Mistrzowie.org Forum Oficjalne forum zrzeszające użytkowników serwisu mistrzowie.org
Sport - Primera División
Zaknafein - 2014-05-12, 20:04
brzozik70043704352251515 napisał/a:
az dziwne, ze tym razem sedziowie nie musieli pomagac im, ale i tak pomogli zawieszajac zakaz transferowy, bo to przeciez Barca jest
tak tak, wmawiaj sobieDavos - 2014-05-12, 22:48
matheus3004 napisał/a:
Davos napisał/a:
Niesamowita sytuacja! Czołowa trójka walcząca o mistrzostwo w samej końcówce sezonu traci punkty w dwóch kolejkach z rzędu! Atletico mogło już dziś świętować, ale nie wykorzystali okazji i tylko zremisowali, podobnie jak Barca, która ma dużo szczęścia, bo nadal mają los w swoich rękach. Real odpadł definitywnie.
Teraz wszystko zależy od meczu na Camp Nou, oj będzie się działo
Dokładnie. Zauważ, że Barca była skazywana na porażkę, że zakończy sezon bez żadnego trofeum. A przecież, jeśli wygra u siebie z Atletico w ostatniej kolejce, to zostanie mistrzem Hiszpanii...
Na to liczę W każdym razie szczęścia trochę miała, bo wróciła do gry dzięki gubieniu punktów przez oba kluby z Madrytu. Mam tylko nadzieję, że wykorzystają szansę, którą dostali.Adijos - 2014-05-14, 14:58 http://www.gry.pl/gra/soccer-heads-la-liga
Wszyscy mają równe szanse teraz Davos - 2014-05-15, 22:39 Carles Puyol oficjalnie zakończył dziś karierę. Szkoda, bo to jest mój ulubiony obok Iniesty piłkarz Barcelony i reprezentacji Hiszpanii. Miałem nadzieję, że jeszcze go zobaczę w jakimś meczu, ale zbyt duże miał problemy z kontuzjami i w tym sezonie prawie nie grał. Bez wątpienia jeden z najlepszych obrońców świata, a jako piłkarz spełniony chyba na każdym polu - w reprezentacji zdobył Mistrzostwo Świata i dwa razy Mistrzostwo Europy, w klubie - mistrzostwa Hiszpanii, puchary Króla, Europy (LM), Superpuchar Europy, wygrane Klubowe Mistrzostwa Świata. Szacun za to co zrobiłeś Carles JankielKindybalista85 - 2014-05-16, 23:42
Davos napisał/a:
Szacun za to co zrobiłeś Carles
I za to czego nie zrobiłeś (z włosami) tez szacun!Davos - 2014-05-17, 11:05
JankielKindybalista85 napisał/a:
I za to czego nie zrobiłeś (z włosami) tez szacun!
Za to też Te włosy już właściwie stały się jego marką
A dziś mecz o mistrzostwo Hiszpanii!brzozik70043704352251515 - 2014-05-17, 19:06 JEEEEEEEEEEEEST!!
WPADLEM TYLKO PODZIELIC SIE RADOSNA WIADOMOSCIA!
BARCELONA PRZEGRALA!
A TERAZ LECE NA PUCHAR SZWABOW!matheus3004 - 2014-05-18, 12:04 Szkoda, że Barca zremisowała i co jest tego skutkiem, nie zdobyła mistrzostwa. Chyba nikt z Atletico na początku sezonu nie spodziewał się takiego końcowego sukcesu. No i ogólnie to gratulację dla Atletico. Davos - 2014-05-18, 13:57
brzozik70043704352251515 napisał/a:
BARCELONA PRZEGRALA!
Nie przegrała, bo zremisowała Prawdziwy fan Realu - to nic, że jego ukochana drużyna zajęła miejsce w lidze za najbardziej znienawidzonym rywalem, grunt że tamten nie zdobył mistrzostwa
Co mogę powiedzieć... Barca miała szansę na mistrzostwo i zaprzepaściła ją na własne życzenie. Szkoda, ale z drugiej strony grała w tym sezonie marnie, a Atletico wykonało ogrom pracy przez cały sezon i na mistrzostwo zasłużyło najbardziej. Brawa dla nich, a zwłaszcza dla trenera Diego Simeone. Mam nadzieję, że zaliczą dublet i w finale LM zmiotą Real z boiska JankielKindybalista85 - 2014-05-18, 17:46
matheus3004 napisał/a:
Szkoda, że Barca zremisowała
Absolutnie nie szkoda! Nie żebym lubił Atletico i rozumiem że wy kibice Barcy ale zawsze się cieszę gdy komuś gdziekolwiek udaje się przełamać hegemonię "odwiecznych mistrzów". Atleti za taki sezon po prostu nie zasłużyli, żeby przeje.bać go na metr przed metą. I na szczęście tak się nie stało.
Inna sprawa, że teraz jakoś tak wydaje mi się, że w finale LM Real nie tylko wygra ale wręcz Atletico upokorzy. ale będę musiał jeszcze 10 razy obwąchać tę ideę zanim zamienię ją na kupon w buku.Davos - 2014-05-18, 22:33 Ja też lubię, jak ktoś poza faworytami zaczyna mieszać, stąd cieszyło mnie włączenie się w lidze angielskiej City i Totenhammu do rywalizacji Wielkiej Czwórki o mistrzostwo czy choćby miejsca premiowane awansem do LM.
A co do finału Real - Atletico: dla mnie to jest jedna wielka niewiadoma. Jeszcze niedawno Real lał Atletico niemal w każdym meczu, ale Rojiblancos przełamali tę złą passę jeszcze w poprzednim sezonie, wygrywając ze stołecznym rywalem w finale Copa del Rey, a w tym sezonie grają jeszcze lepiej i nie boją się nikogo. Na papierze Real wygląda lepiej, ale Atletico pokazało już w lidze i LM, że może wygrywać z każdym. A do tego będą w gazie po zdobyciu mistrzostwa. O to, że spoczną na laurach czy zbyt uwierzą w siebie się nie martwię - Simeone do tego nie dopuści, on jest profesjonalistą i wie, jak zmotywować swoich piłkarzy.
Dla mnie szanse są w tej chwili pół na pół. Zadecyduje lepsza dyspozycja w dniu finału, ale wg mnie pogromu nie będzie - ktokolwiek wygra, będzie się musiał sporo namęczyć.Zaknafein - 2014-07-29, 16:43 Barca wreszcie będzie miała dwójkę sensownych bramkarzy. Zawsze mnie wkurzało, że jedyny był Valdes którego niezbyt lubiłem od samego początku oglądania Barcelony. Wg. mnie był słaby, w latach 2006/2007 tragedia, później odszedł ten wymysł Rijkarda, Oleguer, który był fatalny więc obrona na tym skorzystała i Valdes miał mniej szans na spier.dolenie meczu. W ostatnim sezonie dopiero zaczął grac jak na prawdę porządny bramkarz, ale to trochę za późno. A teraz jest dwóch porządnych, sprawdzonych bramkarzy, którzy zapewne będą rywalizowac o miejsce w wyjściowej jedenastce i jak jednemu nie będzie w ogóle szło to drugi będzie mógł grac.Davos - 2014-07-29, 20:55 Dokładnie. Bramka nie była mocną stroną Barcelony od lat. Teraz wreszcie może się to zmienić. Też jakoś nigdy nie mogłem przekonać się do umiejętności Valdeza, aczkolwiek doceniam to, co zrobił dla Barcy.Moris299 - 2014-08-11, 23:57 Dzisiaj Sevilla gra z Realem oczywiście stawiam na SevillęDavos - 2014-08-12, 19:14 Ja stawiam na Real. Ale kciuki będę trzymać za Sevillę brzozik70043704352251515 - 2014-08-19, 21:47 Superpuchar, Real M. - Atletico juz za 10 min.
Ancelotti pogodzil i Di Marie i Jamesa,
zapowiada sie dobry meczyk!Davos - 2014-08-20, 13:50 Jednak nie był to mecz, który przejdzie do historii Mam nadzieję, że w rewanżu będzie więcej emocji.Zaknafein - 2014-08-24, 21:52 Pierwszy mecz Barcy I 3 - 0
ogolnie fajny meczyk, bardzo podobal mi sie debiut Munira, swietna bramka I ten niesygnalizowany strzal w poprzeczke niczym Messi za starych czasow
Asysta Rakiticia tez megaDavos - 2014-08-24, 21:56 Nie widziałem samego meczu, ale wynik jak najbardziej cieszy
Brzozik, a jak tam wrażenia po rewanżu Superpucharu Hiszpanii? brzozik70043704352251515 - 2014-08-25, 20:50 no wlasnie nie wiem, bylem odciety od wszystkiego, ale sadzac po twoim wpisie to pewnie nie mam z czego sie cieszyc ;D