Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Gry - Polecanie gier
Davos - 2017-08-23, 23:04
macbed napisał/a:
chociaż nie jestem w stanie się zmusić do przejścia pierwszego Gothica
Czemu?macbed - 2017-08-23, 23:08 A tak jakoś brak chęci, ogólnie gier nie kończę, seriali też... Wciąga mnie coś i nie powiem, jest ciekawe, ale z jakiegoś powodu się odechciewa i szukam czegoś nowego zamiast dokończyć
Dlatego nie wiem czy zaczynać grę o tron, nie dość że spoilery to jeszcze powyższa kwestia xDChodnikowyWilk - 2017-08-23, 23:11 Miałem przez chyba rok podobny okres, kupiłem tego kompa i nie chciałem grać, chociaż miałem stos ciekawych gier, jakoś tak nie wiem wyrosło się trochę z tych gier?macbed - 2017-08-23, 23:11 Chyba to to
Mówisz że przechodzi? ObyChodnikowyWilk - 2017-08-23, 23:14 Nom jakoś tak znikąd się wzięło i przeszło przynajmniej na chwile, ale i tak już nie wróci nigdy ta radość z grania jaka była za dzieciaka
Dlatego nie wiem czy zaczynać grę o tron, nie dość że spoilery to jeszcze powyższa kwestia xD
W GoT jak się wciągniesz to raczej nie będziesz miał ochoty przerwać, tak mi się wydaje Chociaż serial jest niestety nierówny - 1 sezon jest zajebisty, 2 i 3 bardzo dobre, 4 ma lepsze i gorsze momenty, za to 5 bardzo słaby. 6 już trochę lepszy, ale też ma trochę idiotyzmów, a 7 póki co trzyma znów niezły poziom. Aczkolwiek serialowi i tak daleko do książkowego pierwowzoru - tam jak zaczniesz czytać to gwarantuję Ci, że na pewno się tym nie znudzisz :]
[ Dodano: 2017-08-24, 00:18 ]
ChodnikowyWilk napisał/a:
ale i tak już nie wróci nigdy ta radość z grania jaka była za dzieciaka
A to jest niestety smutna prawda... Ale to nie wynika z żadnej depresji tylko z tego, że dorośliśmy macbed - 2017-08-23, 23:24 No zobaczymy, na drugi sezon attack on titan czekałem z niecierpliwością przez 4 lata, a teraz zostały 4 odcinki i nie mogę znaleźć sobie dobrego momentu na obejrzenie Może nie chcę jeszcze poznawać niektórych tajemnic fabularnych albo wolę wciąż mieć końcówkę przed sobą? No cóż, z grą o tron jest o tyle lepiej, że odcinków jest więcej
[ Dodano: 2017-08-24, 00:26 ]
o i widzę, że są w pizdu długie to dobrze
[ Dodano: 2017-08-24, 00:29 ]
a wracając do gier, depresję pogamingową miałem jeszcze przed kupieniem nowego kompa, pozaczynałem mnóstwo ciekawych gier: gothic, wiedźmin 3, mass effect 3, portal 2, GTA SA, shadow of mordor, pokemon dark rising (tutaj już chyba końcówka) i wiele innych uważam je wszystkie za zajebiście ciekawe i wciągające, co nie zmienia faktu, że zmieniam gry jak rękawiczki KicerK - 2017-08-23, 23:30 Chyba znam to uczucie. Bo sam mam tak że mi się nie chce oglądać albo grać w ciekawe rzeczy ale u mnie bardziej to jest kwestia tego że nie chce mi sie za to zabierać. Jak już zacznę to bede grał/oglądał ale jak przestanę to nie mam ochoty znowu tego robić. Chodzi dosłownie o samą motywację żeby się ruszyć. Tak to widzęDavos - 2017-08-23, 23:30
macbed napisał/a:
No zobaczymy, na drugi sezon attack on titan czekałem z niecierpliwością przez 4 lata, a teraz zostały 4 odcinki i nie mogę znaleźć sobie dobrego momentu na obejrzenie Może nie chcę jeszcze poznawać niektórych tajemnic fabularnych albo wolę wciąż mieć końcówkę przed sobą? No cóż, z grą o tron jest o tyle lepiej, że odcinków jest więcej
[ Dodano: 2017-08-24, 00:26 ]
o i widzę, że są w pizdu długie to dobrze
Jeśli nie czytałeś książki i zaczniesz od razu serial to na początku możesz mieć pewien problem z rozeznaniem, bo tam jest w pizdu bohaterów Ale z drugiej strony nie będziesz narzekał na to, jak serial gdzieś tak od 4 sezonu zaczyna się mocno z książkami rozjeżdżać i tworzyć wątki, których w książce w ogóle nie było. Więc to imho plus dla kogoś, kto zaczyna przygodę z GoT od serialu.macbed - 2017-08-23, 23:40
Cytat:
Chyba znam to uczucie. Bo sam mam tak że mi się nie chce oglądać albo grać w ciekawe rzeczy ale u mnie bardziej to jest kwestia tego że nie chce mi sie za to zabierać. Jak już zacznę to bede grał/oglądał ale jak przestanę to nie mam ochoty znowu tego robić. Chodzi dosłownie o samą motywację żeby się ruszyć. Tak to widzę
Coś w tym jest, ale wielokrotnie próbowałem wrócić do pozaczynanych gier i coś mnie odrzucało - a to nudna misja w mass effekcie, a to trudny etap w portalu... Fakt, trzeba po prostu się przemóc, ale brakuje tej motywacji
Davos napisał/a:
możesz mieć pewien problem z rozeznaniem, bo tam jest w pizdu bohaterów
Nie chcę znowu nawiązywać do chińskiej bajki, ale przescrolluj sobie ilu jest bohaterów w Fairy Tail - ogarniam wszystkich istotnych plus wielu pobocznych xD
http://fairytail.wikia.com/wiki/Characterswidzu - 2017-08-23, 23:40 macbed, w Portalu nawet nie zacząłeś właściwej fabuły.
[ Dodano: 2017-08-24, 00:40 ]
Bo skończyłeś na końcu rozbudowanego "intro"KicerK - 2017-08-23, 23:43 lolmacbed - 2017-08-23, 23:43 A to tam jest jak w jedynce, że zrobię wszystkie przewidziane misje a potem dopiero zaczyna się robić ciekawie?
W sumie ciekawi mnie, kim jest ten Cave, domyślam się że AI jak Wheatley albo ktoś z Aperture Science (tylko nie mów xD), ale ostatnio nie chce mi się myśleć nad takimi łamigłówkami, Mackers potwierdzi (w multiplayerze wszystko ogarniał za mnie xD)widzu - 2017-08-23, 23:44 macbed, ale ty przerwałeś dosłownie jeden pokój przed tą główną fabułą. xDmacbed - 2017-08-23, 23:48 Nom, bodajże 18 xdKicerK - 2017-08-23, 23:49 Portal 2 jest bardzo inny od jedynkiMackers - 2017-08-24, 09:26 Też mam kryzys wieku pogamingowego, gram jedynie w osu, czasem w lola żeby nie spaść z D3, a tak poza tym to praktycznie nic.macbed - 2017-08-24, 10:11 Lilith - 2017-08-24, 10:15 Nie licząc lola, mam tak samo, jak Mackers.ChodnikowyWilk - 2017-08-24, 10:24