ja tam Moris nie twierdzę, żeś tępy i potrzebujesz takiej pomocy, bo w poprzednich edycjach potrafiłeś zadziwić świat pojedynczymi wynikami niczym jakas Islandia, ale ja wam po prostu nie ufam: wszak miłość jebie pod deklem. :troll:

Ząbkę dorzuć z poprzednich turniejów listę nicków w gierce to swojego załozycielskiego posta (gdzieś nad tabelą wklej) i ludkowie niech uaktualnią, a potem kurde wyszukiwac się i grać. Kto chce, zapraszam, dzień w dzień po 15:30 - się uda zagrać albo nie uda. Ale przed 15:00 nie uda się na pewno bom w robocie. W po 15tej uderzajcie - nudzę się zawsze w tramwajach, chętnie po drodze do domu opierdolę jakiegoś frajera (albo zostanę ojebany przez faworytów.)

To wszystko, Król Życia przemówił. Dziękuję za uwagę.

Zabek05 - 2016-11-08, 12:28

Aha, i taki issue do wytłumaczenia jeszcze:

Cytat:
i [Dzisiaj 9:37] ChodnikowyWilk: Dobre to ktoś quizy ze mną chce?
i [Dzisiaj 10:02] Lilith_Madness: Mogę ja :)
x e i [Dzisiaj 10:19] Zabek05: no ale po coś są te kolejki wprowadzone :|
i [Dzisiaj 10:27] ChodnikowyWilk: E to nie ma sensu moim zdaniem, bo ktoś będzie afk przez tydzień i turniej będzie trwał wieczność

Wilku kolejki są po to żeby nie było sytuacji jak w pierwszych dwóch edycjach że garstka najaktywniejszych zawodników skończy mecze w tydzień a reszta będzie się opierdalać chyba że się wcześniej zniechęci bo i tak nie mają szans na jakąś wysoką lokatę.
Poza tym w IV edycji każdy ma do rozegrania co najmniej 90 partii, mniej więcej tyle samo co we wszystkich poprzednich edycjach razem wziętych więc trzeba ten turniej rozłożyć w czasie żeby każdy zagrał te 3-4 partie dziennie, na to chyba znajdziecie codziennie czas

[ Dodano: 2016-11-08, 12:32 ]
Zresztą jak kogoś nie ma tydzień to może sobie nadrobić. A grania meczy awansem nie polecam bo - pierwsze primo - to co napisałem wcześniej, a drugie primo - potem ciężko się szuka meczy w tabelce żeby wpisać tam wyniki

ChodnikowyWilk - 2016-11-08, 12:43

Ok, tylko źle to zorganizowales, po pierwsze trzeba było napisać ze gramy po kolei kolejki, a najlepiej zrobić tak ze starcia nastepnej kolejki będą ujawnione dopiero po skończeniu poprzedniej. Bo teraz to już każdy se jak chce zagrał
widzu - 2016-11-08, 15:18

No trochę kiepsko rozplanowane to wszystko.

Skoro robisz tabelę jak w piłce nożnej to wylosuj wcześniej kto ma z kim grać, na mecze też nie przyjeżdża się "na ślepo".