To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Gry - Polecanie gier

krojechleb - 2018-04-21, 17:53

God of War 4 ale to zajebiste. Sieczka podobna jak w poprzednich częściach ale zmienili kamerę i jest jak w rpgach za plecami bohatera dzięki czemu walka jest jeszcze przyjemniejsza. Minusem jest zmieniony głos Kratosa. Zły nie jest ale do wiecznie wkurwionego masakratora który robi sieczkę ze wszystkiego o się rusza głos Bogusia Lindy był idealny. No i cena jest drugim minusem.
SlownikOrtograficzny - 2018-04-21, 21:07

Kolejny tytuł ekskluzywny od Soni, który nie wprowadza żadnej innowacji w warstwie rozgrywki i zbudowany jest na popularnych obecnie w segmencie AAA schematach. Obowiązkowo z kamerą z perspektywy trzeciej osoby i kupionym hajpem w mediach. Suuper. :ziew:
krojechleb - 2018-04-22, 11:50

W sumie fabuła jest innowacyjna bo teraz jest mitologia nordycka a nie grecka a kamera jak najbardziej na + bo walka jest lepsza a co do reszty się zgodzę. Ceny nowych gier na ps4 są w granicach 200 zł a ta jest za 250 więc hype w mediach się chyba opłacił:P

[ Dodano: 2018-04-22, 12:51 ]
chyba ciężko teraz gracza zaskoczyć czymś innowacyjnym bo chyba już wszystko oklepane

JankielKindybalista85 - 2018-04-22, 13:24

Polecam Wiedźmina 3, Lol. Nie moja wina że dopiero teraz mogę w niego pograć bo na starym kompie to mi nie chciały się odpalić nawet wiedzminskie filmiki z jutuba, taki był słaby. Ogólnie niezła gierka, 7.84/10 :troll:
widzu - 2018-04-22, 13:44

Nie grałem w żadnego ¯\_(ツ)_/¯
krojechleb - 2018-11-02, 17:12

Red Dead Redemption 2 - zajebista gra, takie GTA tylko że na dzikim zachodzie. Grafika zajebista, misje zajebiste nie monotonne a zróżnicowane, duże możliwości daje gra w czasie swobodnej gry bez misji i fajny klimat. Według mnie recenzje tej gry nie są przesadzone. Polecam :git:
JankielKindybalista85 - 2018-11-02, 20:10

A jajca się twojemu koniu już na mrozie skurczyły?
krojechleb - 2018-11-03, 02:20

jeszcze tego nie sprawdziłem niestety
Mormegil - 2018-11-06, 01:04

JankielKindybalista85 napisał/a:
Polecam Wiedźmina 3, Lol. Nie moja wina że dopiero teraz mogę w niego pograć bo na starym kompie to mi nie chciały się odpalić nawet wiedzminskie filmiki z jutuba, taki był słaby. Ogólnie niezła gierka, 7.84/10 :troll:

o no szanuję

Moris299 - 2018-11-24, 14:12

-90% na paczkę wszystkich gier Valve

Cytat:
Counter-Strike: Global Offensive Full Edition
Counter-Strike: Condition Zero
Counter-Strike: Source
Team Fortress Classic
Day of Defeat
Day of Defeat: Source
Ricochet
Deathmatch Classic
Half-Life
Half-Life: Opposing Force
Half-Life: Blue Shift
Half-Life 1: Source
Half-Life 2
Half-Life 2: Episode One
Half-Life 2: Episode Two
Left 4 Dead
Left 4 Dead 2
Portal
Portal 2

https://store.steampowered.com/bundle/232/Valve_Complete_Pack/

icywind - 2018-12-03, 19:59

Zacząłem parę dni temu grać w No Man's Sky i jest zajebiaszcze
Prawie zupełnie zignorowałem wątek fabularny i szukam idealnego miejsca do życia na bazę.
Przy tym jest pełen relaks i chilloucik, że nie można się oderwać.
To moja stara planeta

Porzuciłem ją bo okazało się, że mogę znaleźć nigdzie wody (jak to możliwe, że są tam burze to mnie nie pytajcie) a chcę zbudować kiedyś podwodne budynki w mojej głównej bazie.

Znalazłem coś takiego i zamierzam się tu osiedlić. Wydaje się nie mieć żadnych burz i być idealnym miejscem do życia, do tego strażnicy są mniej upierdliwi >:>
No i te krajobrazy i smoki na niebie <3

Mankamentem jest duży poziom konfliktu w układzie ale atakującym łatwo uciec.
Baza ma bardzo wiele części które dość mozolnie się zbiera, można w niej zatrudnić obcych i uprawiać rośliny <3
Polecam w chuj jeśli chcecie się odrelaksować i odkrywać planety

widzu - 2018-12-03, 20:03

Podobno kiedyś to było straszne gówno, ale wydali tyle łatek że teraz jest fajne, ale zła sława została.
icywind - 2018-12-03, 20:18

Słyszałem o tym i to dlatego, że naobiecywali rzeczy których nie było podczas wyjścia gry i ludzie się wkurzyli, ze nie ma co robić poza lataniem po planetach, które nie były wtedy wcale tak różne.
Tylko, że zaraz po premierze zaczęli wydawać wielkie aktualizacje które dodały prawie wszystko co wtedy obiecywali i jest moim zdaniem świetnie.
Dalej jest to gra eksploracyjna więc nie każdemu podpasuje bo nie ma co liczyć na hardcorowy survival (przynajmniej na normalnym trybie) czy wielkie bitwy pvp i bossów do pokonania.

Mormegil - 2018-12-03, 21:03

icywind napisał/a:
wątek fabularny

Na czym polega?

icywind - 2018-12-03, 21:09

Mormegil napisał/a:

Na czym polega?

Musimy kontaktować się z i ratować jakiegoś podróżnika.
Nie wiem wiele więcej bo jak mówiłem

Cytat:
zignorowałem wątek fabularny

Wrócę do niego jak będę silniejszy i bogatszy >:>

Antybristler - 2018-12-03, 21:34

Czym to się różni od SPORE?
widzu - 2018-12-03, 21:47

Nie tworzysz własnych kosmitów.
Antybristler - 2018-12-03, 21:58

A to chujnia.
icywind - 2018-12-04, 10:04

To dwa różne typy rozrywki w spore (pomijając całą fazę ewolucji) nie zajmujesz się zwiedzaniem planet i przetrwaniem na nich, poza tym to są tam tylko małe kulki na których tworzysz kolonię z przymusu generacji przypraw.
W NMS nie stworzysz własnego imperium, nie masz nawet własnej rasy. Jesteś małym ludzikiem starającym się przetrwać i zwiedzić jak najwięcej wszechświata, kupić nowy statek, ulepszyć broń itp.
A każda planeta jest ogromna, chociaż trzeba przyznać, że trochę monotonna, przydałaby się aktualizacja z porami roku i strefami klimatycznymi, żeby chciało się zwiedzić ją całą. Nie ma sensu lecieć na inną półkulę bo wszystko będzie wszędzie w miarę podobne.
A i jeszcze masz ponad 200 galaktyk zamiast jednej.

Są tylko trzy inteligentne rasy z którymi możesz się zaprzyjaźnić lub walczyć ale za to mają ciekawy lore.

Poza tym przez ostatnie dwa lata była gwałtownie aktualizowana i można się spodziewać, że dalej będzie, a spore jest martwe :>

[ Dodano: 2018-12-04, 10:07 ]
Grafiki nie chce odcieniać bo jednak obie gry dzieli prawie 10 lat ale no w spore nie zatrzymasz się zrobić screena bo znalazłeś idealną tapetę xD

Antybristler - 2018-12-04, 14:23

Mnie boli, że spore jest zajebiście uproszczone i szybko się nudzi. A gra miała potencjał :D