To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Archiwum - Jeden wielki offtop...

icywind - 2014-05-19, 22:23

love178 napisał/a:

Nie oglądałeś, ekhem, własnie obraziłeś jedyną naprawdę fajną kreskówkę

No i jeszcze za moich czasów były gumisie, muminki, smurfy na wieczorynce :D

[ Dodano: 2014-05-19, 23:24 ]
Cytat:
Laboratorium Dextera, Johnego Bravo czy Jama Łasicy :P

Wszystkie wymienione fajne były :D

A Chojrak?

Sharvari - 2014-05-19, 22:25

icywind napisał/a:
bo te "chłopięce kreskówki" to zwykłe gówno było ;)

no były. i seriale też mnie wkurzały, nie rozumiałam jak na tych kanałach mogą lecieć nieanimowane filmy >:<

ej te motomyszy 10 lat temu wydawały się bardziej przystojne. teraz jakieś gejowskie to

jarałam się tym brązowym.

Love178 - 2014-05-19, 22:26

Oni byli gejowscy, ale byli zabawni :P

Chojrak był super < 3

icywind - 2014-05-19, 22:26

A jak się nazywało coś takiego, że była dżdżownica w kostiumie?
Love178 - 2014-05-19, 22:38

Dżdżownica Jim? :P
V - r - 2014-05-19, 22:38

Earthworm Jim?

EDIT: eh, Love mnie wyprzedziła o milisekundy :P

icywind - 2014-05-19, 22:45

Toto, dzięki :D
Sharvari - 2014-05-19, 22:49

EJ PROPOS BILLEGO I MANDY czytałam (też zbyt wcześnie dla mnie :D ) zarąbisty komiks gościa, który połączył większość tych najlepszych kreskówek cartoona i zrobił dość mroczną wersję. a przynajmniej w jednym komiksie je połączył, ale ma ich dużo, skupione wokół konkretnych. jedna właśnie o dzieciach Mandy i Ponurego (tak, poważnie.) ale najlepszy i najdłuższy jest o atomówkach + dexterze + invader zim + cośtam jeszcze

muszę przeczytać je jeszcze raz, bo wtedy nawet angielskiego nie znałam :-D ale przeżywałam bo na przykład zginęła tam Dee-Dee osłaniając Dextera przed tym jego nemesis i w ogóle przeżywałam strasznie :(

polecam bardzo bardzo, choć kreska pierwszych chapterów może odstraszać, bo gość siedzi nad tym od dobrych paru lat, bo do tej pory bazgroli http://grim.snafu-comics.com/

[ Dodano: 2014-05-19, 23:50 ]
wooow, konkretnie to od 10 lat rysuje ten komiks o atomówkach :galy:

Davos - 2014-05-19, 22:59

Co Wy tam wiecie o życiu! Z bajek tylko Dragonball, a wcześniej Tsubasa, Sailor Moon i Gigi białe majteczki! :P

A oprócz tego klasyki, które wymienił Icy: Gumisie, Smurfy i Muminki :)

Love178 - 2014-05-19, 23:08

Rodzice mi nie pozwalali oglądać anime kiedy byłam mała :P

A Sailor Moon leci w moim pokoju dokładnie w tej chwili... i tak od miesiąca, bo moja siostra dostaje co chwilę fazy na oglądanie jakiegoś tytułu 24/7 =.=" I ma wyjść nowa seria :D

Barbra - 2014-05-19, 23:18

ojaa, davos, jakbyśmy byli rodzeństwem to w naszym domu byłaby wieczna walka o pilota :D bo wymieniłeś kreskówki których nie znosiłam (no może poza sailor moon ;p) te bajki w stylu trochę-chińskich-bajek zawsze mnie odrzucały

no i power rangers, to był koszmar :D

Davos - 2014-05-19, 23:22

Spoko Barbra, ja te bajki oglądałem tylko we wczesnym dzieciństwie. Jak zresztą połowa osiedla. Potem ostał się już tylko Dragonball, z którego przeczytałem też całą mangę i którego uważam za ponadczasowego :)

A power rangers był śmieszny :) Chociaż z tego nie obejrzałem więcej niż kilka odcinków.

V - r - 2014-05-19, 23:23

Lol, kiedyś oglądałem Power Rangersów jak uzależniony, zawsze wypędzałem dziadków i rodziców sprzed telewizora, żeby obejrzeć i robiłem cyrk, jeśli mi nie ustąpili :D
Love178 - 2014-05-19, 23:32

Piosenka z Power Rangers była mega :D http://www.youtube.com/watch?v=7Wt6XlVob_E
Davos - 2014-05-19, 23:37

To jest jeden z tych utworów, które kojarzy chyba każdy, nawet jeśli nie widział danego serialu/filmu/bajki :]
widzu - 2014-05-20, 08:31

Ja osobiście jestem dzieckiem Wieczorynki i kanałów standardowych (Polsat, TVN, RTL7), bo nie miałem Cartoon Newtwork, Jetixa, Fox Kids, ani Minimaxa.

Dlatego o Chojraku, Ludwiczku, Krowie i Kurczaku, Fineauszu i Ferbie, Motomyszach, Arnoldzie i innych tego typu bajkach dowiedziałem się dopiero gdzieś w okolicach 16 roku życia, dzięki obrazkom "gimby nie znają" (och, ironio losu).

Zamiast tego oglądałem Dragon Ball Z, kilka (niewiele) odcinków Power Rangers, Reksia, Kapitana Klipera, Misia Uszatka, Muminki (wersję animowaną, a nie kukiełkową :P ), Papirusa, Nerę: Księżniczkę Oceanii, Scooby Doo, kilka odcinków Johnnego Bravo, Dextera, Flinstonów i Jetsownów (pasma TVN i Polsatu), Puchar Zoo (matko, jak ja to uwielbiałem), Sąsiadów, Toma & Jerry'ego oraz Wilka i Zająca (favourite!).

Może i nie oglądałem "hitów", jednakże, patrząc teraz na tę listę, nie mam co narzekać. :D

Adijos - 2014-05-20, 14:26

widzu napisał/a:
Wilka i Zająca (favourite!)

Świetna bajka, ale jak niedawno oglądałem to już nie było to samo :/

Love178 - 2014-05-20, 20:03

Jestem chyba jedyną osobą, która do 20 roku życia nie miała pojęcia o tej bajce, znajomy mi raz pokazał i był w szoku, że nie kojarzę :P
Sharvari - 2014-05-23, 14:46

czy jest ktoś w stanie odpowiedzieć mi na pytanie CO ONA ODPYERDALA? https://www.youtube.com/watch?v=YUyb2Zc08FM

dawno się tak nie wnerwiałam oglądając jakiś filmik. to nawet śmieszne nie jest, zwyczajnie razi mnie debilizm tej pani

-Veon- - 2014-05-23, 15:05

Sharvari napisał/a:
czy jest ktoś w stanie odpowiedzieć mi na pytanie CO ONA ODPYERDALA? https://www.youtube.com/watch?v=YUyb2Zc08FM

Przecież tytuł wyjaśnia wszystko: "Woman Driver vs Garage".