To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Mistrzowie.org Forum Oficjalne
forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org

Humor - "Humor" wewnętrzny

SlownikOrtograficzny - 2018-11-01, 12:19

icywind napisał/a:
wagistowskie

co kurwa xD

Love178 - 2018-11-01, 12:26

Lilith, jeżeli Antek okazał się karmicielem i Cię tuczy oraz szukasz pomocy, mrugnij dwa razy
icywind - 2018-11-01, 12:53

SlownikOrtograficzny napisał/a:
icywind napisał/a:
wagistowskie

co kurwa xD

wagistowskie
Dyskryminujące ludzi ze względu na wagę

JankielKindybalista85 - 2018-11-01, 22:22

WUT? W jaki niby sposób dyskryminowany może być ten, kto ma czegoś WIĘCEJ? Fakt, że w tym przypadku są to kilogramy, ale jednak.
widzu - 2018-11-01, 22:24

Białych ludzi też jest więcej w USA ¯\_(ツ)_/¯
Love178 - 2018-11-01, 22:32

Bo więcej kilogramów nie jest czymś pożądanym. Osoby z zespołem downa też mają więcej chromosomów i spotyka je dyskryminacja.
JankielKindybalista85 - 2018-11-01, 22:50

Love178 napisał/a:
Bo więcej kilogramów nie jest czymś pożądanym. Osoby z zespołem downa też mają więcej chromosomów i spotyka je dyskryminacja.

No tak, ale downy mają więcej, choć nie chciały i nijak się do tego nie przyczyniły, a grubasy, cóż. Dlatego czepianie się downów nie jest fajne a grubasów czepiać się powinno na haku, niech skruszeją przed peklowaniem.

Love178 - 2018-11-01, 22:52

Nie boisz się, że Ci grubas w zamian zrobi body slam?
JankielKindybalista85 - 2018-11-01, 22:54

Boję. Dlatego oprócz harpuna noszę strzelbę.
krojechleb - 2018-11-02, 02:36

JankielKindybalista85 napisał/a:
Love178 napisał/a:

No tak, ale downy mają więcej, choć nie chciały i nijak się do tego nie przyczyniły, a grubasy, cóż. Dlatego czepianie się downów nie jest fajne a grubasów czepiać się powinno na haku, niech skruszeją przed peklowaniem.

Właściwie to jest dość mądre, oczywiście są choroby prowadzące do otyłości ale ich jest znakomita mniejszość

Love178 - 2018-11-02, 09:57

Ja właściwie przeczytałam już wystarczająco komentarzy psychologów udowadniających, że to nie jest absolutnie mądre, ale mi się nie chce pękać cudzej bańki.
krojechleb - 2018-11-02, 11:23

Właściwie spoko tak pękać cudze bańki jeżeli ich myślenie może być szkodliwe. Ja np obraziłem jednego kuzyna i jego żonę mówiąc że są skończonymi idiotami bo są antyszczepionkowcami bo jak tłumaczyłem jakie są badania to z całą pewnością stwierdzili że to co mówię to kłamstwa i jeszcze babci nawciskali tego bełkotu i babcia podpisała jakąś listę (możliwe że tą obywatelską propozycję ustawy o braku przymusu szczepień ale tego w sumie nie wiem).

A co do czepiania się grubych to oczywiście przesada bo może ktoś lubi być gruby albo mu nie przeszkadza i spoko, chuj nas to obchodzi. Ale mi się od razu koleżanka z klasy z technikum przypomniała. Gruba a często narzekała że jest gruba to jej mówiłem żeby se dietę jakąś obczaiła i nawet nie musi wtedy tyrać na siłowni i że bez pracy efektu nie będzie ale nic z tym nie robiła i narzekała dalej więc pomyślałem że albo jest ekstremalnie leniwa albo tak na prawdę nie przeszkadza jej aż tak bardzo to że jest gruba i tylko tak pierdoli

A jak masz jakiś link o tym co napisałaś wyżej to podrzuć chętnie poczytam

JankielKindybalista85 - 2018-11-02, 12:32

Love178 napisał/a:
Ja właściwie przeczytałam już wystarczająco komentarzy psychologów udowadniających, że to nie jest absolutnie mądre, ale mi się nie chce pękać cudzej bańki.

No wiesz, dla mnie to tez zadne odkrycie, ze psychologowie twierdza, ze nadzianie na harpun jest dla nadziewanego grubasa nieprzyjemne. Jakiez to jeszcze twarde dane spoza mojej banki chcialabys mi przedstawic?

Love178 - 2018-11-02, 15:35

krojechleb napisał/a:
Ale mi się od razu koleżanka z klasy z technikum przypomniała. Gruba a często narzekała że jest gruba to jej mówiłem żeby se dietę jakąś obczaiła i nawet nie musi wtedy tyrać na siłowni i że bez pracy efektu nie będzie ale nic z tym nie robiła i narzekała dalej więc pomyślałem że albo jest ekstremalnie leniwa albo tak na prawdę nie przeszkadza jej aż tak bardzo to że jest gruba i tylko tak pierdoli

No właśnie chodzi o osoby bardziej wyrażające się na forum "publicznym" albo mało znające osoboę, do której mówią - ty dawałeś koleżance porady, czyli poświęciłeś jakoś czas temu, żeby samemu czegoś się dowiedzieć na temat zrzucania wagi i się z nią podzieliłeś - podczas, gdy jest jeszcze grupa "świętych krów", które szukają sobie tylko osób do prześladowań pod pretekstem "przecież je motywuję", "bez tego się nie wezmą do roboty" i jako argument "psychologiczny" podają "przecież jak tobie ktoś w kółko mówi żebyś coś zrobił, to to w końcu robisz, prawda?". Podczas, gdy najczęściej co jest "motywowaniem" od tych osób, to rzucanie obelgami typu "prosię", "pasztet", "zaniedbany" i umniejszanie czyjegoś ciała do "ruchable/nieruchable" tylko ze względu na wagę. I w taki sposób odbiera się osobie chęć do życia, a co dopiero pracy nad sobą. A my chcemy pracować nad czymś dopiero, kiedy to cenimy, więc musimy najpierw uwierzyć w siebie i pokochać siebie, żeby móc zadbać o swoje zdrowie. I obelgi robą coś zupełnie przeciwnego. Tutaj mam przykładowy artykuł na ten temat https://www.psychologytod...-see-fat-people
Jak i również publikację wchodzącą głębiej w przyczyny zapadania w otyłość https://www.researchgate....logy_of_Obesity "przyczyny zdrowotne" nie muszą oznaczać wyłącznie w kontekście fizycznym, ale również np. depresję. Mądrze też zauważa, że dzieci, które rodzice doprowadzili do otyłości, najczęściej zostają otyłymi dorosłymi, więc są więźniami swojego ciała z przyczyn od siebie niezależnych, ale też nie mają udowodnionej żadnej choroby, więc sobie ktoś pozwoli wyzwać je od "grubasów"...
Tylko, że też dużo materiałów dotyczy Stanów Zjednoczonych i przewija się przez nie "fat acceptance", które pewnie dość sporo osób tutaj może kojarzyć z paroma jednostkami, które źle zinterpretowały ten zabieg - chodzi o akceptowanie osoby jako człowieka, bo jest prześladowana ze względu na wagę, nie ma w tym przesłania "nie musisz się zmieniać", bo otyłość jest niezdrowa. Ale akceptacja osoby jest potrzebna, żeby chciała się zmienić.

JankielKindybalista85 - 2018-11-02, 16:21

Wlasnie sobie uswiadomilem ze my tu srogo offtopimy bo to humor wewnetrzny. Przepraszam adminow oraz spolecznosc.
Lilith - 2018-11-02, 16:43

Dobra, to zakończę offtop

widzu - 2018-11-02, 18:41

JankielKindybalista85 napisał/a:
Wlasnie sobie uswiadomilem ze my tu srogo offtopimy bo to humor wewnetrzny. Przepraszam adminow oraz spolecznosc.

Nie, spoko, temat grubych ludzi narzekających że są grubi pasuje do mnie, więc żaden offtop ¯\_(ツ)_/¯

Lilith - 2018-11-02, 18:49

widzu napisał/a:
Nie, spoko, temat grubych ludzi narzekających że są grubi pasuje do mnie, więc żaden offtop

A jak kiedyś poszedł offtop i ja na jego fali wrzuciłam jakiegoś mema, który niby pasował do każdego z nas, dostałam zjebę, że to "takie bardzo wewnętrzne" :/

widzu - 2018-11-02, 20:02

Nie wyczułaś chyba żartu w mojej wypowiedzi.
JankielKindybalista85 - 2018-11-02, 20:09

widzu napisał/a:
Nie wyczułaś chyba żartu w mojej wypowiedzi.

A to był właśnie humor wewnętrzny. Lilka się zakręciła.