To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Ciekawostki ze świata i kraju - Dzisiaj mija 25 lat odkąd homofilia przestala chorobą [*]

Love178 - 2015-05-19, 18:52

A kto powiedział, że ja byłam
icywind - 2015-05-19, 18:54

love178 napisał/a:
A kto powiedział, że ja byłam

Nie musisz, ty jesteś Japonią, myślałem, że kiedy już to powiedziałem.

Love178 - 2015-05-19, 18:55

Ja bym temu nadała smak czystej radości, więc mniej więcej to, co napisał Szyszek
WojtekVanHelsing - 2015-05-20, 16:53

JankielKindybalista85 napisał/a:
Dzieci niet w żaden sposób. I to nie z żadnej niechęci do innej orientacji. Po prostu przy okazji każdego rozwodu psychlogowie podnosza larum, ze do prawidłowego rozwoju dziecko powinno wychowywac się wpełnej rodzinie, gdzie jest ojciec i matka. ojciec i matka. Mężczyzna i kobieta. Więc skoro powszechnie uważa się za złe dla rozwoju psychicznego dziecka gdy rozpada się hetero rodzina, podstawowa komórka społeczna to w jaki sposób mozna lekką reką pozwalac na wychowywanie innych dzieci w rodzinie gdzie ten pożądany układ w ogóle nie zaistniał bo jest tam dwóch ojców albo dwie matki.

Dziecko musi mieć wzorzec męski i wzorzec kobiecy. Musi czuć dwa rodzaje miłości rodzicielskiej. I tu nie chodzi o żadne patologie ale para gejów/lesbijek obu tych bodźców dziecku nie dostarczy choćby byli najwspanialszymi ludźmi na świecie i choćby się nie zesrali. Bo biologia. Koniec kropka. Szach mat. I dlatego sorry. Z autentyczną przykrością, bo to nie ejst żadna mściwa niechęć bo nie bo pedały, nic z tych rzeczy, ale odmawiam homoseksualnym paropm prawa do posiadania dzieci. Dla dobra tychże dzieci.

Oczywiście mozna twierdzić, ze większośc rodzin hetero obecnie się rozpada i jest dysfunkcyjnych i patologicznych więc dzieci i tak nie są właściwie wychowywane, ale co z tego? Czy w imie tego, ze wzorzec idealny nie jest realizowany przez tych, których opbowiązuje ma się prawnie pozwalać na obniżenie go w przypadku innej grupy? To by była nierównośc prawna i społeczna na korzyść homo. I rzecz w najwyższym stopniu szkodliwa dla dzieci. to przede wszystkim. I tez zupełnie nie chodzi tu o to, o czym krzyczy lewactwo, że to wynika z obawy, ze dziecko tez wyrośnie na homo. To nieprawda, chociaż twierdzenie że gejowstwo najbliższych nie ma zupełnie żadnego wpływu na to jakie będzie dziecko w przysżłości to tez skurwysyńska manipulacja. niestety, dla dziecka musza isnieć matka i ojciec a facet który wieczorami obciąga i bierze w tyłek a w dzien pierze i gotuje nie stanie się przez to matką dla dzieciaka, co najwyżej żoną dla partnera.

Akurat adopcja to inny temat, ale faktem jest, że ci sami ludzie ktorzy pieprzą o dobru dziecka, rodzinie itd. chcą je oddac homosiom, przy okazji normalnym rodzicom zakazują wielu rzeczy na ktorych od pokolen byli wychowywani ludzie, programy "Bajki bez przemocy" itd.

[ Dodano: 2015-05-20, 17:53 ]
icywind napisał/a:
Cytat:
To oczywiste. Nie po to taka drag queen robiła sobie mejkap i fryzurę przez 8 godzin żeby potem w minutę to zniszczyć w jakichś aktach wandalizmu czy przepychankach. Logika, ludzie, logika!

:haha:
Cytat:

Ale wracamy do mojego pytania: skoro to normalni ludzie, czego w żaden sposób nie neguję, to po chuj parada? Czy normalni ludzie chodza po mieście z transparentami "patrzcie jaki jestem normalny"? Nie. I skoro to był przemarsz normalnych ludzi to dlaczego nazywano go marszem równości, tolerancji czy tam parada gejów a nie "Paradą normalnych ludzi"? Po co to komu? Na co to potrzebne?

Bo heteroseksualiści ie muszą nikogo przekonywać, że są normalni do kurwy nędzy. No trochę logiki jak mówiłeś, skoro każdy uznaje, że jesteś normalny to po co masz o tym mówić?
A na po to, że zanim nie było parad to nikt nie zwracał uwagi, że jest jakikolwiek problem z traktowaniem osób homoseksualnych. Nie chodzi tylko o prawo ale też o nastawienie ludzi. W demokracji jeśli jakaś grupa chce demonstrować to ma do tego zasrane prawo. Myślisz, że to takie niepotrzebne? Gdyby nie parady to w ogóle zamiatałoby się problem pod dywan. Parady to też dowód, że jest dużo ludzi którzy chcą wyjść na ulicę domagając się praw i taki jest ich cel. Trudno domagać się czegoś w pojedynkę. Gdyby rok w rok jakaś inna grupa wychodziła licznie na ulicę to już dawno by nie musiała bo rząd uznałby, ze się trzeba tym zająć.

Barbra napisał/a:

Po prostu czuję że zaraz usłyszę argument "przecież też mogą wziąć ślub z osobą przeciwnej płci, to jest równe prawo" i gotuje się we mnie jak to słyszę lalala :-)

:piwo:

[ Dodano: 2015-05-18, 12:23 ]
JankielKindybalista85 napisał/a:

I sluby cywilne tez powinni móc brać, tak jak i hetero, mi to zupełnie nie przeszkadza. I to jest własnie równe prawo. A Ty byś czego właściwie dla nich chciała bo nie do końca rozumiem czemu i co dokładnie się w Tobie gotuje? nie kumam w czym problem?

Przeczytaj wypowiedź Barbry. Zwróć uwagę na słowa przeciwnej płci

1. ALe heteroseksualisci sa normalni i nikt nie ma co do tego watpliwosci, homosie normalni nie sa, wiec probuja na sile przekonac czy sa.

W demokracji rządzi większośc, natomiast gdyby nie media to nikt nawet nie wiedzialby o paradach rownosci, gdyby nie internet to zylo by pelno 20latkow ktorzy nie mieli by pojecia, ze istnieje cos takiego jak "homoseksualista"

Zresztą standardy normalnosci ustala wiekszosc (dlatego normalnosc nie zawsze jest dobra, ale to inna sprawa)

Akurat paradyt rownosci koncza sie tylko tym, ze jakis homos od czasu do czasu dostanie po ryju.

Barbra napisał/a:

Po prostu czuję że zaraz usłyszę argument "przecież też mogą wziąć ślub z osobą przeciwnej płci, to jest równe prawo" i gotuje się we mnie jak to słyszę lalala :-)

To jest stwierdzenie faktu oczywiste dla kazdej w miare inteligentnej osoby.

Barbra napisał/a:
Ale oni nie chcą pokazywać czy są normalni czy nie tylko chcą praw... Nie powiem że równych praw bo się zacznie długa dyskusja w której nie będzie mi się chciało już udzielać :p

1. Parady nic nie dają, panstwo ma je gdzies, nawet demokratyczne panstwa oleja parade mneijszosci

2. Parady rownosci powoduje wrogowosc a nie odwrotnie.

Barbra napisał/a:
Ale na tej paradzie było dokładnie DWÓCH drag queenow a reszta to normalni ludzie którzy przeszli sobie po mieście, co za problem

Oczywiście w mediach pokazują tylko ludzi z dildosami na ciele, tak samo relacje z marszu niepodległości to głównie filmiki z ludźmi wyrywającymi drzewka i rzucającymi race, ale po co pokazywać tych spokojnych

Nikt normalny nie widzi sensu by ktoś na paradach wyrazal swoje upodobania, nie ma znaczenia jakie to byly by upodobania.

Barbra - 2015-05-20, 17:19

WojtekVanHelsing napisał/a:
To jest stwierdzenie faktu oczywiste dla kazdej w miare inteligentnej osoby.

to co napisałam? dzięki

1. Parady nic nie dają, panstwo ma je gdzies, nawet demokratyczne panstwa oleja parade mneijszosci

nieprawda

Nikt normalny nie widzi sensu by ktoś na paradach wyrazal swoje upodobania, nie ma znaczenia jakie to byly by upodobania.

aha

c1ick - 2015-05-20, 17:26

[...]

Zgadzam się w stu procentach.

icywind - 2015-05-20, 18:23

Skoro tak to skąd ta mapa:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Plik:World_laws_pertaining_to_homosexual_relationships_and_expression.svg

Cytat:

Tak i dlatego przed pierwszą paradą sytuacja osób homoseksualnych była cudowna i parady to z nudy wymyślili
https://pl.wikipedia.org/wiki/Christopher_Street_Day

WojtekVanHelsing - 2015-05-20, 18:24

Barbra napisał/a:

nieprawda

1. Prawda, w panstwach demokratycznych ludzie boja sie o wyborcow, zaś homosie to niewielka czesc spoleczenstwa

2. To, ze jakiejs czesci spoleczenstwa jest dużo, nie znaczy, ze nalezy jej sluchac.

icywind - 2015-05-20, 18:26

1. Prawda, w panstwach demokratycznych ludzie boja sie o wyborcow, zaś homosie to niewielka czesc spoleczenstwa

2. To, ze jakiejs czesci spoleczenstwa jest dużo, nie znaczy, ze nalezy jej sluchac.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Plik:World_laws_pertaining_to_homosexual_relationships_and_expression.svg

Nie, kurwa, nikt na świecie nie posłuchał :roll:

macbed - 2015-05-20, 18:34

Tak jak napisalem w temacie o Zabku... Środowiskom homoseksualnym, ktore za symbol obrały sobie tęczę, należy się szacunek.. Wy tą symboliczną tęcze bezcześcicie i depczecie... Nie mowie że popieram homosiow jednak należy im sie jako taki szacunek. Nie wszyscy się obnoszą ze swoim pedalstwem, niektorzy żyja w ciszy... Takich toleruje

Ogolem tolerancja zależy od człowieka, jeden może mieć złe doświadczenia z homosiami np. molestowanie, inni mogą znać miłych gejow czy tez lesbijki... Co człowiek, to poglad, nie widze sensu narzucania poglądów innym, ktorzy maja inne doświadczenia w danej kwestii...

Co do parad, uwazam że to przekroczenie praw własnych homoseksualistow... Już tłumacze. Otoz wszyscy wiedza, że geje sa i będą. Nie trzeba tego demonstrowac. Tak wiec parady de iure godzą w różne aspekty zycia samych zainteresowanych. Gdyby zamiast tego siedzieli w domu i dyskutowali, jak by tu zapewnić sobie szacunek ludzi, oni robia z siebie idiotów. Takim osobom szczerze współczuje, bo świadczy to o ich problemach. A owe problemy są duże.

Rząd powinien zakazac takich parad, chociazby dla dobra samych homoseksualistow.

icywind - 2015-05-20, 19:13

Cytat:

Nie, kurwa, nikt na świecie nie posłuchał :roll:

No tłumacz dlaczego ty masz rację a ja się mylę. Czekam jaki debilizm wymyślisz :haha:

Całkiem_Dobry_Chłop - 2015-05-20, 19:20

macbed napisał/a:
Rząd powinien zakazac takich parad, chociazby dla dobra samych homoseksualistow.

Nie zgadzam się z tobą. Rząd nie powinien zakazywać parad. To zwykli homoseksualiści(jeśli im się to nie podoba) powinni wpłynąć na organizatorów parad, żeby je zlikwidować lub żeby wyglądały inaczej.

icywind - 2015-05-20, 19:26

Całkiem_Dobry_Chłop napisał/a:

Nie zgadzam się z tobą. Rząd nie powinien zakazywać parad. To zwykli homoseksualiści(jeśli im się to nie podoba) powinni wpłynąć na organizatorów parad, żeby je zlikwidować lub żeby wyglądały inaczej.

A może to ty wpłyń na heteroseksualistów w mediach, żeby nie eksponowali tak drag queen. A może ty spróbuj wpłynąć na heteroseksualistów, żeby kurwa wyluzowali i się nie oburzali tak o drag queen. Może wtedy dotrze do ciebie jak to bez sensu jest to co piszesz :P

Całkiem_Dobry_Chłop - 2015-05-20, 19:36

icywind napisał/a:

A może to ty wpłyń na heteroseksualistów w mediach, żeby nie eksponowali tak drag queen. A może ty spróbuj wpłynąć na heteroseksualistów, żeby kurwa wyluzowali i się nie oburzali tak o drag queen. Może wtedy dotrze do ciebie jak to bez sensu jest to co piszesz :P

Myślałem, że WY jako homosie macie wpływ na to, jak te parady wyglądają, ale wychodzi na to, że się tam tylko pierdoleniem zajmujecie :haha:

icywind - 2015-05-20, 19:39

Myślałem, że WY jako homosie macie wpływ na to, jak te parady wyglądają, ale wychodzi na to, że się tam tylko pierdoleniem zajmujecie :haha:

Po pierwsze to nie ma żadnego MY :P
Myślałem, że WY jako heterosie macie wpływ na to jak burdele wyglądają, wpłyń na to, żeby były darmowe :roll:

[ Dodano: 2015-05-20, 20:40 ]
Wiem, że niektórzy walczą z jakimś homolobby ale szok: nie ma czegoś takiego. Homoseksualiści to po prostu grupka ludzi których łączy tyle samo co heteroseksualistów.

Moris299 - 2015-05-20, 19:46

Całkiem_Dobry_Chłop - 2015-05-20, 19:49

icywind napisał/a:
Myślałem, że WY jako heterosie macie wpływ na to jak burdele wyglądają, wpłyń na to, żeby były darmowe :roll:

Burdel jako prywatny biznes nie może być darmowy. Myślisz, że dziwki, alfons albo burdelmama robią to dla przyjemności? Nie, oni to robią żeby ciągnąć z tego grubą kasę. A więc jak ktoś chce zaruchać to niech wyciąga portfel i płaci.

Zresztą za darmo to wiesz co możesz dostać :kick:

Moris299 napisał/a:
Obrazek

:kick:

icywind - 2015-05-20, 19:54

Burdel jako prywatny biznes nie może być darmowy. Myślisz, że dziwki, alfons albo burdelmama robią to dla przyjemności? Nie, oni to robią żeby ciągnąć z tego grubą kasę. A więc jak ktoś chce zaruchać to niech wyciąga portfel i płaci.

Zresztą za darmo to wiesz co możesz dostać :kick:

Dobra ale cokolwiek, nie masz magicznego wpływu na innych heteroseksualistów, tylko dlatego, że jesteś też hetero. O właśnie, lepszy przykład: Wpłyń na Zabka, żeby się zachowywał jak człowiek

Całkiem_Dobry_Chłop - 2015-05-20, 20:02

Gdyby większej liczbie homosiów to przeszkadzało to coś by z tym zrobili, ale skoro nic się z tym nie dzieje, to widocznie im to odpowiada. W przeciwnym wypadku coś na tych paradach by się zmieniło, albo homoseksualiści przestali by na nie chodzić, albo nawet powstałby jakiś alternatywny ruch, który nie pozwalałby zbokom brać udziału w swoich paradach.
icywind - 2015-05-20, 20:03

W tych paradach chodzi właśnie o to, żeby były tolerancyjne dla każdego :crazy: