Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Humor - "Humor" wewnętrzny
Barbra - 2014-09-16, 17:08 ale azjaci rzeczywiście są do siebie podobni (mówię o chińczykach, japończykach itd, nie o tych brudasach z południa ;p). wszyscy mają ciemne proste włosy, ciemne oczy, jasną skórę i są raczej niscy, a biała rasa jest bardzo zróżnicowana, mamy każdy możliwy kolor włosów, różne kolory i kształty oczu, niektórzy są bardzo bladzi, inni wiecznie opaleni, niektórzy są niscy a inni bardzo wysocy... jasne, żółci też różnią się między sobą ale te różnice są mniejszeV - r - 2014-09-16, 17:09
Mackers napisał/a:
taci sami
Moje oczy płoną.bartek82r - 2014-09-16, 17:10 Tak tylko napiszę, gdybyście nie wiedzieli
Barbra - 2014-09-16, 17:24 no w sumie nie wiem czemu Zak to napisał tu a nie w rozkminach npLove178 - 2014-09-16, 17:25
Mackers napisał/a:
Zaknafein napisał/a:
a co jeśli dla skośnookich ziomków z orzeszkiem w kroczu wszyscy biali wyglądamy strasznie podobnie ; O
No właśnie tak jest. Azjaci się różnią, ale na pierwszy rzut oka tego nie widzimy. Za to dla nich na pierwszy rzut oka jesteśmy taci sami
To samo tyczy się murzynów.
Już traciłam wiarę w ludzkość, dziękuję.
Moim zdaniem Azjaci dużo bardziej się różnią między sobą wyglądem od Europejczyków. Koreańczyk będzie wyższy i będzie miał różowawy odcień skóry, do tego jego fałdka mongolska będzie się zawijać dość symetrycznie. Chińczyk będzie miał matową cerę, w niektórych przypadkach w dość oliwkowym odcieniu, będzie miał płaską twarz z wysoko osadzonymi kośćmi policzkowymi. Japończyk będzie miał w porównaniu do reszty dość kańciastą twarz, czasami bardziej pociągłą, a górna fałdka od oka będzie nachodzić na dolną. Filipińczyk będzie miał ciemną skórę i okrąglejsze oczy, a Malezyjczyk będzie miał dużą płaską twarz z jednocześnie drobnymi częściami twarzy; małe usta, mały płaski nos itd. Osoba z Tajlandii będzie miała przeważnie szczękę w kształcie V i długie, szczupłe kończyny. Wietnamczyk będzie wyglądał jak najbardziej stereotypowy dla nas Azjata, a Wietnamki moim zdaniem są najładniejsze Oczywiście mówię też w mega ogromnym uproszczeniu, ale wśród Azjatów padają teksty "ej, wyglądasz jak Chinka", albo "czy któreś z twoich rodziców nie było Filipińczykiem?" U nas tego nie ma, jak ktoś z nas powie "moja babcia jest Francuzką", to jak to ma się w naszym wyglądzie przejawiać? A przecież to narodowość z prawie drugiego końca kontynentu. I wbrew wszelkim pozorom wcale się mocno tym Azjatom nie przyglądam, po prostu to, że mieszkają w dużej mierze w miejscach odizolowanych od siebie morzem naprawdę robi swoje i szybko idzie samemu zauważać "chwileczkę, niby Azjata, a wygląda inaczej...", a jak jakiegoś trudno przyporządkować, bo jest np. Japończykiem z porcelanową jasną cerą, to można podejrzewać, że mamy tu do czynienia np. z Koreańczykiem z japońskim obywatelstwem, albo, że ma któreś z rodziców z Korei i się na 90% trafi. To co piszę może się wydawać jakieś pogmatwane, ale tak w ogóle, to jak mam rozróżnić np. blondwłosego Polaka od ciemnowłosego Norwega? Albo po czym wiem, że ktoś jest Anglikiem a ktoś Słowakiem? Niby różne nacje, a różnice są niezauważalne, zwłaszcza w porównaniu do różnic Azjatów :<Barbra - 2014-09-16, 17:25 tzn wiem, już wiem
[ Dodano: 2014-09-16, 18:29 ]
aaa, widzę że Love mówi o czymś zupełnie innym niż ja (nie przeczytałam ostatnich postów bo przypadkiem oznaczyłam jako przeczytane). ja miałam na myśli to że jak poznasz jakiegoś np chińczyka to ciężej będzie ci go rozpoznać w grupie innych chińczyków niż np polaka w grupie polaków, bo chińczycy między sobą mniej się różnią niż polacy.
i w sumie dochodzimy do tego samego - tam cała nacja jest podobna do siebie ale różna od innych, u nas wszyscy europejczycy są dość podobni ale różnią się innymi cechami, niekoniecznie związanymi z narodowością.
chaotycznie piszę jak zawsze ;sAntlion - 2014-09-16, 19:57 Innymi słowy: łatwo jest odróżnić u nich nacje, ale jeżeli chodzi o wygląd poszczególnych ludzi to my mamy większą różnorodność Mackers - 2014-09-16, 19:59 Antlion, niekoniecznie.Antlion - 2014-09-16, 20:01
Mackers napisał/a:
Antlion, niekoniecznie.
Barbra napisał/a:
wszyscy mają ciemne proste włosy, ciemne oczy, jasną skórę i są raczej niscy, a biała rasa jest bardzo zróżnicowana, mamy każdy możliwy kolor włosów, różne kolory i kształty oczu, niektórzy są bardzo bladzi, inni wiecznie opaleni, niektórzy są niscy a inni bardzo wysocy... jasne, żółci też różnią się między sobą ale te różnice są mniejsze
RudaMaupa - 2014-09-16, 20:05 Zmienię temat i powrócę do starej, sprawdzonej myśli przewodniej. Szukałam ochraniaczy na trening i znalazłam coś idealnego dla widza. Widzu, pamiętaj, jeśli kiedyś zaczniesz uprawiać sztuki walki, to tylko w tym!
Antlion - 2014-09-16, 20:18 Widzu zna się na rzeczy. W końcu Superman też nosił slipy monjiczq - 2014-09-16, 20:41 Oj przestancie juz go tak szykanowac za te slipy, nosi bo lubi, a wy sie go czepiacie. Az mi go szkoda ;< moze mu tak wygodnie, wam w spodnie nikt nie zaglada!
He he zartowalamAntlion - 2014-09-16, 20:46 Ależ ja go nie wyśmiewam JankielKindybalista85 - 2014-09-16, 21:21
RudaMaupa napisał/a:
Popatrz na Jankiela, jaki jest dzielny, choć lekko nie ma... Bierz przykład!
No już bez przesady. To zabrzmiało jakbym miał ręce uyebane czy cuś... Ale dziękuję Moris299 - 2014-09-17, 20:34 JankielKindybalista85 - 2014-09-17, 20:36 Pedałować też w kościele nie wolno. A ten pies ma mega diabelski ogon.KicerK - 2014-09-17, 20:36 "fap fap fap" w lewym górnym rogu cusz to jest?JankielKindybalista85 - 2014-09-17, 20:38 Albo raczej któż? Myślę, że wszyscy na tym forum znamy odpowiedź.Szyszek - 2014-09-17, 20:38
KicerK napisał/a:
"fap fap fap" w lewym górnym rogu cusz to jest?
Gdybyś nie powiedział, nigdy bym się tego nie doszukał! Ten to ma oko!Moris299 - 2014-09-18, 21:57 W ogóle to gość ze screna woli iść bez niczego niż w slipach