To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Sport - Mistrzostwa Swiata! Brasil 2014!

-Veon- - 2014-06-15, 00:07

Krokorok napisał/a:

-Veon- napisał/a:

Mogę pożałować że o to pytam. Ale gdzie niby?

Od wielu lat Bundesliga jest najczęstszym kierunkiem wyjazdu Polskich Piłkarzy.Ligi Hiszpańskiej,Angielskiej czy Włoskiej,Polacy nigdy nie podbiją.No pomyśl nie chciał byś żeby Lewandowski,walczył o tytuł Króla Strzelców w Lidze,której kraj jest Mistrzem Świata?

Czy jeśli Mundial wygra Brazylia to ich liga nagle staje się najsilniejsza?
Bo te logikę mogę zrozumieć w wypadku Ligi Mistrzów, to nie za bardzo pasuje to do mundialu gdzie grają reprezentacje, a nie kluby. Gdzie zwycięstwo kraju to nie jest pokazanie siły ligi, ale siły piłkarzy danej narodowości.

Ale dzięki za to że wyjaśniłeś o co chodziło w tym zdaniu.

Krokorok napisał/a:
Po za tym to właśnie Bayern może dogonić Real,w ilości zdobytych Pucharów Europy.

Jak wywalą Guardiole to może i mogą. Ale to gdybanie mocno w przyszłości, bo na chwile obecną mają ich aż o 5 mniej.

K - k - 2014-06-15, 00:16

:fuckyou:
monjiczq - 2014-06-15, 00:55

2-1 dla Włochów
Szyszek - 2014-06-15, 00:59

Bardzo fajny meczyk, wyrównany. SuperMario strzelił sobie gola, więc jest git :ok:
-Veon- - 2014-06-15, 01:00

Zanim Zak będzie tu pluj jak opętany.
Brawa dla Włochów za zwycięstwo z Anglią 2-1. Oba zespoły grały całkiem dobrze.
Ciesze się ze zwycięstwa Włochów. Jednego z 3 zespołów którym kibicuje na tym mundialu.

Powyższe słowa są napisane małą czcionką, by Zaknafein po zalaniu smutku alkoholem ich nie zauważył. :P

Krokorok napisał/a:

Przecież większość Niemców grających w kadrze,gra w swojej lidze.

Na 23 w zagranicznych ligach gra 7 osób, więc fakt. 16 osób gra w swojej lidze. W tym 11 w Bayernie lub Borrusii.
W pewnym sensie przyznam więc ci racje jeśli chodzi o tą logikę, ale to nadal pasuje znacznie bardziej do Ligi Mistrzów niż do mundialu.
Ogólnie wszystko rozumiem, ale nie do końca się zgadzam, bo o sile lig duże znaczenie mają piłkarze z zagranicy, więc to kto wygra mundial nie za bardzo wpływa na ich siłę.

Zaknafein - 2014-06-15, 01:05

e tam, przyajmniej nie przeje.bali z francja albo niemcami ; D
Davos - 2014-06-15, 01:14

Krokorok, Bundesliga już teraz jest jedną z najsilniejszych lig na świecie, a ewentualne wygranie przez Niemców Mistrzostw Świata nic w sytuacji Polaków tam grających nie zmieni. A że to Polacy, to myślę, że raczej większość nie będzie chciała wygranej Niemców w turnieju :P

A jeśli chodzi o mecz Anglia - Włochy: bardzo ładne widowisko, przyjemnie się oglądało. Obstawiałem remis, a jednak Italii udało się wygrać. Balotelli dziś zagrał świetny mecz.
W następnej kolejce Anglia zagra z Urugwajem i obydwa zespoły będą mieć nóż na gardle. Tego spotkania nie można przegapić :)

-Veon- - 2014-06-15, 03:53

2-1 dla WKS.
Choć wynik mi się nie podoba, to wypada pogratulować zwycięzcom którzy zwyczajnie byli lepsi i zasłużyli na zwycięstwo.
Ech. A tak ładny wynik był po pierwszej połowie. :/

Ciekawe że do tej pory nikt nie zremisował.

K - k - 2014-06-15, 09:57

:patyk:
Szyszek - 2014-06-15, 12:20

Wszedł Drogba i WKS od razu się przebudziło :P
Jak super, że na razie nie ma żadnych remisów!

Btw. dziwne troszkę stwierdzenie, że dzięki zdobyciu Pucharu Świata wzmacnia się liga, ale juz nie wnikam. Jednak ja, w przeciwieństwie do sporej liczby forumowiczów, nie będę źle życzył Niemcom. W sumie to ja rzadko komu źle życzę w sporcie. Może dlatego, że liczę na ciekawą rywalizację na najwyższym poziomie, a nie wpadki (dzięki którym mogą np. zwyciężyć Polacy)

Ciekawe, czy jakieś niespodzianki przyniosą dzisiejsze mecze.

Davos - 2014-06-15, 13:14

Ja się cieszę ze zwycięstwa WKS, bo ze wszystkich drużyn afrykańskich ich najbardziej lubię. Poza tym to drużyna o dużym potencjale, z gwiazdami w składzie. Dotychczas mieli sporego pecha w losowaniach, bo w debiucie na MŚ w 2006 roku trafili do grupy śmierci z Argentyną, Holandią i silną wtedy Serbią i Czarnogórą, a w 2010 do kolejnej grupy śmierci z Brazylią i Portugalią. Teraz wreszcie mają szansę awansować do fazy pucharowej i mam nadzieję, że im się to uda.

-Veon- napisał/a:
Ciekawe że do tej pory nikt nie zremisował.

Nom, 8 meczów i wszystkie rozstrzygnięte :) Mnie to cieszy, bo przynajmniej padają bramki, a i emocji nie brakuje.

Cytat:
Ciekawe, czy jakieś niespodzianki przyniosą dzisiejsze mecze.

W pojedynku Szwajcarii i Ekwadoru nie ma faworyta (chociaż moim zdaniem Helweci są lepsi) więc i niespodzianki nie będzie. Bośnia i Hercegowina ładnie grała w eliminacjach, ale mimo wszystko chyba nie będzie w stanie urwać punktów Argentynie. Jeśli miałbym szukać niespodzianek, to raczej w meczu Francji z Hondurasem. Ci drudzy co prawda potęgą nie są, ale Trójkolorowi lubią od czasu do czasu zaliczyć spektakularne wpadki na turniejach więc kto wie, czy nie stanie się to dziś :P Chociaż z drugiej strony Francja gra ostatnio co drugi mundial dobrze - w 1998 roku zostali mistrzem świata, w 2002 roku wtopili niesamowicie i nie wyszli nawet z grupy. W 2006 nikt na nich nie liczył, a oni niemal nie wygrali całego turnieju, przegrywając finał w karnych z Włochami. W 2010 byli skłóceni i zagrali bardzo słabo i nie wyszli z grupy. Czyli wychodzi, że na tych mistrzostwach powinni zajść daleko :P

K - k - 2014-06-15, 18:22

:bag:
Szyszek - 2014-06-15, 18:44

Cytat:
Jakieś inne mistrzostwa oglądałeś,bo w 2010 WKS wyszło z grupy.Odpadając w 1\8,lepsza od nich Jest Ghana.

Nie, WKS nie wyszło z grupy w 2010, Davos tutaj nie kłamie. Oglądał właściwe mistrzostwa.

Też liczę, że WKS się uda wyjść z grupy. Zresztą, mają w tym roku naprawdę duże szanse. Japonię już pokonali, z Grecją też powinni sobie poradzić. A to już by im wystarczyło. Ciężej może być w 1/8 finału, bo trafią na kogoś z grupy D, a tam nie ma słabeuszy.

Zaknafein - 2014-06-15, 18:51

2-1 dla szwajcarii
chcialem 1-2 i moglo byc ale swojej ostatniej szansy nie wykorzystali i się zemściło ; //

K - k - 2014-06-15, 18:57

:diabelek2:
-Veon- - 2014-06-15, 19:01

2-1 dla Szwajcarii. Brawo. Potrzymali fakt że na mundialu nie ma remisów.
Mieli w pewnym sensie szczęście że strzelili bramka tuż pod koniec.

[ Dodano: 2014-06-15, 22:57 ]
3-0 dla Francji. :) Dokładnie tak jak przewidziałem. :D Dokładnie taki wynik jaki obstawiłem. :-D
Honduras zwyczajnie nie miał z nimi żadnych szans.
No i w końcu na coś się przydała ta technologia goal line.

K - k - 2014-06-15, 22:12

:-D
Davos - 2014-06-16, 00:05

-Veon- napisał/a:
2-1 dla Szwajcarii. Brawo. Potrzymali fakt że na mundialu nie ma remisów.
Mieli w pewnym sensie szczęście że strzelili bramka tuż pod koniec.

Niezła końcówka była w tym meczu. Wydawało się, że to Ekwador strzeli bramkę na wagę zwycięstwa, a tymczasem jeden ze szwajcarskich obrońców ofiarnie wygarnął piłkę spod nóg napastnika Ekwadoru, poszła kontra i to Helweci byli górą. I to oni najprawdopodobniej wyjdą razem z Francją z grupy.
Myślałem, że Honduras trochę bardziej powalczy, ale jednak byli za słabi. No i swoje zrobiła też czerwona kartka.

Technologia goal line jak najbardziej na plus, już nie powinno być takich nieuznanych bramek jak 4 lata temu w meczu Anglia - Niemcy. Sędziowie bramkowi wcale zbyt dużo nie pomagają, widziałem już wiele błędów sędziowskich dotyczących sytuacji w polu karnym i to mimo tego, że kilka metrów dalej znajdowali się sędziowie bramkowi. Ludzie są bardziej zawodni niż technologia, dlatego powinno się wprowadzić dodatkowego sędziego, który miałby dostęp do powtórek wideo i na bieżąco przekazywał sędziemu głównemu, czy np. był spalony czy nie, albo czy powinien być podyktowany karny. To by wreszcie ograniczyło do minimum błędy sędziowskie, które psują widowisko.

monjiczq - 2014-06-16, 00:59

2-1 dla Argentyny ;D
-Veon- - 2014-06-16, 01:01

2-1 dla Argentyny. Pogratulować należy przede wszystkim Bośnii i Hercegowinie która nie dała się tak łatwo.
Co do Argentyny. Pomimo zwycięstwa nie zaprezentowali się zbyt dobrze.
Jeśli chcą się liczyć o najwyższe cele muszą zacząć grać lepiej.