Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Archiwum - Jeden wielki offtop...
KicerK - 2013-11-28, 16:26 Magda i Magdalena to też są różne imiona?
Cytat:
czemu? :o
Wracałem ze szkoły i tak mnie naszła taka myśl Nadir - 2013-11-28, 16:30
KicerK napisał/a:
Magda i Magdalena to też są różne imiona?
No a nie? Tak jak Maria i Marianna. RudaMaupa - 2013-11-28, 16:32 Jak Anna i Hanna.Sharvari - 2013-11-28, 16:37
Nadir napisał/a:
Tak samo jak Magda i Magdalena
serio? to jak ja mam na drugie imię?! ale chyba tak samo się zdrabnia. to znaczy drugie. jak Agnieszka i Agata, obie Agi.RudaMaupa - 2013-11-28, 16:47 To wszystko przez upraszczanie języka... Aga była od Agaty, a od Agnieszki Neszka i inne tego typu. Ala od Alicji i Aleksandry, Ola od Olgi. Takie tam.L - a - 2013-11-28, 17:39 Ja mam na imię Aleksandra i w domu mówią na mnie Leśka. A tak poza tym, to mało kto jest w ogóle świadomy istnienia tego zdrobnienia. No chyba, że to regionalizm, który nawet u szczytu popularności nie wykroczył z użyciem poza pewien mały rejon... nie wiem, nie znam się.JankielKindybalista85 - 2013-11-28, 18:09
RudaMaupa napisał/a:
Mieszkam na Hucie, a jestem ze Śląska, więc podwójna moc! Narzeczony też z bloków, więc na Hucie się odnalazł Tak czy owak będzie świetnie
Ruda jak się okaże, że na tym samym osiedlu mieszkamy to wtedy cho na solo bo Ci zrobię wjazd na chatę!
[ Dodano: 2013-11-28, 18:12 ]
Sharvari napisał/a:
ja widziałam paru ładnych rudzielców płci męskiej, bo istnieją, tylko faceci tego nie dostrzegają. a te rudzielce robią często ogromny błąd strzygąc się na łyso albo krótko, bo właśnie taka bujniejsza rudość jest bardzo fajna a długie włosy to już w ogóle. tacy bracia aktorzy-modele na przykład - Bartek i Marcel Borowiec.
Sharvari nie powiem, ciekawy gust!ZSK - 2013-11-28, 18:23 @Ruda: Gratuluję! Udanego i częstego spółkowania życzę co by z tego dużo piegatych pociech było AnswersMaster - 2013-11-28, 19:09
RudaMaupa napisał/a:
Ala od Alicji
A ja znów słyszałem ,że Ala i Alicja to dwa inne imionaser - 2013-11-28, 19:16
Sharvari napisał/a:
nie.
czemu? :o
Niektórzy mówią na Jana "zdrobniale" Janusz Davos - 2013-11-28, 19:24 Ruda, gratulacje!
Z dedykacją dla Twojego narzeczonego: http://www.youtube.com/watch?v=OeNcaUlyp9YBarbra - 2013-11-28, 20:27 wow, ile tu nowych rzeczy, Ruda, cieszę się z tobą nie wiem czemu ale jak ktoś się zaręcza to mnie to bardzo cieszy, to jest takie superromantyczne. ja nawet nie muszę nigdy wychodzić za mąż, w sumie nie wiem jak się potoczy moje życie ale chciałabym żeby ktoś mi się kiedyś oświadczył, mogę na zawsze być tylko narzeczoną, ohh ahh ile miłości
(jak na razie oświadczył mi się tylko Plejer ;D)
a piegi to jedna z najśliczniejszych rzeczy jakie można mieć na twarzy, dodają tyyyle uroku. ja nie mam ani jednego piega ale jak widzę kogoś kto ma to nie mogę się przestać patrzeć na twarz tej osobyqtasiorro - 2013-11-28, 21:03
Barbra napisał/a:
wow, ile tu nowych rzeczy, Ruda, cieszę się z tobą nie wiem czemu ale jak ktoś się zaręcza to mnie to bardzo cieszy, to jest takie superromantyczne. ja nawet nie muszę nigdy wychodzić za mąż, w sumie nie wiem jak się potoczy moje życie ale chciałabym żeby ktoś mi się kiedyś oświadczył, mogę na zawsze być tylko narzeczoną, ohh ahh ile miłości
Też miałem Ci się oświadczyć, no ale po tym, co wczoraj przeczytałem...
A tak swoją drogą, to świetne wdzianko!Barbra - 2013-11-28, 21:06
qtasiorro napisał/a:
Barbra napisał/a:
wow, ile tu nowych rzeczy, Ruda, cieszę się z tobą nie wiem czemu ale jak ktoś się zaręcza to mnie to bardzo cieszy, to jest takie superromantyczne. ja nawet nie muszę nigdy wychodzić za mąż, w sumie nie wiem jak się potoczy moje życie ale chciałabym żeby ktoś mi się kiedyś oświadczył, mogę na zawsze być tylko narzeczoną, ohh ahh ile miłości
A tak swoją drogą, to świetne wdzianko!
jeden post i tyle strat, już nigdy mi tego nie wybaczysz, no nie?
dziękuję, Twoje też!
(patrz, nawet użyłam wielkiej litery, specjalnie dla Ciebie)qtasiorro - 2013-11-28, 21:15
Barbra napisał/a:
qtasiorro napisał/a:
Barbra napisał/a:
A tak swoją drogą, to świetne wdzianko!
jeden post i tyle strat, już nigdy mi tego nie wybaczysz, no nie?
dziękuję, Twoje też!
(patrz, nawet użyłam wielkiej litery, specjalnie dla Ciebie)
Co będzie, czas pokaże. Staram się nie przekreślać tej szansy, może gdy trochę wody w rzece upłynie... Teraz potrzeba czasu, aby zabliźniły się świeże rany. Póki co, nie mówię "nie".
Edit: Widzę, że spotkaliśmy się w temacie "Jeden wielki offtop...". Może to znak, aby tego nie przekreślać.Davos - 2013-11-29, 00:07 W dodatku obydwoje macie w nickach dwa razy "r". To nie może być przypadek!Sharvari - 2013-11-29, 00:11 no siema, też mam. : > *bo zawsze musi być ta trzecia*JankielKindybalista85 - 2013-11-29, 00:26 Jak off topic to zapytam z czystej ciekawości bo tak was obserwuję i mi się nasunęło: czy wśród użytkowników tego forum jest chociaż jedna osoba, która NIE ZNOSI (a przynajmniej olewa) mangę, anime, ogólnie całościowo "chińskie bajki"? Czy też - jak zawsze, wszędzie i w każdej sprawie - jestem w mniejszości? Pingvin - 2013-11-29, 07:31 Ja mange i anime olewamRudaMaupa - 2013-11-29, 07:53
Jankiel K.85 napisał/a:
RudaMaupa napisał/a:
Mieszkam na Hucie, a jestem ze Śląska, więc podwójna moc! Narzeczony też z bloków, więc na Hucie się odnalazł Tak czy owak będzie świetnie
Ruda jak się okaże, że na tym samym osiedlu mieszkamy to wtedy cho na solo bo Ci zrobię wjazd na chatę!
Na gołe klaty! Huta rządzi, w ciągu ostatniego tygodnia 3x ktoś chciał mnie przejechać, niedaleko miał miejsce napad z bronią, a pod oknem ktoś co dzień tłucze butelkami Eh, jak w domu
Davos
To będzie pierwsza piosenka na naszym weselu zapewne, poza pierwszym tańcem
Dzięki wszystkim za gratulacje, huehuehue, też jakoś tak zaręczyny wydawały mi się bardziej romantyczne niż sam ślub
Anime oglądam od czasu do czasu, ale mangozyebkiem bym się nie nazwała.
P.S. Z niecierpliwością czekam na ciąg dalszy przygód Don Qtasiorra i Barbry Luizy! Barbro, wierzę w siłę prawdziwej miłości!
[ Dodano: 2013-11-29, 13:12 ]
Pozwoliłam sobie wyciąć miłosny wątek nowej telenoweli i przerzucić do stosownego działu